Top 5 lucruri de făcut în Polinezia Franceză

Polinezia Franceza 1

Polinezia Franceză este un paradis în toată regula. Cele cinci arhipelaguri din Polinezia Franceză conțin 118 insule – 76 dintre ele locuite – și la fel de multe peisaje, de la vulcani la recife de corali. Insulele Societății, Insulele Marquesas, Insulele Austral, Tuamotu și Gambier sunt suficiente pentru a inspira cel mai îndrăzneț călător! Surf, înot, drumeții, scufundări – le puteți face pe toate aici!

Așadar, Polinezia Franceză reprezintă, de fapt, cinci arhipelaguri tropicale în mijlocul Oceanului Pacific de Sud, la aproximativ 6.000 km est de Brisbane, Australia și 7.700 km vest de Lima, Peru. Probabil vă întrebați de ce franceză? În timpul anului 1000 î.Hr. imigranții din sud-estul Asiei au ajuns în insulele Samoan și de acolo au stabilit restul Polineziei. Primele contacte cu europenii au început la începutul anilor 1700, intensificându-se odată cu venirea misionarilor și comercianților englezi în anii 1830. După câteva decenii de competiții franco-britanice, Franța își instituie protectoratul în 1842.

În ciuda influențelor moderne, polinezienii încă păstreză elementele esențiale ale culturii lor și, în special, limbajul lor. Deci, Polinezia Franceză este numită astfel datorită faptului că aceste insule sunt o colectivitate de peste mări a Franței cu autonomie parțială. Polinezia Franceză are o populație de 270.000 de locuitori. Capitala regională este Papeete pe insula Tahiti. Limbile vorbite sunt franceza (oficială), tahitiană și alte limbi polineziene.

Polinezia Franceză este și una dintre cele mai populare – și căutate – destinații turistice din Pacific. Și nu-i de mirare! Este o regiune masivă, îndepărtată, care oferă vârfuri vulcanice crestate, stânci abrupte și lagune de smarald, care prezintă unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din Pacificul de Sud. Aceste insule sunt locul în care găsești acele bungalouri pitorești care sunt așezate peste lagune albastre. Polionezia Franceză nu este altceva decât un paradis tropical!

Haideți să descoperim împreună top 5 lucruri de făcut în Polinezia Franceză:

 1. Grădinile Paofai din Papeete

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Polinezia Franceză este Grădinile Paofai, un loc încântător de explorat în Papeete, departe de agitația orașului. Grădinile se întind pe aproximativ 4,5 hectare de-a lungul malului apei și au mai mult de 400 de copaci și plante din toate cele cinci arhipelaguri din Polinezia Franceză. Grădinile Paofai sunt, de asemenea, un loc popular al localnicilor pentru a sta acolo, un loc social din oraș pentru plimbări relaxante, picnicuri cu prietenii sau o alergare de seară.

 1. Vizitați templele antice și căutați statuile Tiki

Există sute de temple antice în Polinezia Franceză, unele dintre ele încă îngropate în junglă care așteaptă să fie descoperite. Cel mai faimos templu este Marae Taputapuatea de pe coasta de sud-est a insulei Raiatea (Insulele Societății). Acest nou sit al Patrimoniului Mondial UNESCO a fost considerat odată un important centru religios și are mai multe sculpturi din piatră și alte structuri interesante.

În îndepărtata Hiva Oa (Insulele Marquesas), veți găsi tiki gigantice, statui misterioase din piatră care păzesc pădurea permanent. Nimeni nu știe cu adevărat cine i-a construit și scopul lor, dar cu siguranță merită o vizită.

 1. Muntele Magic

Magic Mountain se află pe insula Moorea din Polinezia Franceză. Deși munții de pe Moorea nu sunt extrem de înalți, sunt deosebit de periculoși. Magic Mountain este unul dintre cele mai înalte puncte de pe insulă. Este situat de-a lungul părții exterioare a insulei și oferă vederi spectaculoase la 360 de grade ale insulei și ale apelor albastre limpezi ale lagunei și oceanului. La urcare pe munte, vizitatorii vor trece prin sate, văi pitorești, pomi fructiferi și plantații de ananas. Magic Mountain permite vizitatorilor să experimenteze peisajul uluitor al unei insule vulcanice antice.

 1. Scufundări

Iată un alt mod de a te distra în Polinezia Franceză. Scufundările în această parte a lumii sunt pur și simplu superbe, atrăgând foarte mulți pasionați de scuba diving. Cele mai bune locuri pentru scufundări sunt atolii din Rangiroa și Fakarava, unde veți fi întâmpinați de ziduri de rechini și familii de delfini prietenoși. Între iulie și octombrie, balenele cu cocoașă vizitează insulele pentru a se bucura de apa caldă, pentru a se reproduce și a naște. Insula Rurutu din arhipelagul austral este cel mai bun loc din Pacific pentru observarea balenelor și înotul cu acestea

 1. Relaxare pe plajă

Uneori, ai nevoie doar de o plajă de vis cu apă turcoaz pentru o baie răcoritoare și un pui de somn sub un copac de cocos. De la nisipul negru al Tahitiului până la nisipul alb de pretutindeni, plajele din Polinezia Franceză sunt la fel de frumoase pe cât sunt tipărite în reviste de călătorie.

Există liste cu cele mai populare sau mai frumoase plaje din Polinezia Franceză peste tot pe net, dar dacă îi întrebi pe localnici, este posibil să găsești o felie de paradis pentru o zi în altă parte!

Când să vizitați?

Datorită poziției sale în emisfera sudică, vara în Polinezia Franceză are loc de fapt din decembrie până în martie. Acea perioadă a anului este, de asemenea, cea mai ploioasă perioadă a anului, cu precipitații în vârf de 13 cm în medie în ianuarie. Din fericire, vremea din Polinezia Franceză este frumoasă pe tot parcursul anului, așa că cei care doresc să viziteze în timpul sezonului uscat (aprilie până în octombrie) se vor bucura cu siguranță de temperaturi minunate. Asigurați-vă că împachetați îmbrăcăminte ușoară și respirabilă pentru a face suportabilă umiditatea pe care o are insulele.

Așadar, Polinezia Franceză merită să fie vizitată și admirată pentru superbele plaje cu nisip și lagunele sale minunate. Numai așa puteți înțelege ce reprezintă aceste insule din Pacificul de Sud și veți vedea de ce atât de mulți oameni s-au îndrăgostit de națiunea insulară, care, deși este puternic influențată de cultura și limba franceză, își păstrează totuși propria cultură distinctivă prin mâncare, muzică și istoria locală.

Comentarii

Un comentariu despre “Top 5 lucruri de făcut în Polinezia Franceză

 1. Descoperă experiențe turistice uimitoare!
  dumitru mărculescu

  Cică după competiție au intrat sub protectoratul Franței. Le-au confiscat ei să le protejeze.Erau neprotejate! Acum și noi avem un protectorat nedefinit

  11 luni în urmă Răspunde

Adauga un comentariu

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles
cazare booking

Alții au citit și...

locuri in mexic
Top 5

Top 5 locuri de vizitat în Mexic

Mexic, o țară situată în America de Nord, este o destinație fascinantă, cunoscută pentru peisajele sale diverse, istoria bogată și

Citeste »
locuri coasta de azur
Destinații litoral

Top 5 locuri de pe Coasta de Azur

Coasta de Azur, cunoscută și sub numele de Riviera Franceză, este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite zone turistice

Citeste »