Cauți Cazare?

Cele mai spectaculoase drumuri din Europa

drumuri spectaculoase din europa

Așa cum am văzut de atât de multe ori înainte, Europa este plină de surprize plăcute când vine vorba de peisaje naturale, resurse naturale și bogății ale pământului. Însă când omul se pune gând la gând cu natura și o ajută să crească în frumusețe, nu se poate să iasă decât opere de artă. Ei bine, opere de artă sunt și drumurile despre care urmează să vorbim, căci, pe cât de frumoase sunt, pe atât de unice și dificile de parcurs pot fi. Topul nostru de cele mai spectaculoase drumuri din Europa se rezumă la un număr de 5, însă trebuie menționat că acestea sunt în număr mult mai mare și merită văzute toate, pentru că oferă senzații și priveliști de inegalat.

Drumul Atlanticului din Norvegia

Kristansund și Molde, două dintre cele mai importante centre urbane ale fiordului din partea de vest a Norvegiei sunt unite prin cei 8,3 kilometri ai Drumului Atlanticului. Această șosea, a cărei construcții a început în anul 1983 și a durat timp de 6 ani, este declarată în mod neoficial cea mai spectaculoasă din Europa, poate chiar și din lume. Unicitatea sa în lume este dată de faptul că este complet înconjurată de ape, ceea ce, în timpul construcției sale, a reprezentat un impediment major, căci muncitorii care au lucrat la ea au fost nevoiți să țină piept cu furiile naturii, motiv pentru care pentru lungimea sa de 8,3 kilometri a fost nevoie de 6 ani de lucru. Drumul acesta e un echivalent al Mânăstirii Meșterului Manole, căci în cei 6 ani de construcție au fost numărate 12 uragane care au continuat să distrugă lucrările deja realizate.

Pasul Nufenen din Elveția

Cu o altitudine maximă de 2436 de metri, Pasul Nufenen este cunoscut pentru ghețarul Rhone care se află în imediata vecinătate a sa. De asemenea, acest minunat drum este celebru pentru scenele din filmele cu James Bond care au fost filmate aici. Deși denumirea de Pasul Nunenen datează în Elveția încă din timpul secolului al XIX-lea, pe vremea aceea, însă, se referea doar la o potecă, drumul nefiind construit ca la carte decât în anul 1964, însă fiind deschis publicului abia 5 ani mai târziu, în 1969.

Viaductul Millau din Franța

Deși vorbim, practic, de un pod, Viaductul Millau din Franța este, totuși, un drum. Acest drum este la înălțime, la propriu, cel mai înalt dig al său depășind Turnul Eiffel în înălțime și este susținut de 7 picioare prelungite prin piloni de 87 de metri înălțime. Viaductul străbate râul Tarn pe o lungime de 2640, fiind o autostradă cu două benzi pe sens și alte două benzi pentru urgențe. Inaugurat în anul 2004, Viaductul Millau deține 4 recorduri mondiale, ceea ce face să merite să vizitați Franța doar pentru a-l traversa.

Șoseaua din Defileul Kotor din Muntenegru

Multă lume afirmă că Defileul Kotor este cea mai frumoasă zonă din Muntenegru și deși poate fi loc de discuții pe această temă, cert este că Șoseaua din Defileul Kotor este, cu siguranță, cea mai frumoasă șosea a țării. Unicitatea acestui drum provine din peisajele sale spectaculoase, drumul urmând conturul abrupt al țărmului de aproape. În ciuda nivelului său relativ scăzut de dificultate, această șosea este iubită de amatorii de adrenalină, tocmai datorită acestor peisaje abrupte care o înconjoară.

Pasul Stelvio din Italia

Cu o altitudine maximă de 2758 metri, Pasul Stelvio se află la granița dintre Italia și Elveția și este al doilea cel mai înalt drum asfaltat din întreg lanțul Munților Alpi. Diferența dintre înălțime între Pasul Stelvio și cel mai înalt drum asfaltat al Alpilor nu este mare, ci de doar 13 metri, Col d’Iseran atingând înălțimea de 2771 de metri. Top Gear a oferit acestui drum titlul de cea mai bună șosea din lume, ceea ce îi oferă o popularitate crescută printre excursioniștii amatori de drumuri montane. Vestea bună pentru România, însă, este că cei de la Top Gear au făcut o excursie pe Transfăgărășan și s-au răzgândit, dându-ne nouă acest titlu.

Așa cum am menționat la începutul articolului, când omul se pune la unison cu natura și o ajută prin crearea de frumos, rezultatul nu poate ieși decât o capodoperă. Dacă cumva nu erați convinși de această afirmație la începutul articolului, cu siguranță veți fi acum, că ați aflat care sunt cele mai spectaculoase drumuri din Europa.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai spectaculoase drumuri din Europa”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles