Top 7 statiuni de litoral din Turcia

bodrum turcia

Stațiunile de pe litoralul Turciei au devenit un adevărat magnet pentru turiștii din întreaga lume, dar mai ales pentru români. Milioane de oameni aleg în fiecare an să se relaxeze de-a lungul țărmurilor mângâiate permanent de soare ale Turciei, apelor calme și plajelor de nisip curate, într-un amestec de cultură și istorie, înconjurați de ruinele civilizațiilor antice. Oricui îi va fi greu să reziste tentației cu gândul la soarele, nisipul și apele turcoaz care ne îmbie. De-a lungul țărmului Turciei se află numeroase stațiuni cu plaje care oferă posibilități nebănuite de petrecere a unei vacanțe minunate. Am pus la un loc pentru voi topul stațiunilor de litoral din Turcia pe care merită să le aveți în vedere pentru următorul concediu mult visat:

  1. Bodrum

Pregătește-te să pășești în fascinantul oraș în care s-a născut istoricul Herodot și locul care găzduiește una dintre cele 7 minuni ale lumii antice – Mausoleul din Halicarnas, care este un veritabil muzeu în aer liber. Situat pe peninsula din apropierea insulei Kos, Bodrum vă va da ocazia să explorați coasta egeeană bucurându-vă de o panoramă spectaculoasă presărată cu bucăți de istorie. Unul din principalele puncte de atracție turistică de pe litoralul Turciei, Bodrum, cu plajele măturate de vânt și apele strălucitoare oferă motivul unei evadări perfecte pe plajă. Dacă nu vreți să stați doar la plajă, Bodrum are numeroase obiective turistice cu care vă puteți delecta, pe lângă Mausoleul din Halicarnas – Castelul din Bodrum, Muzeul Arheologiei Subacvatice, Teatrul lui Halicarnas, Muzeul de Artă Zeki Müren, Morile de vânt din Bodrum sau Pedasa sunt unele dintre ele.

  1. Lara

Datorită faptului că multe hoteluri luxoase din Lara sunt replici ale unor hoteluri faimoase din întreaga lume, stațiunea Lara a căpătat numele de „Las Vegas-ul Turciei”. Plaja Lara este una dintre cele mai faimoase din Antalya și Turcia. Plaja Lara este recunoscută la nivel european ca fiind o plajă foarte curată și cu apă cristalină. Lara este și una dintre cele mai cunoscute stațiuni pentru viața de noapte, astfel că turiștii care s-au bucurat toată ziua de razele soarelui și valurile mării pot folosi nopțile ca să exploreze minunățiile stațiunii, centrele dimprejur sau restaurantele fancy. Pentru un plus de aventură, nu uitați să puneți pe listă spectaculoasa cascadă Duden, o parte impresionantă a râului Duden pe coasta de sud-est, la aproximativ 10 minute de mers cu mașina de plaja Lara.

  1. Side

Side este stațiunea perfectă pentru turiștii care vor să îmbine timpul petrecut pe plajă cu istoria. Side este în primul rând un loc pentru relaxare și scăldare în razele soarelui, însă mai mult decât atât ruinele Romane sunt principalul punct de atracție turistică al stațiunii. Templele lui Apollo și Athena sunt o mică parte din aceste rămășițe care spun istoria marilor imperii care și-au pus amprenta asupra Turciei, alături de rămășițele vechilor orașe Selge și Seleucia. La 13 km în nord-estul stațiunii se află spectaculoasa cascadă Manavgat. Orașul antic Side încântă astfel cu locuri spectaculoase de frumusețe naturală, precum și monumente istorice.

  1. Kusadasi

Kusadasi este unul dintre cele mai populare porturi de nave de croazieră din Marea Mediterană a Turciei. Kusadasi este în primul rând despre soare, mare și vacanțe distractive. Amenajările hoteliere sunt împrăștiate de-a lungul coastei din jurul orașului, iar plajele sunt aglomerate vara, datorită prețurilor reduse și a oportunităților variate de divertisment. În apropierea stațiunii, măreția siturilor antice, cum ar fi Priene sau Miletus, și frumusețea naturală a Peninsulei Dilek sau a Insulei Porumbelului, sunt atracții turistice care îl vor convinge chiar și pe cel mai ferm turist care se închină soarelui să se scuture de nisip și să plece într-o excursie de o zi pentru a vizita obiectivele turistice.

  1. Ölüdeniz

Ölüdeniz este o stațiune binecuvântată cu temperaturi relativ ușoare de iarnă, astfel încât o puteți vizita cu ușurință în orice lună și să vă bucurați de răcoare, precum și de atracțiile naturale uimitoare din jurul vostru. În jurul Ölüdeniz este multă istorie, ruinele din această stațiune datând de aproximativ 3000 de ani. Cel mai impresionant punct este uriașul Munte Babadag, care se ridică până la cer, în spatele plajei. Un alt obiectiv care vă va tăia răsuflarea este Laguna Albastră, o zonă protejată și una dintre cele mai fotografiate din lume, în ale cărei ape calde puteți înota în voie.

  1. Marmaris

Populată de hoteluri luxoase, ape turcoaz, plaje lungi cu nisip auriu fin, munți înalți, sate pitorești, dealuri acoperite de conifere, orașe antice, porturi de agrement și un centru oraș vibrant, stațiunea Marmaris este pe atât de îmbietoare pe cât pare. Fie că vreți să explorați munții Marmaris, să navigați cu barca spre misterioasele morminte Carian Rock sau să vă petreceți seara fascinați de Fântânele Dansatoare, hoinărind apoi prin cluburile de noapte și nenumărate locuri unde puteți lua masa, Marmaris are cam tot ce ți-ai putea dori dintr-o vacanță mediteraneană.

  1. Belek

Cu marea albastră profundă, plajele aurii, natura sa inegalabilă și hotelurile ultra luxoase, Belek s-ar putea să vă ofere o experiență inedită. Cea mai reprezentativă activitate din Belek este golful, aceasta având numeroase terenuri care mai de care mai luxuriante. Pe lângă golf, Belek oferă și o gamă largă de sporturi de aventură, cum ar fi windsurfing, ski nautic, navigație, rafting, alpinism și vânătoare. Deci, dacă ești un pasionat de sport, Belek este locul potrivit pentru tine în Turcia. Belek are și un mic centru cu clădiri municipale, o primărie și diverse străzi cu bazaruri. Iubitorii de istorie pot vizita ruinele romane de la Perge sau amfiteatrul Aspendos construit în secolul al II-lea.

CONCLUZIE

În fiecare din cele 7 stațiuni de top de pe litoralul Turciei veți găsi fărâme de istorie și urme ale civilizațiilor străvechi. Însă dincolo de bogăția culturală, inegalabilă de altfel, Turcia oferă și numeroase peisaje naturale – cascade, canioane și plaje naturale, care vă vor face să vă uitați problemele și să trăiți momentul. Știm că fiecare dintre ele este fascinantă și atractivă în felul ei, de aceea probabil oricărui turist îi este greu să aleagă o destinație anume în Turcia – toate oferă posibilități nelimitate de relaxare și ieșire din rutina vieții de zi cu zi.

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 7 statiuni de litoral din Turcia”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles
cazare booking

Alții au citit și...

locuri coasta amalfitana
Destinații litoral

Top 5 locuri de pe Coasta Amalfitană

Coasta Amalfitană, situată în sudul Italiei, este una dintre cele mai pitorești și îndrăgite destinații turistice din lume. Acest țărm

Citeste »
insule de top grecia
Destinații litoral

Top 5 insule din Grecia

Grecia, cu arhipelagul său vast și divers, este o destinație de vis pentru mulți călători. Fiecare insulă grecească oferă o

Citeste »
locuri costa azahar
Destinații litoral

Top 5 locuri de pe Costa Azahar

Costa Azahar, situată pe coasta estică a Spaniei, se întinde de-a lungul provinciei Castellón și este o regiune cunoscută pentru

Citeste »
locuri costa smeralda
Destinații litoral

Top 5 locuri de pe Costa Smeralda

Costa Smeralda, situată pe coasta nord-estică a Sardiniei, este renumită pentru frumusețea sa naturală și pentru apele sale cristaline. Această

Citeste »
locuri coasta liguria
Destinații litoral

Top 5 locuri de pe Coasta Liguria

Coasta Liguria, situată în nord-vestul Italiei, este o regiune care se întinde de-a lungul Mării Ligurice și este renumită pentru

Citeste »
locuri costa del sol
Destinații litoral

Top 5 locuri de pe Costa del Sol

Costa del Sol, situată în sudul Spaniei, este cunoscută pentru plajele sale spectaculoase și pentru clima sa plăcută pe tot

Citeste »