Top 5 atracții turistice din Alexandria

alexandria egipt

Alexandria, numită și „Perla Mediteranei”, este un oraș cu o istorie strălucitoare și un prezent vibrant, ceea ce îl face o destinație fascinantă pentru vizitatori. Biblioteca Alexandria, Moscheea Abu al-Abbas al-Mursi, Catacombele din Kom el-Shoqafa, Citadel of Qaitbay și Muzeul Național din Alexandria alcătuiesc doar o parte din bogăția de comori culturale și istorice pe care acest oraș le are de oferit.

Biblioteca Alexandria, o emblemă a științei și învățăturii în lumea antică, este astăzi o mărturie impresionantă a viziunii moderne a Egiptului. Moscheea Abu al-Abbas al-Mursi, una dintre cele mai frumoase și mai venerabile moschei din țară, este un monument al arhitecturii islamice și spiritualității. Catacombele din Kom el-Shoqafa, un misterios sit arheologic subteran, îmbină într-un mod unic influențele culturale romane și egiptene.

Citadela Qaitbay, cu poziția sa strategică pe coastă și arhitectura sa impunătoare, este un simbol al puterii și rezistenței Alexandria. În cele din urmă, Muzeul Național din Alexandria, cu colecția sa variată de obiecte antice și medievale, oferă o privire profundă în istoria complexă a acestui oraș vibrant. Aceste cinci atracții sunt doar începutul descoperirii bogăției culturale și istorice a Alexandriei.

Biblioteca Alexandria

Biblioteca Alexandria este una dintre cele mai importante și mai impresionante biblioteci din lume, situată în centrul orașului Alexandria, Egipt. Aceasta este un simbol al cunoașterii, al învățării și al culturii, și a fost inaugurată în anul 2002, în cadrul unui proiect de reînviere a bibliotecii antice din Alexandria, care a fost distrusă în secolul al III-lea d.Hr.

Biblioteca Alexandria este o clădire modernă, impunătoare, care a fost proiectată de un grup de arhitecți din Egipt, Norvegia și Japonia. Aceasta are un design inovator și futurist, care amintește de o planetă învăluită într-un val de sticlă și oțel. În interiorul bibliotecii există o serie de galerii, săli de expoziții și muzeul Antichităților, care găzduiește o colecție impresionantă de artefacte istorice și culturale.

Una dintre cele mai impresionante caracteristici ale Bibliotecii Alexandria este sala principală de lectură, care are o capacitate de peste 2.000 de locuri și este dotată cu cele mai moderne tehnologii de comunicare și informare. Aceasta este una dintre cele mai mari săli de lectură din lume, și este decorată cu o serie de mozaicuri și vitralii care amintesc de gloria și învățăturile lumii antice.

Pe lângă activitățile de bibliotecă și cultură, Biblioteca Alexandria oferă o serie de evenimente, expoziții și conferințe pe teme diverse, de la știință și tehnologie la artă și literatură. Aceasta este o destinație ideală pentru cei pasionați de cultură, istorie și cunoaștere, dar și pentru turiștii care doresc să se bucure de frumusețea arhitecturală a clădirii și să exploreze orașul Alexandria.

Citadel of Qaitbay

Citadel of Qaitbay este un castel medieval impresionant situat pe coasta Mării Mediterane, în Alexandria, Egipt. Acest castel a fost construit în secolul al XV-lea, în timpul domniei sultanului mameluc Qaitbay, și a fost proiectat pentru a servi ca un punct de observație și de apărare împotriva invadatorilor.

Castelul este construit într-un stil arhitectural distinctiv, cu pereți groși de piatră și turnuri de apărare, și este un exemplu impresionant de arhitectură militară din Egiptul medieval. În interiorul castelului, există o serie de curți frumoase, camere de gardă și galerii care au fost utilizate în trecut pentru a depozita arme și provizii.

Odată cu trecerea timpului, castelul a fost folosit într-o varietate de roluri, inclusiv ca depozit de sare și ca închisoare. În secolul al XIX-lea, castelul a fost restaurat și transformat într-un muzeu dedicat istoriei și culturii orașului Alexandria.

Astăzi, Citadel of Qaitbay este una dintre cele mai importante atracții turistice din Alexandria, oferind o priveliște panoramică asupra orașului și a Mării Mediterane. Vizitatorii pot explora interiorul castelului, care găzduiește o serie de exponate istorice și culturale, precum și galerii de artă și expoziții temporare.

În plus, castelul este situat pe o zonă foarte pitorească, oferind oportunități excelente pentru fotografii panoramice și plimbări plăcute. Vizitatorii pot explora, de asemenea, faimoasa plajă alaturată, unde pot savura frumusețea și liniștea de pe malul mării.

Muzeul Național din Alexandria

Muzeul Național din Alexandria este una dintre cele mai importante atracții turistice din Alexandria, Egipt, fiind unul dintre cele mai importante centre culturale din țară. Muzeul găzduiește o colecție impresionantă de artefacte istorice și culturale, care oferă o privire fascinantă asupra istoriei și culturii Egiptului antic și modern.

Muzeul a fost fondat în anul 2003 și este situat în centrul orașului Alexandria, într-o clădire istorică, care a fost în trecut o fabrică de mătase. Aceasta a fost restaurată și transformată într-un muzeu modern, cu o serie de galerii și săli de expoziție care găzduiesc exponate impresionante.

Printre piesele expuse în muzeu se numără statui antice, bijuterii, obiecte de ceramică și alte artefacte din diferite perioade istorice, precum și o colecție importantă de monede antice. Muzeul este împărțit în mai multe secțiuni, inclusiv secțiuni dedicate istoriei, culturii, religiei și tradițiilor Egiptului.

Muzeul Național din Alexandria este, de asemenea, un loc important pentru organizarea de evenimente culturale și expoziții temporare, care se concentrează pe diverse teme, de la știință și tehnologie la artă și literatură.

Pentru vizitatori, muzeul oferă oportunități excelente pentru a explora și a descoperi istoria și cultura Egiptului într-un mod interactiv și educativ. Muzeul este deschis în fiecare zi și oferă tururi ghidate și audioghiduri în mai multe limbi.

Catacombele din Kom el-Shoqafa

Catacombele din Kom el-Shoqafa sunt una dintre cele mai importante și fascinante atracții turistice din Alexandria, Egipt. Acestea sunt un complex subteran de morminte și camere funerare, care datează din secolul al doilea d.Hr. și care reprezintă un exemplu impresionant de arhitectură elenistică și cultură funerară din Alexandria.

Descoperite întâmplător în anul 1900, catacombele se întind pe trei niveluri și includ mai multe camere funerare și un templu subteran. În interiorul catacombelor se găsesc morminte sculptate în stâncă, în care au fost depuse rămășițele unor familii bogate din Alexandria, precum și o serie de sculpturi și fresce care amintesc de viața și obiceiurile lumii antice.

Una dintre cele mai impresionante caracteristici ale catacombelor este Templul lui Anubis, care este dedicat zeului egiptean al morții și a fost folosit pentru ceremonii funerare și de înmormântare. Templul este decorat cu fresce frumoase și sculpturi detaliate care amintesc de viața și moartea din Alexandria.

Catacombele din Kom el-Shoqafa sunt o destinație turistică populară în Alexandria, oferind o privire fascinantă asupra culturii funerare din Alexandria și asupra lumii antice în general. Vizitatorii pot explora interiorul catacombelor, care este accesibil prin intermediul unui sistem de scări și pasaje, și pot admira frumusețea și detaliile sculpturilor și frescelor.

Pentru a vizita catacombele, este recomandat să solicitați un ghid turistic, care poate oferi informații utile și fascinante despre istoria și cultura catacombelor, precum și despre viața și obiceiurile lumii antice din Alexandria.

Moscheea Abu al-Abbas al-Mursi

Moscheea Abu al-Abbas al-Mursi este una dintre cele mai frumoase și mai impresionante moschei din Alexandria, Egipt. Aceasta a fost construită în secolul al XIII-lea, în timpul domniei sultanului mameluc Abu al-Abbas al-Mursi, și a fost renovată și extinsă de-a lungul secolelor.

Moscheea este construită într-un stil arhitectural islamic clasic, cu o serie de domuri și minarete impresionante, iar interiorul este decorat cu mozaicuri și vitralii frumoase. Pe lângă zona principală de rugăciune, moscheea include o serie de camere de studiu și o bibliotecă cu o colecție impresionantă de manuscrise și cărți vechi.

Moscheea Abu al-Abbas al-Mursi este un loc important de pelerinaj și rugăciune pentru musulmanii din Alexandria și din întreaga lume. În plus, moscheea este o atracție turistică populară în Alexandria, oferind o privire fascinantă asupra culturii și arhitecturii islamice din Egipt.

Vizitatorii pot explora interiorul moscheei și pot admira frumusețea și detalii arhitecturale ale acesteia. În plus, vizitatorii sunt rugați să respecte codul de conduită al moscheei și să se îmbrace adecvat pentru a putea vizita interiorul acesteia.


Alexandria este un oraș bogat în istorie și cultură, care oferă o gamă largă de atracții turistice impresionante. De la Biblioteca Alexandria și Moscheea Abu al-Abbas al-Mursi, la Catacombele din Kom el-Shoqafa și Citadel of Qaitbay, fiecare dintre aceste obiective turistice reprezintă o parte importantă a istoriei și culturii orașului.

În plus, Muzeul Național din Alexandria este un loc minunat pentru a explora istoria și cultura Alexandriei și a Egiptului în general, oferind o colecție impresionantă de artefacte istorice și culturale.

În concluzie, Alexandria este o destinație turistică impresionantă și fascinantă, care merită să fie vizitată de oricine dorește să exploreze istoria și cultura Egiptului. Cu o varietate de atracții turistice, de la monumente istorice și culturale la plaje și oportunități de shopping, Alexandria oferă o experiență turistică completă și memorabilă.

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 5 atracții turistice din Alexandria”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles