Cele mai bune destinații din Europa pentru gurmanzi

destinatii din europa pentru gurmanzi

Una din plăcerile cele mai mari atunci când vizităm o țară străină este, desigur, să gustăm bucătăria locală. Fiecare zonă de pe Planetă are specialitățile ei și pentru acest lucru nu putem decât să fim recunoscători și pregătiți să le gustăm pe fiecare în parte. Astăzi ne vom limita doar la specialitățile europene, căci, atunci când vine vorba despre bucătăriile tradiționale, subiectul este atât de vast încât merită să ne axăm pe fragmente, pentru a fi siguri că nu ratăm nimic.

România

Nu se putea să începem acest top al 5 celor mai delicioase bucătării tradiționale europene cu altă țară, căci sarmalele românești sunt de neîntrecut. Preparate din carne tocată la alegere, fie de porc, vită, pasăre, oaie, sau chiar pește, sarmalele sunt un amestec culinar care fac pe oricine să lase gura apă. Cărnii tocate i se adaugă orez și condimente și se învelește în foi de viță de vie, sau de varză, iar apoi se pun la cuptor. Odată gata, se servesc cu smântână și mămăligă și asigură un succes remarcabil oricărei mese. Apropo, știați că mămăliga se întâlnește și în unele țări din Africa, cum ar fi Ghana, dar sub alt nume?

România este, de asemenea, casa produselor de origine animală, afumate. Deși există norme europene ce trebuie respectate în gătirea acestor produse, șoricul afumat este, în continuare, printre delicatesele oricărei mese de sărbătoare.

Franța

Criossantele și produsele de patiserie franțuzești sunt, practic, simbolul culinar al acestei țări, și pe bună dreptate, pentru că produse de patiserie atât de delicioase rar se întâlnesc în afara acestei țări. Gătite cu unt și preparate într-un lung proces care asigură un aluat subțire și crocant, croissantele franțuzești se pot servi și pe post de desert, ori la cafea, cât și pe post de gustare sărată, când se face din ele sandviș cu șuncă și cașcaval.

De asemenea, dacă aveți ocazia, când vizitați Franța, trebuie să gustați și Cassoulet toulousain, care este un fel de mâncare tradițională acestor meleaguri, pe bază de fasole, cârnați de Toulouse, carne de rață sau de gâscă care, ulterior, a fost păstrată în propria grăsime, sub numele local de confit de canard, sau carne de porc. Numele acestui fel de mâncare vine de la “cassole”, care este denumirea franțuzească a vasului de ceramica folosit la prepararea acestui fel de mâncare.

Italia

Deși bucătăria italiană este recunoscută în lume prin multe feluri de mâncare, de la spagetti la brânzeturi, de la uleiul de măsline tradițional la salatele lor super sănătoase, totuși nimic nu se compară cu pizza lor tradițională, ca la mama acasă. Secretele lor sunt bine ascunse, de la sosul de roșii făcut în casă, așezat pe blatul subțire și crocant, la restul ingredientelor adăugate deasupra pizzei, nu există vizitator al acestei țări excepționale care să o viziteze și să nu-i încerce măcar un tip de pizza pe durata vizitei sale.

De asemenea, dacă vizitați regiunea Toscanei, trebuie neapărat să încercați scottiglia, care este o tocană specifică acestei regiuni, absolut delicioasă, și care este gătită din spanac fiert deshidratat, condimentat cu ulei de măsline și usturoi. Porțiile sunt, în general, mici, cântărind în jur de 150 de grame, dar vin servite cu garnitură și pâine.

Spania

Atunci când vorbim despre specialitățile culinare spaniolești, există clasicele care ne vin mereu în minte, de la delicioasa tortilla, la deosebita gazpacho. Tortilla este nimic altceva decât o omletă cu cartofi. Se gătește la fel ca o omletă românească, dar are în plus, în consistența sa, bucăți de cartofi și, pofticioșii pot adăuga și alte ingrediente, ca ceapă verde, bucăți de șuncă și cașcaval, sau bucăți de pește. Este absolut delicioasă și sațioasă și poate fi servită și ca mic dejun sau gustare.

Gazpacho este supa spaniolească tradițională, făcută din roșii, care se servește rece în zilele fierbinți de vară, în care soarele ne pârjolește puternic. Deși aceste produse tradiționale diferă de la o regiune la alta, ele există în toată țara și le puteți încerca cu toată încrederea, pentru că au întotdeauna succes.

Anglia

Bucătăria englezească este renumită la nivel mondial pentru ceaiul de la ora 5, în care se adaugă lapte, ceea ce ridică semne de întrebare pentru cei mai mofturoși, însă când vine vorba despre micul dejun englezesc, acesta nu dă niciodată greș. Deși acest mic dejun nu este servit decât în weekenduri sau în zile de sărbătoare, micul dejun englezesc este un meniu complex, perfect pentru o zi în care nu ați planificat nicio activitate specială, căci este un fel de mâncare greu. Alcătuit din ouă-ochiuri, cârnați, fasole la cuptor, cartofi prăjiți, bacon, pâine prăjită și ceai sau cafea. Acest mic dejun se întâlnește în restaurante în orice destinație din lume pe care o frecventează englezii, însă nicăieri nu e la fel de delicios ca în țara sa proprie.

Nouă acest subiect ne lasă gura apă și suntem convinși că și vouă, așa că data viitoare când cumpărați o vacanță într-o țară străină, nu uitați să vă documentați și despre bucătăria lor tradițională, pentru că merită să încercați felurile lor de mâncare specifice.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai bune destinații din Europa pentru gurmanzi”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles