Cauți Cazare?

Cele mai mari yacht-uri din lume pentru vacanțe de lux

superyacht dilbar lurssen full

Omul are, în general, dorința să își manifeste starea de bine în fața altor oameni, fie că e vorba despre o stare de bine emoțională, psihică sau, în special, financiară. Fiind, la bază, animale de pradă, oamenii simt nevoia să intimideze sau să cucerească prin lucrurile deținute, prin banii deținuți, sau prin statut. Și cum în ziua de astăzi toți tindem să ne retragem ori la țară, ori în zone izolate, iar bogăția se manifestă prin multe feluri, ce fel mai bun de a se impune financiar există decât cumpărarea unui yacht? Însă cei care nu au neapărat ce utilizare să dea unui yacht, preferă să cumpere vacanțe pe acest tip de vas nautic. Așadar astăzi am adus pentru voi un top al celor mai mari yacht-uri din lume.

Azzam

Cu o lungime de 180 de metri, nava Azzam deține recordul încă din 2013 pentru titlul de cel mai mare yacht din lume. Fiind proprietatea șeicului Khalifa bin Zayed al-Nayan, nimeni altul decât însuși emirul din Abu Dhabi, Azzam a fost construită de o echipă de top pe șantierele navale germane din Lurssen care, împreună cu o echipă de specialiști designeri de interior și exterior, au realizat cel mai atractiv și cel mai complex yacht din lume. Proiectarea yacht-ului a durat doar un an, iar construirea efectivă a sa a durat doar trei ani, ceea ce, în anul 2013, când a fost lansat, i-au adus acestei nave un alt record, anume cel de cea mai rapidă dezvoltare și asamblare. Pe cât este de mare această navă, pe atât este de luxoasă și, mai mult decât atât, și viteza sa se ridică la un număr destul de mare de kilometri pe oră, pentru un yacht, atingând aproximativ 60 de kilometri pe oră.

Eclipse

Locul al doilea în topul celor mai mari yacht-uri din lume este ocupat de nava Eclipse, proprietate a lui Roman Abramovici, care măsoară 162,5 metri. Dotată cu 18 cabine pentru pasageri, în care pot încăpea 36 de persoane, yacht-ul atinge viteze de aproximativ 46 de kilometri pe oră și este echipat cu 70 de persoane, dintre care personal de bord și marinari. Deși este mai mic în dimensiuni decât Azzam, costurile pentru construcția sa au fost mai mari. Dacă Azzam a costat 533 de milioane de euro, Eclipse a avut costuri de aproximativ 650 de milioane de euro.

Dubai

Nava Dubai ocupă al treilea loc în topul celor mai mari yacht-uri din lume, datorită dimensiunii sale de 162 de metri, fiind doar cu jumătate de metru mai mic decât Eclipse. Proprietate a șeicului din Dubai, Mohammed Rashid al-Maktoum, această navă a avut costuri de construcție de 275 de milioane de euro, considerabil mai mici decât al celor de pe primele două locuri ale acestui top. Dacă dimensiunile nu sunt foarte diferite de ale navei Eclipse, nici vitezele pe care le atinge yacht-ul Dubai nu diferă cu mult, cele 4 motoare pe care le deține propulsându-l la aproximativ 50 de kilometri pe oră.

Al Said

Proprietate a șeicului Qaboos bin Said Al Said al Omanului, nava care îi poartă numele proprietarului atinge lungimea de 155 de metri, și a fost construită în anul 2008 pe șantierele navale ale Lurssen Yachts. Deși este mai mic decât celelalte vase, la bordul lui Al Said pot urca până la 70 de pasageri, iar echipajul este alcătuit din 154 de persoane. Deși nu e știe oficial care a fost costul exact al construcției acestui yacht, există unele zvonuri care îl localizează în jurul unei cifre de aproximativ 275 de milioane de euro. La design-ul acestui yacht au lucrat împreună echipe de design interior și exterior, care au făcut ca această navă să fie o mică lucrare de artă prin luxul și atenția la detalii de care dispune.

Topaz

Lansată la apă în 2012 de pe șantierele navale Lurssen Yachts, nava Topaz măsoară 147 de metri lungime și a costat nu mai puțin de 480 de milioane de euro. Proprietate a lui Mansour Bin Zayed Al Nahyan, Topaz este un yacht care surprinde pe vizitatorii săi prin eleganță, stil, lux și opulență. O vacanță pe acest yacht va descreți și cele mai încruntate fețe, căci pe lângă peisajele minunate care pot fi observate de la ferestrele ei, sau de pe punte, și interiorul Topaz-ului este de vis.

Desigur că și prețurile vacanțelor pe aceste vase sunt pe măsura condițiilor pe care le oferă, însă cine dorește să se răsfețe, are toate șansele pe oricare dintre aceste yacht-uri. Există și altele, bineînțeles, mai accesibile ca preț și mai mici în dimensiuni, însă pentru cei care vor să se relaxeze pe cele mai mari vor ști, în urma acestui articol, pe care să-l aleagă.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai mari yacht-uri din lume pentru vacanțe de lux”

Proprietati favorite