Cauți Cazare?

Sondaj: Mai mult de jumătate dintre români își planifică din timp vacanțele

view travel items assortment still life

Pe români îi entuziasmează cel mai mult călătoritul către destinații noi, vizitarea prietenilor și rudelor care locuiesc în străinătate, sau concertele internaționale. Românilor chiar le face plăcere să călătorească și să descopere locuri noi, mai ales după doi ani în care călătoriile au fost o activitate limitată în întreaga lume, arată un sondaj realizat de Stem/Mark pentru compania de travel-tech Kiwi.com.

Cum își planifică românii călătoriile?

Mai mult de jumătate dintre români – 54.3% – au spus că își planifică călătoriile din timp, pentru a avea ceva de care să se bucure în viitor; 53.1% au spus că activitatea de planificare a concediului îi face fericiți. Pentru 38.6% dintre cei intervievați, cumpărarea unui bilet de avion sau rezervarea cazării le aduce la fel de mult entuziasm ca vacanța în sine. Alți 33% se bucură de efectele călătoriilor, cum ar fi povestirea experiențelor și a amintirilor. În plus, 19.9% dintre respondenți simt satisfacție la bifarea unei noi destinații de pe lista de dorințe. Per total, se pare că, pentru români, călătoritul nu este doar despre experiență în sine, ci și despre anticipare, planificare și amintirile care rămân.

Cât de flexibili sunt românii cu planurile de călătorie atunci când trebuie să țină cont de buget?

Aproape jumătate dintre români – 45.1% – au spus că ar schimba data călătoriei dacă i-ar ajuta să economisească bani; 46.1% dintre ei urmăresc oferte la biletele de avion, rezervă oferte bune și călătoresc în locuri pe care nu și le propuseseră inițial. O parte dintre ei (20.3%) folosesc hack-uri de călătorie, cum ar fi folosirea unei rute alternative, cu escale în diferite locuri pentru a economisi bani și a vizita mai multe destinații. Alții (9.9%) preferă să fie spontani și caută zboruri în funcție de bugetul pe care îl au la dispoziție și de datele de călătorie preferate. Doar 15.1% au declarat că respectă datele și destinațiile pe care și le propun, indiferent de preț. Până la urmă, cea mai bună metodă de a rezerva biletele de avion depinde de preferințele personale și de prioritățile românilor, fie că e vorba de economii sau de respectarea planului inițial.

Ce îi entuziasmează cel mai mult pe români atunci când călătoresc?

Sondajul a arătat că mai mult de jumătate dintre români sunt entuziasmați de vizitarea unui loc nou. 59.4% au spus că sunt dornici să viziteze cel puțin un loc în care nu au mai fost până acum. Alți 21.7% au spus că nu se vor limita la un singur loc pe care nu l-au mai vizitat până acum, ci îi entuziasmează călătoritul către cât mai multe destinații. 16.3% dintre români preferă să combine vacanțele cu vizitarea prietenilor și rudelor care locuiesc în străinătate. În mod surprinzător, 15.1% dintre români sunt suficient de aventuroși încât să caute destinații noi în locuri mai puțin cunoscute, în timp ce 11.1% sunt loiali câtorva seri distractive cu muzică bună și vor să călătorească pentru concerte și festivaluri. Numai 6% dintre români sunt încântați de ideea de a îmbina călătoritul cu munca. Indiferent dacă vor să pornească într-o aventură sau preferă să se relaxeze cu prietenii și rudele care locuiesc în străinătate, e clar că românilor le place să călătorească.


Citiți articolul original pe wall-street.ro

Declinarea răspunderii! triply.ro este un publisher automat de stiri si articole din industria turismului din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (wall-street.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Comentarii

Fii primul care comentează “Sondaj: Mai mult de jumătate dintre români își planifică din timp vacanțele”

Proprietati favorite