Cauți Cazare?

Cum avem grijă corect de smartphone-ul nostru?

iphone

Smartphone-ul a devenit dispozitiv indispensabil în viaţa de zi cu zi, dar şi un gadget valoros care necesită o îngrijire adecvată. Dacă vrem să ne bucurăm de performanţele şi funcţionalitatea lui pentru cât mai mult timp, trebuie să respectăm câteva reguli simple de utilizare şi întreţinere.

Nu îl punem la încărcat pe modul economisire baterie

Modul economisire baterie este o funcţie utilă atunci când ne aflăm într-o situaţie în care nu avem acces la o sursă de alimentare şi vrem să prelungim autonomia smartphone-ului. Însă acest mod nu este recomandat atunci când încărcăm telefonul, deoarece poate afecta durata de viaţă a bateriei. Modul economisire baterie reduce consumul de energie al dispozitivului prin limitarea unor funcţii precum sincronizarea datelor, actualizarea aplicaţiilor sau luminozitatea ecranului. Astfel, bateria se încarcă mai lent şi mai puţin eficient, ceea ce poate duce la deteriorarea ei pe termen lung. De aceea, este indicat să dezactivăm modul economisire baterie atunci când conectăm smartphonul la priză.

Îl punem pe masă cu faţa în jos pentru a proteja camera (cazul iphone)

Camera foto ale smartphone-ului este una dintre componentele cele mai expuse la zgârieturi sau lovituri, mai ales dacă iese în afară carcasei. Acesta este cazul multor modele de iPhone, care au o cameră cu un design circular sau pătrat, care depăşeşte uşor suprafaţa spate a telefonului. Pentru a evita deteriorarea camerei foto, este recomandat să punem telefonul pe masă cu faţa în jos, astfel încât să nu intre în contact direct cu suprafaţa dură. Desigur, acest lucru presupune că ecranul să fie protejat cu o folie rezistentă la zgârieturi.

Îi punem o husă de protecţie 

O altă măsură esenţială pentru a avea grijă corect de smartphone-ul nostru este să îi punem o husă de protecţie adecvată pentru modelul pe care îl avem. O husă de calitate poate preveni sau atenua efectele unor accidente neplăcute, cum ar fi căzăturile, şocurile sau scurgerile de lichide. În plus, o husă poate conferi şi un aspect estetic plăcut telefonului, personalizându-l. Pe piaţa există o mare varietate de huse pentru telefoane, de la cele simple şi transparente, până la cele colorate şi cu imprimeuri diverse. Important este să alegem o husă care se potriveşte perfect dimensiunilor şi formei smartphonului nostru, care nu împiedica accesul la porturi, butoane sau cameră şi care îi oferă o protecţie optimă.

Nu îl expunem la temperaturi extreme

Temperatura ambientală poate influenţa funcţionarea şi durabilitatea smartphone-ului nostru. Dacă îl expunem la temperaturi prea scăzute sau prea ridicate, putem provoca daune ireversibile componentelor interne ale dispozitivului. De exemplu, dacă lăsăm telefonul în maşină iarna sau vara, bateria se poate descărca rapid sau se poate umfla, ecranul se poate crăpa sau se poate decolora, iar placa de bază se poate defecta. De aceea, este important să păstrăm smartphonul într-un loc uscat şi răcoros, ferit de surse directe de căldura sau de frig.

Actualizăm sistemul de operare

Un alt aspect important pentru buna funcţionare a smartphone-ului este să aibă sistemul de operare actualizat cu ultima versiune disponibilă. Astfel, beneficiem de cele mai noi funcţii şi îmbunătăţiri ale dispozitivului, dar şi de protecţie împotriva viruşilor şi a altor ameninţări. Pentru a verifica dacă este nevoie de o actualizare, intră în setările telefonului şi caută opţiunea de actualizare software.

Curăţăm periodic memoria telefonului

Dacă observăm că smartphone-ul devine lent sau se blochează des, cauza poate fi spaţiul de stocare insuficient. Pentru a rezolva această problemă, este bine să facem o curăţenie periodică în memoria telefonului şi să ştergem tot ce nu ne mai foloseşte: aplicaţii neutilizate, fotografii duplicate, mesaje vechi, cache etc. Putem folosi şi o aplicaţie dedicată pentru optimizarea memoriei, care ne va ajuta să identificăm şi să eliminăm fişierele inutile.

Încărcăm corect bateria 

Pentru a prelungi durata de viaţă a bateriei şi a evita problemele de funcţionare, trebuie să respectăm câteva reguli simple de încărcare. În primul rând, nu lăsăm bateria să se descarce complet sau să se încarce 100%. Ideal este să menţinem nivelul bateriei între 20% şi 80%. De asemenea, folosim numai încărcătoare originale sau de calitate, care să se potrivească cu modelul telefonului. Evităm încărcătoarele de la magazine neautorizate sau cele care nu sunt compatibile cu dispozitivul nostru. 

Urmează şi tu aceste sfaturi şi bucură-te de smartphone-ul tău cât mai mult timp!

Comentarii

Fii primul care comentează “Cum avem grijă corect de smartphone-ul nostru?”

Proprietati favorite