Route 66

Route 66

Route 66, cunoscută și sub numele de autostrada Will Rogers, strada principală a Americii sau Drumul Mamă, a fost una dintre autostrăzile originale din sistemul de autostrăzi din SUA. Route 66 a fost înființată la 11 noiembrie 1926, cu indicatoare rutiere ridicate în anul următor.

Autostrada, care a devenit unul dintre cele mai faimoase drumuri din Statele Unite, circula inițial din Chicago, Illinois, prin Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico și Arizona înainte de-a ajunge în California, acoperind în total 3.940 km. Astăzi, cultura clasică a autostrăzii și atracția drumului deschis continuă să atragă turiști.

Route 66 a inspirat melodii, filme, emisiuni TV, cărți și chiar un brand de îmbrăcăminte. Chiar dacă Route 66 a fost dezafectată oficial în 1985, oameni din întreaga lume vin să conducă pe această autostradă, să stea în moteluri de epocă, să se uite la atracțiile neobișnutie de pe marginea drumului și să mănânce mâncare fast-food americană. Pentru unii este o călătorie înapoi în timp, în timp ce pentru alții o plimbare pe ruta 66 este simbolul suprem al Americanei. Fie că doriți să explorați retro-americana sau pur și simplu doriți să experimentați orizonturi largi și peisaje captivante departe de mulțimea nebună, Route 66 vă va ajuta să îndepliniți acest vis!

Cât durează parcurgerea intregii rute?

De obicei, călătorii vor planifica nu mai puțin de două săptămâni pentru întreaga călătorie rutieră de-a lungul rutei 66. În acest interval de timp, veți putea vizita principalele atracții. Dar dacă doriți să savurați întreaga experiență a route 66 și să treceți prin mai multe locuri ați putea petrece până la o lună sau mai mult.

Ce pot vedea de-a lungul rutei 66?

Route 66 se întinde de-a lungul a opt state, astfel încât o să traversați întinderi de deșert, munți, terenuri agricole, orașe mari metropolitane și orașe mici. Veți trece de-a lungul drumului printr-o mare varietate de repere, peisaje, parcuri, căi navigabile și atracții culturale. Prin urmare, sunt multe lucruri de văzut și făcut! Iată 5 dintre acestea:

  1. Gateway Arch, St Louis, Missouri

St Louis este, în general, prima sau a doua oprire după pornirea rutei 66 din Chicago. Situat de-a lungul râului Mississippi, este un un loc plin de cultură, istorie, muzică și sport. Aici vă puteți bucura de un joc de baseball, puteți face drumeții sau să mergeți cu bicicleta prin frumosul Forest Park și să explorați ofertele rafinate de mâncare și băuturi ale orașului. Arcul iconic Gateway este, de asemenea, o atracție de neuitat, vizitatorii pot face o plimbare de 630 de metri până în vârful celebrului monument pentru vederi senzaționale asupra orașului. Există, de asemenea, un muzeu gratuit cu exponate care detaliază extinderea spre vest a Americii. Călătoria până în vârful monumentului proiectat de Eero Saarinen – cel mai înalt arc din lume și cel mai înalt monument creat de om din SUA – oferă vederi minunate ale ambelor părți ale Mississippi-ului.

  1. Balena Albastră din Catoosa, Oklahoma

Route 66 este plin de atracții emblematice la marginea drumului, însă Balena Albastră din Catoosa poate fi cea mai recunoscută dintre acestea. Aici, înotul nu mai este permis, dar puteți urca totuși pe coadă balenei și puteți lua un picnic la una dintre mesele cu tematică nautică din apropiere. Dacă mergeți dimineața devreme sau în afara sezonului turistic, este posibil să aveți noroc și să aveți întregul parc pentru dumneavoastră. A fost construit de Hugh Davis la începutul anilor 1970 drept cadou aniversar surpriză pentru soția sa Zelta, care iubea balenele și colecționa figurine de balenă. Balena albastră și iazul acesteia au devenit o oază de relaxare și de înot favorizată atât de localnici, cât și de călătorii care merg de-a lungul Route 66. În mod original, iazul care înconjura masiva balenă albastră era alimentat în primăvară și era destinat doar uzului familial. Cu toate acestea, pe măsură ce mulți localnici au început să vină să se bucure de apele sale, Davis a adus tone de nisip, a construit mese de picnic, a angajat paznici și l-a deschis publicului.

  1. Cadillac Ranch, Amarillo, Texas

La 15 minute de mers cu mașina de Amarillo se află unul dintre cele mai emblematice și ciudate site-uri de pe route 66. Cadillac Ranch reprezintă o instalație de artă publică și sculptură. În deșertul texan roșu se află 10 Cadillac-uri acoperite cu graffiti pe jumătate îngropate în pământ și înclinate asemenea turnului din Pisa. Vizitatorii sunt încurajați să-și creeze propria artă pictând cu spray grafitti o parte din mașinile Cadillac.

  1. Muzeul Route 66, Clinton, Oklahoma

Unul dintre cele mai bine cotate muzee Route 66, Clinton oferă oaspeților o călătorie fantastică prin istoria celei mai venerate autostrăzi din lume. Punctele de atracție includ o replică a mesei din anii 1950, o experiență „Dust Bowl”, muzică Big Band din epocă și schimbarea exponatelor speciale axate pe diferite aspecte ale Route 66.

  1. Santa Monica Pier

Fie că îl numiți punctul de plecare sau de sfârșit al “drumului mamă”, debarcaderul Santa Monica este locul perfect pentru a vă întinde și a vă relaxa sau pentru a face fotografii ale oceanului înainte de a începe o călătorie de 3.940 km spre est. Sigur, este foarte aglomerat, dar asta nu ar trebui să vă împiedice să faceți o plimbare cu caruselul din 1922 sau să vă cumpărați ceva dulce de la căbănuțele amenajate. De la roller coaster și roata panoramică până la arcadă și semnul care menționează că este sfârșitul oficial al Route 66, există o mulțime de distracții aici de care să vă bucurați!

Sunt atât de multe locuri de vizitat și ați avea nevoie de foarte mult timp ca să le puteți cuprindeți pe toate chiar și într-o lună, însă experiența în sine este una unică și vă va oferi un sentiment pur american!

Comentarii

Fii primul care comentează “Route 66”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles
cazare booking

Alții au citit și...