Cauți Cazare?

Posibilitățile turiștilor care vizitează Delta Dunării

turismul din delta dunarii

Deși lumea este plină de frumuseți care merită vizitate de iubitorii de natură și frumos, o foarte importantă parte a acestor frumuseți naturale se regăsește pe teritoriul României. Delta Dunării nu face excepție, ba chiar este, pe bună dreptate, considerată una din cele mai frumoase zone ale țării noastre. Dacă nu ați avut deja șansa să vă bucurați de o vacanță pe malurile Dunării românești, noi ne bucurăm, pentru că avem șansa să vă deschidem pofta spre acest loc turistic recunoscut la nivel cel puțin european.

Cele mai frumoase obiective turistice din Delta Dunării

Biserica Ortodoxă ”Buna Vestire” din Tulcea e consemnată monument istoric, fiind construită în anii 1848-1854 pe locul unei alte biserici din lemn, ce a servit ca reședință episcopală cu rang de mitropolie greacă. Cu așa trecut și cu frumusețea pentru care este recunoscută, această biserică este greu de trecut cu vederea pentru cei care ajung în zona Deltei Dunării.

Mânăstirea și castrul roman Halmyris de la Murighiol pun la dispoziția noastră, ca urmare a săpăturilor arheologice, dovezi ale existenței umane în această zonă încă din perioada preromană. În cripta bisericii au fost descoperite moaștele celor mai vechi creștini atestați în zona Dobrogei, Epictet și Astion.

Moscheea Azizyie este cel mai reprezentativ lăcaș de cult al comunității musulmane din municipiul Tulcea. Geamia din centrul Tulcei a fost ctitorită de Sultanul Abdulaziz, fiind cea mai mare geamie de pe teritoriile Dobrogei.

Așezarea greco-indigenă din satul Sălcioara , sat care se află în partea de sud a județului, pe malul estic al lacului Razim. Acest sat, atestat în secolul al XVII-lea, a fost la origini un sat turcesc, colonizat apoi de către bulgari, iar mai apoi a fost populat cu veteranii Războiului de Independență. Teritoriul acestui sat deosebit prin arhitectura sa este sit arheologic pe care încă se fac săpături pentru descoperirea în profunzime a istoriei sale.

Localizat la contactul între Podișul Babadagului și Limanul Razim se află Capul Doloșman. Aici a fost construită Cetatea Argamum-Orgame care, în Antichitate, era un golf deschis al Mării Negre, motiv pentru care astăzi este sit arheologic.

Ruinele Cetății Grecești Histria , aflate pe teritoriile administrativ al comunei Istria, sunt parte a celui mai vechi oraș atestat de pe teritoriul de astăzi al României.

Munții Măcinului sunt și ei o atracție turistică de foarte mare valoare cultural-istorică, ei înșiși fiind presărați cu o multitudine de atracții turistice, la rândul lor. Cetatea Enisala, Moscheea lui Ali Gazi Pașa, Mânăstirile Cocoș și Celic-Dere, orașul dobrogean Măcin sunt câteva din punctele de interes turistic adăpostite de frumusețile acestor munți.

Marea Neagră este un alt obiectiv turistic de mare căutare de pe teritoriile Dobrogei, și nu doar pentru plajele sale românești extraordinar de frumoase, dar și pentru interesele turistic-istorice de care dispune.

Cimitirul cosmopolit din Sulina este renumit pentru faptul că sub pământul său și-au găsit liniștea veșnică marinari din toată lumea, victime ale naufragiilor și chiar pirați.

Pe lângă aceste monumente istorice ce atrag turiști fără număr an de an, însăși Delta Dunării, prin frumusețea de care dispun flora și fauna ei, atrage turiști mai puțin interesați de istorie, dar care vor să se relaxeze la umbrele copacilor săi plini de frunze și care vor să se bronzeze la caldul soare de vară. Plimbările cu barca pe brațele Dunării românești sunt la ordinea zilei, reprezentând una din activitățile preferate de familiile din toată România, fiind activități potrivite atât pentru cei mari, în căutare de relaxare, cât și pentru cei mici ce vor să experimenteze aventuri noi, să cunoască mai bine lumea și, de ce nu, să învețe prin puterea exemplului, pentru că Delta Dunării beneficiază de o faună aparte. Păsările și animalele de aici sunt cu greu întâlnite în orice altă parte a țării și este o ocazie unică de a ajuta pe cei mici să învețe despre ele, fără să trebuiască să stea lipiți de un scaun, un birou și o carte.

În schimb, datorită salinității ridicate din aer și a umidității, există riscul să întâlniți cei mai agresivi țânțari din România, așa că, atunci când mergeți să descoperiți frumoasele pământuri ale Deltei Dunării, asigurați-vă că vă echipați cu tot ce este necesar pentru a vă proteja împotriva lor.

Comentarii

Fii primul care comentează “Posibilitățile turiștilor care vizitează Delta Dunării”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles