Cauți Cazare?

Hoteluri automatizate – tehnologia și serviciul de ospitaliate

hotel automatizat

Tehnologia avansează într-un ritm mai rapid decât oricând și acest lucru schimbă atât așteptările clienților, cât și modul în care industria hotelieră își desfășoară activitatea. Unele dintre tendințele din industrie conduc la îmbunătățiri și economii mari pentru companiile din industria hotelieră. Dezvoltatorii de hoteluri își planifică clădirile, infrastructura, structura de gestionare și cerințele de personal. Aceasta include lucruri precum:

– Automatizarea accesului oaspeților pentru check-in-uri / check-out fără contact, ceea ce înseamnă operarea fără personalul recepției.

– Control inteligent al aplicațiilor de lumini, televizor, ventilatoare, jaluzele, aer condiționat, încălzire și toate tehnologiile interne, permițând personalizarea oaspeților, menținând în același timp costurile energetice reduse.

– Solicitări de servicii digitale în timp real (menaj, „do not disturb”, spălătorie și întreținere) cu notificări automate, astfel încât personalul să fie notificat instantaneu.

– Planificarea intuitivă a angajaților și gestionarea sarcinilor, care optimizează programele pentru a reduce costurile de personal și a distribui în mod egal volumul de muncă.

Unele hoteluri au întrecut însă aceste standarde de automatizare și au creat servicii high-tech deosebite, cum ar fi:

  1. Henn Na Hotel, Japonia

Echipați de roboți multilingvi (da, roboți), călătorii sunt siguri că vor avea un sejur memorabil la Hotelul Henn-na situat în Nagasaki, Japonia.

La recepție, veți fi întâmpinați de roboți multi-linguali care vă vor ajuta să faceți check-in sau check-out. La vestiar, brațul robotizat va stoca bagajele pentru dvs. Mecanic, dar cumva uman, acele momente distractive cu roboții îți vor încălzi inima. Mai mult, odată ce vă înregistrați fața cu sistemul nostru de recunoaștere a feței, veți fi ferit de greutatea de a purta cheia camerei sau de a vă face griji că o pierdeți.

Nu numai că această tehnologie robotizată a eliberat instruirea și angajarea personalului, ci și tehnologiile care au fost implementate, cum ar fi iluminarea automată, recunoașterea feței, utilizarea energiei și prevenirea irosirii, fără a menționa utilizarea tuturor materialelor de construcție naturale și de ultimă generație.

Alte caracteristici de înaltă tehnologie din unele locații din hotel includ un robot barista care spumează latte, espresso și ceaiuri, precum și un spațiu VR de 360 de grade pentru ca oaspeții să se cufunde în experiențe de realitate virtuală. Hotelul este, de asemenea, complet activat, cu recunoaștere facială alimentată prin Wi-fi, ceea ce elimină cu totul necesitatea unei chei de hotel. Oaspeții pot accesa proprietatea și camerele lor individuale, fără probleme folosind date biometrice.

  1. YOTEL, New York City

Brandul YOTEL a fost sinonim cu tehnologia de când și-a deschis ușile lângă Times Square. Showstopper-ul era un braț robot masiv care domina holul, oferind depozite automate de bagaje pentru oaspeți (precum și seifuri pentru depozitarea obiectelor de valoare). YOBOT oferă, de asemenea, check-in în autoservire, ceea ce pune brandul cu mult înaintea experienței fară interacțiune umană de astăzi.

Camerele – numite cabine – pot fi mici, dar YOTEL folosește tehnologia pentru a-și îndeplini promisiunea de a vă „oferi tot ceea ce aveți nevoie și nimic din ceea ce nu aveți nevoie”. Aceasta include televizoare inteligente, astfel încât oaspeții să își poată conecta propriile dispozitive și să își aleagă propriul divertisment.

Camerele folosesc, de asemenea, paturi motorizate ca economii de spațiu și senzori activați de mișcare pentru iluminat și curent alternativ pentru a reduce emisiile de carbon. Este vorba despre eficiență, oferind o experiență extraordinară chiar și în cele mai mici spații.

  1. Blow Up Hall 50/50, Polonia

Blow Up Hall 50/50 este un amestec impresionant de formă și funcție. Proiectat de artistul premiat BAFTA Rafael Lozano-Hemmer, hotelul combină un restaurant, bar, galerie și hotel într-o atmosferă unică. Blow Up Hall 5050 este un hotel, restaurant și bar care, de asemenea, funcționează ca o operă de artă interactivă datorită numeroaselor sale instalații de artă digitală.

Aici nu există recepție. Smartphone-ul oaspetelui oferă acces la proprietate, de la check-in la cheile camerei, până la comunicarea personalului. Telefonul acționează și ca un dispozitiv de căutare a camerei: după deschiderea aplicației, camera atribuită se aprinde și ușa se deblochează automat.

  1. Hotel Zetta, San Francisco

În centrul Silicon Valley, piesa centrală a Hotelului Zetta este cu siguranță camera sa de realitate virtuală din hol. Proiectat de un startup tehnologic local (în mod natural), cubul VR oferă oaspeților o oportunitate complet imersivă de a experimenta realitatea virtuală. Există, de asemenea, console Nintendo Switch și căști Oculus VR, astfel încât oaspeții să poată experimenta tehnologia de ultimă generație în confortul camerelor lor.

Alte standarde tehnologice includ o masă Atari Pong de epocă în Zetta Suite, care este modernizată pentru a include atât jocul clasic, cât și un difuzor Bluetooth pentru a reda liste de redare personale. Fiecare cameră este, de asemenea, echipată cu control vocal activat Alexa în fiecare cameră. Oaspeții pot comanda o masă de la room service, pot seta o alarmă sau pot afla mai multe despre mesele de la proprietate.

  1. Cityhub, Amsterdam

Un hibrid între un hotel confortabil și un hostel convivial, Cityhub este futurist atât în ceea ce privește tehnologia, cât și abordarea față de ospitalitate. Face parte dintr-un nou val de mărci care combină categorii și utilizează tehnologia pentru a permite o experiență mai socială.

Brandul Cityhub are o aplicație, dar se inspiră si de la Disney și oferă brățări RFID. Aceste benzi sunt utilizate nu numai pentru check-in și acces la proprietate, ci și la bar, cafenea sau distribuitoare automate, unde oaspeții se pot servi singuri și își pot încărca camerele. Fără a fi nevoie să scoateți în permanență telefoanele, există un element mai personal al experienței.

Fiecare „hub” are iluminarea, temperatura și fluxul audio personalizabile, astfel încât oaspeții își pot controla atmosfera. Există, de asemenea, o rețea socială, care oferă oaspeților un hol digital pentru a se întâlni și a planifica aventuri din lumea reală.

Mai sunt și alte hoteluri care împărtășesc aceleași caracteristici, unele mai interesante ca altele. Tehnologia nu înseamnă că experiența clienților se poate întâmpla numai online și prin dispozitive, check-in-uri și comentarii online. Aceste experiențe trebuie să facă parte dintr-un sistem integrat și dinamic, astfel încât clienții să simtă cu adevărat ceva unic și semnificativ!

Comentarii

Fii primul care comentează “Hoteluri automatizate – tehnologia și serviciul de ospitaliate”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles