Cauți Cazare?

5 baruri secrete din Europa, de vizitat cu prima ocazie

Callooh Callay

Îți place să te bucuri de un cocktail bun, după o zi plină în care ai descoperit încă puțin din destinația ta? Și nouă la fel. Iar pentru că vrem să-ți îmbunătățim constant experiențele de călătorie, ne place să îți propunem tot felul de locuri interesante.

Astăzi, îți recomandăm câteva baruri secrete din Europa, perfecte pentru o seară de neuitat într-un oraș nou sau familiar, dar care încă te poate surprinde.

Ce este un local speakeasy?

Curentul speakeasy descrie localurile în care se consumau încă băuturi alcoolice, în timpul Prohibiției din Statele Unite.

Între 1920 și 1933, producerea, consumul și vânzarea de alcool au fost interzise în SUA. Drept urmare, cei care dețineau baruri sau doreau să se bucure de un cocktail bun au fost nevoiți să se adapteze. Astfel, au început să apară barurile secrete, ascunse în spatele altor afaceri ce nu atrăgeau atenția.

Astăzi, deși alcoolul poate fi consumat în mod legal, ideea de bar ascuns și exclusivist încă e atractivă, iar întâmplător sau nu, aceste localuri speakeasy ascund cele mai surprinzătoare și speciale băuturi.

Top 5 baruri secrete din Europa, de descoperit în călătoriile tale

1. Callooh Callay, Londra

Londra este un oraș în care poți face multe descoperiri, fie că este prima dată când vezi orașul sau a zecea ta vizită. Una dintre aceste descoperiri poate fi și Calloh Callay, un bar ascuns, în care te vei simți ca într-o poveste de Lewis Caroll. Da, cu intrarea printr-un dulap inclusă!

2. Red Frog, Lisabona

Cocktailuri care vin la masa ta învăluite în abur aromat și un bar luminat doar de veioze și câteva becuri discrete. Red Frog, unul dintre cele mai apreciate baruri secrete din Europa și probabil cel mai ascuns local din Lisabona te așteaptă pentru o experiență inedită.

Ca să ajungi aici, îți vor fi de folos orientarea în spațiu și harta, dar mai ales intuiția. Îți oferim un singur indiciu: lucrurile nu sunt ceea ce par a fi, iar ușa pe care o cauți este, de fapt, ascunsă perfect într-un zid.

3. Little Red Door, Paris

Parisul este un oraș foarte potrivit dacă dorești să descoperi cât mai multe localuri speakeasy. Printre ele, se numără și Little Red Door, un bar din zona Le Marais care a ocupat locul 5 în Top 500 de baruri din lume în 2022.

Așa cum sugerează și numele, acest bar poate fi găsit în spatele unei mici uși de culoare roșie, în apropiere de boema zonă Montmartre. Așadar, după o plimbare de seară, găsește barul ascuns și pășește într-o altă lume.

4. Moonshiner, Paris

Rămânem în Paris și intrăm într-un alt bar cu totul special, unul dintre cele mai bune baruri secrete din Europa. Ca să ajungi la Moonshiner, trebuie să mergi într-o pizzerie pe nume Da Vito și să găsești ușa corectă. Când reușești să intri, vei fi întâmpinat de un decor eclectic, o atmosferă intima și cele mai tari cocktailuri.

Localul nu acceptă rezervări, așa că încearcă să ajungi aproape de ora deschiderii pentru a te asigura că găsești o masă liberă.

5. Panda & Sons Barbershop, Edinburgh

Te întrebi unde mai pot fi baruri ascunse în Europa? Cel despre care îți povestim acum e atent deghizat într-un barbershop din Edinburgh. Tematica localului este data de o familie de urși panda, ale căror poze și portrete le vei putea admira pe toți pereții barului.

În interior, vei găsi suficient spațiu pentru tot grupul tău de prieteni sau, dacă preferi, te poți retrage la o masă de două persoane, cu partenerul tău de călătorie. Și în cazul în care călătorești singur, locurile de la bar sunt perfecte pentru o discuție cu barmanul prietenos, pregătit să-ți povestească tot ce vrei să știi despre ce ai în pahar.

Acestea fiind spuse, pune pe listă aceste baruri ascunse din Europa și fă-le o vizită data viitoare când călătorești.

Dacă vrei să descoperi și alte lucruri interesante în vacanțele tale, ți-am povestit despre locuri inedite de vizitat în Europa, destinații mai puțin cunoscute din Italia și cele mai ciudate muzee pe care le poți vedea. Totul pentru ca tu să ai experiențe cât mai variate și să nu te plictisești niciodată!


Citiți articolul original pe vola.ro

Declinarea răspunderii! triply.ro este un publisher automat de stiri si articole din industria turismului din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (vola.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Comentarii

Fii primul care comentează “5 baruri secrete din Europa, de vizitat cu prima ocazie”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles