Cauți Cazare?

Ateliere pentru copii și mâncare nemțească la Zilele Germaniei organizate la Bucuresti

zilele germaniei bucuresti

Vineri și sâmbătă, 16 și 17 iunie, între orele 10:00-20:00, Oficiul German pentru Turism organizează festivalul Zilele Germaniei, eveniment în cadrul căruia se vor promova călătoriile sustenabile spre principala destinație turistică europeană pentru români. Evenimentul va avea loc la ParkLake Garden și va include gustări tradiționale, expoziții de artă reciclată, ateliere de creație pentru copii și adulți, momente muzicale și alte surprize.

Cererea internațională pentru călătoriile sustenabile este în creștere. 69% dintre consumatori la nivel global vor să aibă un impact pozitiv asupra mediului prin activitățile lor de zi cu zi, la acest capitol intrând și călătoriile.

Acest tip de călătorie sustenabilă, cunoscută și sub numele de ecoturism, a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani, datele arătând că 40% dintre călători sunt acum pregătiți să călătorească exclusiv în afara sezonului de vârf, iar 64% sunt dispuși să ia în considerare destinații mai puțin populare pentru a reduce supraaglomerarea și impactul negativ asupra mediului. Acest lucru indică și o preferință pentru experiențe mai liniștite, mai autentice, și în armonie cu principiile dezvoltării durabile.

În acest context, Germania își propune să își capitalizeze atuurile ca destinație sustenabilă, bazându-se pe mai mulți piloni: utilizarea eficientă a resurselor, promovarea ofertelor și produselor locale (14 localități din Germania sunt certificate ca destinații de călătorie sustenabile), conștientizarea mediului înconjurător (16 parcuri naționale, 104 parcuri naturale, 16 rezervații ale biosferei UNESCO), promovarea rutelor turistice alternative ce nu implică poluarea mediului (300.000 km de trasee de mers pe jos marcate, peste 76.000 km de trasee pentru biciclete și 350 de stațiuni balneare certificate), facilități de cazare sustenabile (peste 1.300 de unități de cazare sunt certificate pentru o vacanță sustenabilă), și nu în ultimul rând, reducerea impactului mijloacelor de transport asupra mediului.

Activități din cadrul Zilele Germaniei

Festivalul “Zilele Germaniei“ din București este prilejul perfect pentru ca Germania să-și consolideze statutul de destinație culturală numărul 1 pentru călătorii din întreaga lume și să se adreseze în mod direct și publicului român. Începând cu orele 11:00, va avea loc o întâlnire cu membrii Organizației Germane pentru Turism, urmată de câteva momente artistice cu muzică clasică, expoziții de artă reciclată a studenților de la Facultatea de Arhitectură și Design, food trucks cu gustări tradiționale, photo corners, biciclete electrice și ateliere creative pentru reciclare potrivite pentru copii: pictură pe pânză, ateliere de creat ghivece din materiale reciclabile și multe altele.

Toți cei interesați sunt așteptați cu mic cu mare pentru a discuta despre vacanțele în Germania, despre cele mai importante atracții turistice, dar și despre măsurile de sustenabilitate în contextul călătoriilor. Intrarea și participarea la ateliere este gratuită.


Citiți articolul original pe airlinestravel.ro

Declinarea răspunderii! triply.ro este un publisher automat de stiri si articole din industria turismului din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (airlinestravel.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Comentarii

Fii primul care comentează “Ateliere pentru copii și mâncare nemțească la Zilele Germaniei organizate la Bucuresti”

Proprietati favorite