Cauți Cazare?

Top 5 destinații cu ieșire la Marea Caraibelor

Top 5 destinatii cu iesire la Marea Caraibelor

Marea Caraibelor oferă destinații amețitor de diverse, cu oportunități multiple de a descoperi de la nenumăratele plaje fine cu nisip de zahăr, la recife strălucitoare, ascunzători de pirați și orașe care grăiesc istoria colonială a zonei. Iată top 5 destinații în care vei descoperi povestea Caraibelor într-un mod unic:

 1. Republica Dominicană

Situată între Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic, Republica Dominicană ocupă două treimi din insula Hispaniola, pe care o împarte cu Haiti. Vizitarea Republicii Dominicane oferă acces la situri paradisiace uitate uneori de turiști, care se înalță în Guadelupa sau Martinica. Plaje idilice mărginite de ape albastre-verzi și nuci de cocos, natură tropicală luxuriantă, o populație caldă și primitoare: iată cum s-ar putea rezuma această țară paradisiacă în câteva cuvinte.

Printre atracțiile din Republica Dominicană pe care nu trebuie să le ratați se regăsesc:

 • Punta Cana – un oraș mic cu numeroase stațiuni balneare și primul punct pentru majoritatea turiștilor care vin să viziteze Republica Dominicană
 • Parcul Național de Est – considerat una dintre cele mai frumoase zone de pe insulă
 • Santo Domingo – cea mai veche eșezare europeană din America, fiind primul oraș din „Lumea Nouă” colonizat de spanioli din 1496.
 • Santiago de los Caballeros – unul dintre cele mai vechi orașe din America, cu un centru istoric marcant
 • Las Terrenas – un sat de pescari cu plaje sublime sălbatice și tropicale de nisip alb cu ape cristaline
 1. Cuba

Situată chiar în mijlocul Caraibelor, Cuba este cea mai mare insulă. Cel mai reprezentativ aspect despre Cuba sunt urmele epocii coloniale Spania și influența acesteia. Prin urmare, Cuba are două fețe distincte: cea a unui popor sărac (care se descurcă cât de bine poate) și cu libertate limitată (care tinde să se îmbunătățească), și cea a peisajelor de vis, a atmosferelor muzicale și a tradițiilor.

Printre atracțiile din Cuba pe care nu trebuie să le ratați se regăsesc:

 • Havana – unde vă puteți pierde prin străzile centrului vechi și unde puteți descoperi cele mai frumoase străzi și piețe.
 • Trinidad – care amintește de epocile coloniale când era renumit pentru exploatarea zahărului și unde puteți uita de griji admirând masivul Escambray
 • Santiago de Cuba – al doilea oraș al țării, unde este cu adevărat fascinant să te cazezi, mai ales la marginea micului centru.
 • Cayo Coco – un paradis de liniște, încă destul de bine conservat, cunoscut în principal pentru plajele sale cu nisip alb, ideale pentru odihnă, scufundări și practicarea sporturilor nautice.

        3. Jamaica

Jamaica este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase insule din regiune. Aceasta găzduiește peisaje fabuloase, orașe pline de viață și plaje perfecte de nisip alb. Zona montană oferă de asemenea oportunități pentru activități diverse, dar și ocazia de a admira cascade magnifice. Este numai bună pentru toate gusturile – și pentru iubitorii de natură sălbatică, dar și pentru iubitorii de relaxare și plaje paradisiace.

Printre atracțiile din Jamaica pe care nu trebuie să le ratați se regăsesc:

 • Negril – una dintre cele mai căutate destinații din Jamaica, unde puteți să vă aruncați în mare de pe stânci și unde puteți să gustați băuturi fine – și ieftine – în primul bar restaurant de pe malul mării care oferă o vedere transcendentă asupra apusului.
 • Muzeul Bob Marley – locul în care a trăit celebrul cântăreț și unde a supraviețuit unei tentative de asasinat în 1976.
 • Laguna luminoasă – Falmouth – unde puteți descoperi un fenomen foarte particular și spectaculos, unul din singurele patru locuri din lume în care se petrece acest fenomen nocturn, în care milioane de microorganisme emit o strălucire la atingere și creează o priveliște care îți ia ochii.

        4. Barbados

Barbados oferă magia caraibeană unică – palmieri de cocos, nisip fin și ape turcoaz, care capătă un farmec unic în lume datorită patrimoniului britanic elegant. Mai mult, natura densă ascunde vechi conace coloniale și chiar peșteri, precum locul peșterii lui Harrison, ale cărei camere subterane pot fi explorate cu tramvaiul electric. Multe baruri și restaurante se întind pe plaje, atrăgând iubitorii de petreceri într-o faimoasă viață de noapte.

Printre atracțiile din Barbados pe care nu trebuie să le ratați se regăsesc:

 • Bridgetown – capitala cu aer englezesc și spirit festiv, care găzduiește case coloniale fermecătoare, fiind profund marcată de trecutul său colonial legat de cultivarea trestiei de zahăr.
 • Plaja Accra – una dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă, plină de nisip alb moale, locul perfect pentru relaxare.
 • Saint James – unul dintre primele locuri unde britanicii au debarcat în perioada colonială, încântătoare pentru pasionații de golf.
 • Tent Bay – recunoscută pentru „Soup Bowl”, locul unde au loc competiții internaționale de surf, dar și pentru grădinile tropicale și grădinile Andromedei pline de orhidee.

        5. Bahamas

Plajele din Bahamas sunt adesea considerate cele mai frumoase din lume. Nu este o întâmplare că aici a fost filmată o mare parte din seria de filme „Pirații din Caraibe”, având în vedere decorurile naturale ofertante. Sunt multe lucruri aici care pot face din călătoria voastră una remarcabilă – de la plaje paradisiace, drumeții în mijlocul naturii,  orașe pentru petrecere, peisaje naturale magnifice, bucătăria locală, la apele încălzite de Gulf Stream.

Printre atracțiile din Bahamas pe care nu trebuie să le ratați se regăsesc:

 • Paradise Island – recunoscută în întreaga lume pentru numeroasele magazine Duty Free care atrag anual mii de turiști.
 • Nassau – capitala Bahamas, colonială și plină de culoare, care își cultivă moștenirea de pirați. Aici puteți descoperi poveștile extraordinare de aventură ale piraților, la Muzeul Piraților din Nassau, dar vă puteți și bucura de atmosfera sa vibrantă.
 • Insula Harbour – supranumită „eleganta”, această insulă de case coloniale, cu plaja sa cu nisip roz, este adesea considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Iată, atât de multe variante încât cu siguranță este foarte greu de ales. Plajele din Caraibe oferă posibilități nenumărate pentru toate gusturile, de la iubitorii de plaje primitoare, scufundări, natură și biodiversitate, drumeții și patrimoniu, dar și pentru cei care doresc o vacanță de lux la malul mării, astfel încât, orice destinație ați alege, veți descoperi cu siguranță paradisul.

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 5 destinații cu ieșire la Marea Caraibelor”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles