Ce s─â faci c├ónd ai un zbor anulat sau ├«nt├órziat ÔÇô Ghidul Vola.ro

zboruri aeroport

De╚Öi nimeni nu vrea s─â se g├óndeasc─â la aceast─â posibilitate, adev─ârul este c─â, uneori, din motive tehnice, opera╚Ťionale sau legate de vreme, un zbor poate avea ├«nt├órzieri de c├óteva ore bune. Iar dac─â este ╚Öi Mercur retrograd, zborul poate fi anulat.

Fie c─â ai ajuns aici din curiozitate, ca s─â ╚Ötii ce ai de f─âcut dac─â ╚Ťi se ├«nt├ómpl─â vreodat─â sau tocmai te afli ├«ntr-o situa╚Ťie nepl─âcut─â ╚Öi cau╚Ťi solu╚Ťii, vom trece repede la subiect.

Cele 5 situa╚Ťii posibile ├«n cazul unui zbor anulat sau am├ónat

╚Üi s-a anulat/modificat zborul cu ceva timp ├«nainte de data plec─ârii╚Üi s-a anulat/├«╚Ťi ├«nt├órzie zborul ├«nainte s─â pleci ╚Öi e╚Öti deja ├«n aeroportAi escal─â ╚Öi tocmai ai aflat c─â urm─âtorul t─âu zbor e anulat sau ├«nt├órziatUn segment de zbor s-a anulat/are ├«nt├órziere ╚Öi nu mai po╚Ťi ajunge la destina╚Ťie sau nu mai prinzi urm─âtoarea conexiuneE╚Öti la destina╚Ťie, iar zborul de ├«ntoarcere s-a anulat

Care este procedura în cazul în care ai un zbor anulat sau modificat de compania aeriană?

Vei fi notificat de un consultant Vola.ro

C├ónd se anuleaz─â sau modific─â un zbor, compania aerian─â care opereaz─â ruta sau segmentul respectiv notific─â echipa Vola.ro, iar noi te inform─âm la r├óndul nostru via e-mail. Vei primi ╚Öi un SMS din partea noastr─â, ├«n care te anun╚Ť─âm s─â verifici inboxul de e-mail. De aici, ├«╚Ťi va fi foarte u╚Öor s─â iei leg─âtura cu noi.

├Än cazul ├«n care afli de anulare sau de modificare ╚Öi ├«nc─â nu ai fost notificat de compania aerian─â, ├«╚Ťi recomand─âm s─â verifici statusul rezer─ârii pe site-ul companiei aeriene sau s─â intri ├«n contact cu unul dintre consultan╚Ťii Vola.ro

Urm─âtorul pas este s─â ne contactezi ÔÇô click aici ╚Öi vezi toate modalit─â╚Ťile disponibile: chat, formular de contact sau e-mail.

În cazuri mai rare, când linia aeriană anulează sau amână un zbor last minute, cu câteva ore înainte (iar tu, cel mai probabil, te afli deja în aeroport sau în drum spre aeroport), există posibilitatea ca Vola.ro să nu fi fost notificată de compania aeriană. Cu toate acestea, vei afla despre modificare sau anulare de pe panourile din aeroport.

Avem birouri ├«n mai multe aeroporturi din ╚Ťar─â (vezi aici lista) ╚Öi po╚Ťi consulta unul dintre reprezentan╚Ťii no╚Ötri de acolo pentru a te ghida cu privire la pa╚Öii urm─âtori.

Cum te putem ajuta: ├«n ce const─â suportul oferit de Vola.ro ├«n astfel de situa╚Ťii?

Dac─â ai cump─ârat biletele de avion de pe Vola.ro, ai la dispozi╚Ťie asisten╚Ťa noastr─â 24/7, at├ót ├«n limba rom├ón─â, c├ót ╚Öi ├«n englez─â. Astfel, ├«╚Ťi vom r─âspunde rapid ╚Öi vom c─âuta cea mai bun─â solu╚Ťie pentru tine.

├Än cazul ├«n care zborul t─âu este anulat, te asist─âm ├«n g─âsirea celei mai bune variante alternative pentru zborul t─âu anulat. Sau,dac─â optezi pentru a nu mai efectua c─âlatoria, te asist─âm ├«n demararea procesului de solicitare a ramburs─ârii de la compania aerian─â. ├Än cazul ├«n care nu ai achizi╚Ťionat ├«mpreun─â cu biletul de avion serviciul Fast Refund, este necesar s─â a╚Ötept─âm rambursarea de la compania aerian─â; de regula acest proces dureaz─â ├«ntre 30 ╚Öi 60 zile, ├«n func╚Ťie de fiecare companie ├«n parte.

├Än cazul ├«n care zborul t─âu este modificat de compania aerian─â, ├«╚Ťi vom oferi mai multe alternative de zbor pentru a efectua c─âlatoria, fie gratuite, fie contra cost, ├«n functie de op╚Ťiunile oferite de compania aerian─â care a anulat zborul. Dac─â optezi pentru o alternativ─â de zbor operat─â de alt─â companie aerian─â ╚Öi nu ai achizi╚Ťionat servicii de protec╚Ťie care ├«╚Ťi ofer─â aceste alternative ├«n mod gratuit, este necesar s─â achi╚Ťi suplimentar pentru noul zbor. ├Än anumite cazuri, compania aerian─â ofer─â posibilitatea s─â prime╚Öti banii ├«napoi pentru un zbor modificat mai mult de 5 ore. ├Än acest caz, dac─â nu mai dore╚Öti s─â c─âl─âtore╚Öti, te vom asista ├«n demararea procesului de solicitare a ramburs─ârii de la compania aerian─â.

Dac─â ai achizi╚Ťionat Vola Trip Protect…

├Än primul r├ónd, ai prioritate ├«n primirea asisten╚Ťei noastre. Te ajut─âm imediat dac─â zborul t─âu a fost anulat, itinerariul de zbor sau o parte din el a suferit modific─âri ╚Öi nu mai reu╚Öe╚Öti s─â pleci/ajungi la destina╚Ťie la ora sau ├«n ziua programat─â, respectiv dac─â nu reu╚Öe╚Öti s─â prinzi urm─âtoarea conexiune din cauza modific─ârilor de zbor, ├«n cazul zborurilor cu escale.

├Än plus, e╚Öti asigurat c─â ajungi la destina╚Ťie indiferent de situa╚Ťie. Dac─â vrei s─â continui c─âl─âtoria, vei primi alte bilete de avion la aceea╚Öi companie aerian─â sau la o alt─â companie, ├«n limita dublului sumei achitate pe biletele anulate/modificare mai mult de 5 ore sau bilete pentru alt mijloc de transport, dac─â este cazul. Totul pentru ca tu s─â ajungi unde ╚Ťi-ai dorit.

Dacă dorești, în schimb, să nu mai călătorești, vei primi rambursarea contravalorii segmentului de zbor anulat/modificat de compania aeriană.

Po╚Ťi citi mai multe despre Trip Protect aici.

Dac─â ai achizi╚Ťionat Vola Fast Refund…

Ai dou─â op╚Ťiuni, ├«n func╚Ťie de ce dore╚Öti s─â faci ÔÇô s─â g─âse╚Öti o solu╚Ťie pentru continuarea c─âl─âtoriei cu ajutorul nostru sau s─â prime╚Öti banii ├«napoi ├«n maxim 24 de ore dac─â segmentul de zbor afectat este eligibil pentru rambursare la compania aerian─â.

Este eligibil─â pentru rambursare contravaloarea segmentului de zbor anulat/modificat de compania aerian─â. Po╚Ťi opta pentru rambursare instant sub form─â de voucher Vola, cu care ├«╚Ťi po╚Ťi achizi╚Ťiona imediat un nou bilet de avion, sau sub forma de cash pe acela╚Öi instrument de plat─â folosit la plata biletelor de avion sau prin transfer bancar.

Afl─â mai multe despre cum func╚Ťioneaz─â Fast Refund aici.

Ce se întâmplă dacă ești în aeroport și trebuie să rămâi acolo peste noapte?

Uneori, alternativa de zbor pentru continuarea c─âl─âtoriei poate implica s─â a╚Ötep╚Ťi peste noapte ├«n destina╚Ťia ├«n care te afli. Iat─â care sunt pa╚Öii pe care trebuie s─â-i urmezi ├«n aceast─â situa╚Ťie:

Dac─â afli despre modificare c├ónd e╚Öti deja ├«n aeroport, primul pas este s─â g─âse╚Öti reprezentan╚Ťii companiei aeriene care opereaz─â zborul t─âu ╚Öi s─â ceri detalii: motivul modific─ârilor, c├ónd este estimat c─â va decola avionul ╚Öi/sau ce solu╚Ťii ├«╚Ťi pot oferi.Pentru anul─âri, modific─âri sau ├«nt├órzieri mai mari de dou─â ore, Regulamentul European spune c─â po╚Ťi fi eligibil pentru compensa╚Ťii financiare. De aceea, te sf─âtuim s─â cite╚Öti condi╚Ťiile de compensare ╚Öi s─â vezi dac─â se aplic─â ├«n cazul t─âu.Dac─â ai achizi╚Ťionat Vola Trip Protect, treci direct la acest pas. Contacteaz─â-ne c├ót mai repede, pentru a ne ocupa de g─âsirea caz─ârii ╚Öi a alternativelor pentru tine. Dac─â nu ne contactezi ╚Öi te ocupi pe cont propriu de g─âsirea solu╚Ťiilor, eligibilitatea pentru Trip Protect ├«nceteaz─â.

Sfaturi pentru a avea o călătorie cât mai confortabilă

Verific─â e-mailul, dar ╚Öi statusul zborului pe site-ul companiei aeriene sau al aeroportului┬á├«nainte s─â pleci spre aeroport. Dac─â ceva s-a modificat, sunt ╚Öanse mari s─â ai deja informa╚Ťia ├«n inbox, de la noi. Astfel, vei putea rezolva problema f─âr─â s─â fie nevoie s─â r─âm├ói ├«n aeroport, ├«ntr-o situa╚Ťie inconfortabil─â.P─âstreaz─â la ├«ndem├ón─â e-mailurile cu num─ârul zborului, orele de decolare ╚Öi aterizare ╚Öi datele noastre de contact.Opteaz─â pentru Trip Protect sau Fast Refund la fiecare c─âl─âtorie, pentru a te asigura c─â ai ├«ntotdeauna o solu╚Ťie bun─â.Rezerv─â caz─âri cu anulare gratuit─â, pentru a nu pierde sumele deja pl─âtite ├«n avans, ├«n cazul ├«n care nu mai c─âl─âtore╚Öti sau ajungi la destina╚Ťie mai t├órziu dec├ót ai planificat. De asemenea, po╚Ťi alege ╚Öi cazare cu plata la fa╚Ťa locului, din acelea╚Öi motive. G─âse╚Öte oferte de cazare aici.Cite╚Öte condi╚Ťiile de compensa╚Ťii ├«n cazul zborurilor modificate, pentru a afla dac─â e╚Öti eligibil ├«n diferite situa╚Ťii.├Än final, nu uita c─â ├«╚Ťi st─âm 24/7 la dispozi╚Ťie pentru a te ├«ndruma c├ónd planurile de c─âl─âtorie ├«╚Ťi sunt afectate. Suntem la un mesaj distan╚Ť─â!


Citi╚Ťi articolul original pe vola.ro

Declinarea r─âspunderii! triply.ro este un publisher automat de stiri si articole din industria turismului din Romania. ├Än fiecare articol este specificat hyperlinkul c─âtre sursa primar─â. Preluarea informa╚Ťiilor urm─âreste promovarea ╚Öi facilitarea accesului la informa╚Ťie, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectual─â, conform cu termenii ╚Öi condi╚Ťiile sursei (vola.ro) Dac─â sunte╚Ťi proprietarul con╚Ťinutului ╚Öi nu dori╚Ťi s─â v─â public─âm materialele, v─â rug─âm s─â ne contacta╚Ťi prin e-mail ÔÇô [email protected]. Con╚Ťinutul va fi ╚Öters ├«n 24 de ore.

Comentarii

Fii primul care comenteaz─â “Ce s─â faci c├ónd ai un zbor anulat sau ├«nt├órziat ÔÇô Ghidul Vola.ro”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles
cazare booking

Al╚Ťii au citit ╚Öi...