Cauți Cazare?

Studiu Vola.ro – Care sunt cele mai bune zile și cele mai bune ore pentru a rezerva bilete de avion ieftine? Trucurile pe care orice român ar trebui să le știe pentru a călători accesibil în 2023

bilete de avion

Pentru cele mai mici prețuri la biletele de avion, Vola.ro recomandă rezervarea cu minimum 30-45 de zile în avans.Sâmbăta și duminica sunt cele mai bune zile pentru a rezerva un bilet de avion, în timp ce miercurea și joia sunt zilele în care românii au șanse mari să rezerve bilete de avion mai scumpe. Marțea este ziua de călătorie cu cele mai mici prețuri la biletele de avion.Absolut toți călătorii care caută sau rezervă zboruri în această perioadă se confruntă cu aceeași problemă: prețurile biletelor de avion sunt mai scumpe acum, unele ajungând la cele mai mari tarife din ultimii ani. După anii dificili ai pandemiei, care a ținut multe avioane la sol, după criza de personal din aviație, care s-a tradus prin numeroase anulări și întârzieri de zboruri, industria a revenit la normalitate. Însă această revenire la normalitate a adus și o creștere semnificativă a tarifelor pentru 2023, călătorii plătind în medie cu cel puțin 15-20% mai mult pe un bilet dus-întors comparativ cu anul trecut.

Pe de altă parte, acest lucru nu înseamnă că toate zborurile sunt mai scumpe. Încă există foarte multe opțiuni de rute la prețuri accesibile, companiile aeriene au în continuare perioadele de promoții, așa că secretul este să știm când, cum și unde le găsim.

Tocmai din acest motiv, Vola.ro, cea mai mare agenție de turism online din România, a pus la cale un studiu raportat exclusiv la piața din țara noastră, în care a analizat care sunt cele mai ieftine zile pentru a rezerva zboruri, dar și care sunt cele mai eficiente trucuri pentru a călători într-un mod accesibil.

Vola.ro: care sunt cele mai ieftine zile în care să rezervăm bilete de avion?

Apar frecvent diferite statistici și rapoarte în care sunt menționate diverse trenduri de rezervare a călătoriilor, însă ce este important de precizat în cazul lor e că, de multe ori, ele sunt analizate la modul general, nu specific pentru anumite țări sau regiuni. Prin urmare, nu ar trebui să ne surprindă că trucurile recomandate în Statele Unite, de exemplu, nu funcționează deloc pentru piața din Europa, cu atât mai puțin pentru cea din țara noastră.

Potrivit studiului realizat de Vola.ro, cea mai ieftină zi în care să rezervăm bilete de avion din România este duminica, aceasta fiind urmată îndeaproape de sâmbătă. La polul opus, zilele în care găsim cele mai scumpe bilete de avion sunt miercurea și joia, astfel că, dacă aveți în plan să faceți vreo rezervare de zbor, ar fi bine să fie efectuată în timpul weekendului.

De asemenea, cea mai ieftină zi în care puteți zbura este marțea, în cazul în care călătoriți singuri, și sâmbăta, în cazul în care călătoriți cu cel puțin o persoană. Conform datelor Vola.ro, prețul unui zbor București (Otopeni) – Londra într-o zi de marți este e 35 de euro, pe cât prețul unui zbor pe aceeași rută, dar cu plecare într-o zi de joi din aceeași săptămână, este aproape dublu: 74 de euro. Situația este valabilă și pentru o altă destinație, un zbor București – Milano într-o zi de marți costă 29 de euro, însă într-o zi de joi, zborul de pe aceeași rută este 66 de euro. Există, totodată, și un interval orar optim pentru a rezerva biletele: în fiecare zi, între orele 18:00 și 20:00.

Nu în ultimul rând, conform datelor Vola.ro, cele mai bune prețuri pentru zborurile din România sunt disponibile cu cel puțin 30-45 de zile în avans. Dacă le rezervați cu mai puțin de 30 de zile înainte călătoriei, s-ar putea să fie mai scumpe cu până la 60%. Potrivit calendarului de pe Vola.ro, un zbor Veneția – București în luna mai este acum numai 31 de euro, cu 64% mai ieftin decât ar costa dacă ar fi rezervat cât mai aproape de data călătoriei.

Dacă analizăm situația celei mai căutate rute de pasagerii români, București – Londra, observăm că media prețurilor pentru anul 2023 a crescut de la 20-40 euro în 2022, la 40-60 euro în 2023. Cele mai scumpe bilete sunt disponibile în lunile Iulie, August și Septembrie, când prețurile medii per pasager pot depăși 80 – 120 euro pentru un bilet de avion dus-întors.

Pentru cele mai ieftine bilete de avion, specialiștii Vola.ro recomandă escale, bagaje de cabină și zboruri dus-întors

În ciuda scumpirilor anunțate în acest an, cei care vor să călătorească în următoarea perioadă nu trebuie să fie descurajați. Aceștia trebuie să știe că au la dispoziție alternative pentru a explora în continuare lumea la prețuri accesibile.

În primul rând, recomandarea de bază este să urmărească în mod constant promoțiile companiilor aeriene și prețurile cele mai mici oferite de motorul de căutare al platformei. De asemenea, aceștia pot găsi rapid zboruri ieftine și prin intermediul Calendarului de Tarife, care afișează cele mai bune combinații de date de călătorie și zboruri ieftine. Dacă datele de călătorie sunt flexibile, este recomandată și opțiunea de  +/- 3 zile, pentru că tarifele pot varia enorm inclusiv de la o zi la alta, așa cum a arătat și studiul efectuat acum.

Un alt truc la care pot apela călătorii este alegerea unor zboruri cu escală sau combinate, așa cum se găsesc și pe Vola.ro. Avantajul acestora este că pot fi mai ieftine cu până la 60% și că oferă posibilitatea de a ajunge inclusiv în destinații spre care nu există linii directe din România. Secretul este să alegeți un oraș cu un aeroport bine conectat, nod de legătură pentru multe alte destinații. De exemplu, un zbor direct București – Frankfurt în luna aprilie costă 230 de euro, pe când un zbor cu escală, București – Timișoara și Timișoara – Frankfurt, costă 115 euro. Pe ruta București – Barcelona, un zbor direct în aprilie costă 127 de euro. Prin comparație, un zbor spre Barcelona cu escală în Milano pentru aceeași dată costă 77 de euro.

Pentru o călătorie mai ieftină, românii pot renunța la bagajul la cală, care crește semnificativ prețul total al biletului. Multe companii aeriene oferă posibilitatea achiziției unui bagaj de cabină mai mare, un troler care poate fi suficient pentru un sejur mai scurt. În cazul în care bagajul la cală este necesar, Vola.ro recomandă ca acesta să fie adăugat odată cu zborul, deoarece se poate scumpi cu 20-30% chiar de a doua zi.

De asemenea, cei care plănuiesc să călătorească în următoarea perioadă trebuie să aleagă, pe cât posibil, zboruri dus-întors, deoarece zborurile one-way cumpărate separat sunt mult mai scumpe.

Despre Vola.ro

În 2023 Vola.ro a fost desemnată cea mai cunoscută, utilizată și mai recomandată agenție de turism online din România. Compania a avut, încă de la înființare, o dinamică explozivă, atât că cifră de afaceri, cât și ca număr de angajați și clienți. Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.

În ultimii ani, strategia Vola.ro s-a îndreptat spre dezvoltarea unor servicii de călătorie unice, de tip fintech, menite sa protejeze clienții de incertitudinea din jurul călătoriilor. Fast Refund, Trip Protect, Flex sunt produsele care permit recuperarea banilor în diferite situații.

De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.

În 2022, Vola.ro a intermediat vânzări în valoare de 73 mln EUR.

Pentru mai multe informații, va rugăm să ne contactați la [email protected]


Citiți articolul original pe vola.ro

Declinarea răspunderii! triply.ro este un publisher automat de stiri si articole din industria turismului din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (vola.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Comentarii

Fii primul care comentează “Studiu Vola.ro – Care sunt cele mai bune zile și cele mai bune ore pentru a rezerva bilete de avion ieftine? Trucurile pe care orice român ar trebui să le știe pentru a călători accesibil în 2023”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles