Cauți Cazare?

Cele mai mari vase de croazieră ale lumii

vase de croaziera

Vacanțele petrecute pe vase de croazieră sunt cu totul diferite de orice alte vacanțe la care poate visa omenirea. De la luxul de care dispun aceste vase, la traseele unice abordate pe mare, experiența este cu totul diferită de vacanțele pe uscat. Acest tip de vacanțe este recunoscut la nivel mondial ca fiind de lux, un moft pentru cei cu bugete largi și portofele groase, însă și cei care țin punga mai strâns legată la gură se pot bucura de aceste experiențe dacă știu unde să caute. Noi vă vom prezenta astăzi un top 4 al celor mai mari vase de croazieră din lume.

Symphony of the Seas

Symphony of the Seas, tradus în română Simfonia Mărilor, este cea de-a 25-a navă din flota Royal Caribbean și este, la momentul actual, cea mai mare navă de croazieră din întreaga lume. Această navă de croazieră gigantică are o greutate de 228.081 de tone, măsoară 73 de metri înălțime și are o lungime de 363 de metri. Uau! Lansată la apă în 2018, Symphony Of the Seas este destinația ideală de vacanță a oricărei familii, ce oferă o multitudine de experiențe atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Harmony of the Seas

Harmony of the Seas, în română Armonia Mărilor, este, la momentul actual, a doua cea mai mare navă de croazieră din lume. Construită la șantierul naval Saint-Nazaire, de STX France, este a treia navă din seria sa și a fost lansată la apă în anul 2016. Oferind o croazieră de șapte nopți pe Marea Mediterană de la Barcelona la Civitavecchia, nava și-a făcut călătoria inițială cu un succes răsunător. Cu o greutate halucinantă, de 225,963 de tone, Harmony of the Seas are o lungime de 362,12 de metri. Această minunată destinație de vacanță este dotată cu 2.747 de cabine cu balcoane virtuale și este capabilă să primească la bordul său 5.479 de oaspeți în camere duble. Asemenea tuturor celor mai mari vase de croazieră din lume, nici  Harmony of the Seas nu se lasă mai prejos și oferă toate caracteristicile exclusive ale Royal Caribbean, inclusiv Central Park, Vitality at Sea, servicii de Spa and Fitness Center, Boardwalk, Royal Promenade and Entertainment Place, printre multe alte servicii menite să facă pe oricine să țină minte această experiență.

Allure of the Seas

A treia navă de croazieră din topul nostru are  362 de metri lungime, și a fost construită la șantierele navale STX Europe din Turku, în Finlanda, fiind al doilea vas de croazieră Royal Caribbean din seria Oasis. Înainte să intre în umbra surorii sale, Harmony of the Seas, aceasta era cea mai mare navă de pasageri în funcțiune. Nava are o greutate de 225.282 de tone și atinge înălțimea de 72 de metri. A fost lansată la apă pentru prima dată în octombrie 2010, Allure of the Seas, având capacitatea de a găzdui 5.400 de pasageri. Caracteristicile de top ale nave de croazieră includ o sală de dans cu două etaje, un teatru cu 1.380 de locuri, un patinoar, un club de concierge și servicii spa, la fel ca, nu în ultimul rând facilități de fitness. Nava are, de asemenea, 25 de opțiuni de luat masa, care includ prima cafenea Starbucks pe mare. În centrul său de fitness ultramodern se oferă cursuri precum yoga și tai chi și o serie de jacuzzi, inclusiv cele mai iubite de vizitatori, cele cu vedere la ocean, care cu siguranță nu pot decât îmbogăți experiența de vacanță pe Allure of the Seas.

Oasis of the Seas

Fiind prima din seria navelor de croazieră din clasa Oasis, din Royal Caribbean, aceasta a fost cea mai mare navă de croazieră când a intrat în serviciu, în anul 2009. Comanda pentru crearea ei a fost făcută în februarie 2006, iar nava a fost construită la șantierul naval Turku al STX Europe. Oasis of the Seas măsoară 361,6 de metri lungime totală, 72 de metri înălțime deasupra liniei de apă și 22,55 de metri adâncime, în timp ce are o cântărește 225.282 tone. Acest minunat exemplar este dotat cu 16 punți de pasageri și are capacitatea de a găzdui 5.400 de călători în camere duble, găzduint un număr de maxim 6.296 de pasageri, incluzând personalul. Pentru confortul oaspeților săi, Oasis of the Seas oferă opțiuni de la apartamente loft cu două etaje, la apartamente de lux cu balcoane. Acest vas, odată cu lansarea sa, a introdus numeroase facilități pentru prima dată în industrie, Oasis of the Seas putând să se mândrească cu teatrul Aqua în aer liber și un coridor în aer liber, coridor sculptat de-a lungul navei și al parcului central plin de restaurante. Mai mult decât atât, solarul acoperit cu sticlă și dotat cu piscină, simulatoare de surf, tiroliană și pereți de alpinism sunt câteva din celelalte opțiuni de divertisment disponibile la bordul acestei nave de croazieră, în timp ce listele de opțiuni sportive includ cinci piscine, terenuri de volei și baschet.

Acestea sunt patru dintre cele mai spectaculoase vase de croazieră ale lumii și dacă după acest articol nu v-a crescut apetitul pentru o vacanță pe mare, nimic nu o va face.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai mari vase de croazieră ale lumii”

Proprietati favorite