Cauți Cazare?

Pensiuni cu animale din România. Locații agroturistice unde poți merge cu copiii

pensiuni cu animale din romania
Pensiuni cu animale din România sunt, de fapt, locații agroturistice unde copiii, mai ales cei crescuți în marile orașe, departe de natură, pot să se bucure de intercațiunea cu animalele domestice. Iată câteva dintre cele mai cunoscute pensiuni agroturistice de pe plaiurile mioritice:

De ce e importantă pentru copii interacțiunea cu animalele

Fie vorbim despre un iepuraș, un pui, un ied sau un cal, atunci când văd animalele copiii sunt cu adevărat entuziasmați.

Copiii sunt curioși să afle despre diferitele moduri în care animalele arată, mănâncă, se mișcă, scot sunete șamd, dar cercetările arată că interacțiunile cu animalele pot îmbunătăți de fapt interacțiunea socială a copiilor, pot reduce stresul și anxietatea și pot crește motivația și capacitatea de învățare.

Animalele au fost mult timp acceptate de educatori ca o resursă valoroasă în sprijinirea și îmbogățirea învățării copiilor.

De asemenea, școlile și grădinițele organizează excursii la ferme cu animale pentru a oferi copiilor oportunități de a avea contact direct cu animalele și de a dezvolta legături cu acestea – și, desigur, pentru a-i inspira în călătoriile lor de învățare și descoperire.

Pensiuni cu animale din România. Locații agroturistice

Ferma de sub Penteleu

Pensiuni cu animale din România – Ferma de sub Penteleu

Ferma de sub Penteleu se află în Munții Buzăului, nu departe de orașul Buzău, la poalele Muntelui Penteleu și este printre cele mai apreciate pensiuni cu animale din România.

Aici familiile cu copii apreciază în mod deosebit ferma de animale, pământul cultivat, livezi de pomi fructiferi și mâncare proaspătă, direct de la sursă. Cei mici pot hrăni capre, oi, vaci, iepuri, gâște, rațe și găini. Pe lângă ferma de animale, Ferma de Sub Penteleu, situată într-un cadru natural verde, organizează multe alte activități, ateliere, foc de tabără, ore de călărie.

Acacia Vilage

Pensiuni agroturistice și ferme cu animale din România Acacia Vilage se află la doar 40 de minute de București și este foarte apreciată pentru activităţi extraşcolare de weekend, în vacanţe sau în cadrul programului „Săptămâna Altfel”. Ferma găzduiește păuni, ponei, lebede, găini ouătoare, rațe, gâște, pisici, căței, vaci, porci mangalița. Copiii intră în contact cu natura și cu animalele, văd cum se cultivă sau cum se culeg legumele și fructele, în același timp vor avea parte de o excursie în aer liber, în care fac sport și mănâncă.

Pensiunea Natura Family Resort

Este situată la aproape 40 de kilometri de Sibiu, în satul Porumbacu de Sus, pe Valea Avrigului. Pensiunea are o microfermă cu legume proaspete, ingredientele care stau la baza mâncării delicioase servite în restaurant. Aici puteți merge în plimbare cu trăsura trasă de cai, pe parcursul sezonului cald, sau cu sania pe zăpadă, în timpul iernii. Atât mici, cât și cei mari, pot avea parte de ore de călărit.

Ferma Club

Ferma Club este o pensiune aflată la doar două ore depărtare de București. Aici familiile cu copii au posibilitatea de a descoperi livada şi viaţa animalelor de la fermă, de care cei mici sunt întotdeauna fascinaţi: păuni, ponei, curci, cocoși, rațe, porcușori vietnamezi sau porumbei. În plus, deși este o locație agroturistică, oferă și terenuri de sport, dar și spa și piscină.

Ferma animalelor

Pensiuni cu animale din România – Ferma Animalelor Ferma Animalelor este o afacere de familie și este prima fermă–parc de animale domestice din România gândită special pentru copii. Întinsă pe o suprafață de aproximativ 40.000 de m, această fermă este foarte apreciată de cei mici. Este situată în orașul Pantelimon, astfel că cei din București sau împrejurimi pot ajunge ușor la ea. Chiar și asa reprezinte o adevărată escapadă în natură, departe de blocuri, trafic și tot ce mai implică peisajul urban.

Descoperă și 10 destinații pentru vacanța de toamnă.

Ferma Dacilor

Ferma Dacilor Situată în județul Prahova, Ferma Dacilor este de asemnea printre cele mai îndrăgite pensiuni cu animale din România, apreciată de cei care vor un colț de natură, departe de aglomerația orașului. Copiii pot vedea şi hrăni animalele de la fermă și pot călări cai sau ponei. Adulţii pot practica sporturi extreme şi pot face drumeţii la cramele din zonă.

Stâna lui Aidan

Situată în satul Ciurila, la aproape 20 de kilometri de Cluj-Napoca, Stâna lui Aidan este o mică fermă cu animale care stau libere: ponei, iepurași, câini, oi, miei, găini, rațe și bibilici. Are o terasă rustică, cu mâncare tradițională.

Zaga-Zaga

Aflată în Vrancea, la 210 km de București Zaga Zaga este un adevărat orășel, cu piscină, aventura parc, zonă de pescuit, fermă de animale și foarte multe activități, printre care se numără și plimbările cu bicicleta sau trăsura. Este apreciată în special de familiile cu copii.


Citiți articolul original pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! triply.ro este un publisher automat de stiri si articole din industria turismului din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Comentarii

Fii primul care comentează “Pensiuni cu animale din România. Locații agroturistice unde poți merge cu copiii”

Proprietati favorite