Cauți Cazare?

Top 5 cele mai frumoase muzee din lume

muzeele lumii

Cu toții ne amintim vizitele la muzeu din timpul școlii, pe care le iubeam pentru simplul fapt că nu făceam ore în acea zi și puteam să ne bucurăm de o zi mai liniștită de școală altfel decât de obicei. Cu toate acestea, foarte puțini copii apreciau încă de la acea vârstă adevărata complexitate a muzeelor și adevărata lor valoare, prin faptul că își iau angajamentul și responsabilitatea de a proteja valorile cele mai de preț ale lumii. Noi iubim muzeele și, deși unele pot părea plictisitoare prin tururile lor cu ghizi care vorbesc pe tonuri monotone, am decis să vă arătăm o listă a celor mai frumoase muzee din lume.

Muzeul Metropolitan de Artă din New York

Muzeul Metropolitan de Artă din New York este în momentul de față casa a peste 2 milioane de opere de artă care acoperă o perioadă de timp de mii de ani, ceea ce îl face unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume. Deși, în istoria sa, Muzeul a trebuit să se mute din locație în locație datorită măririi rapide a colecției sale de artă, în ziua de astăzi se află situat într-un spațiu de peste 200.000 de metri pătrați, ceea ce îl face de 20 de ori mai mare decât în momentul inaugurării sale. Muzeul dispune de un sistem foarte bine organizat, fiind împărțit în 22 de secțiuni care, la rândul lor, sunt împărțite în aproximativ 250 de camere. Dacă ajungeți să vizitați aglomeratul New York, fiți sigur că nu ratați acest Muzeu legendar.

Muzeul Național Prado din Madrid

Muzeul Prado din Madrid este renumit prin colecția sa de artă europeană, datând din intervalul dintre secolele XIV și XIX. Fiind fondat, la origini, ca muzeu de pictură și sculptură, Prado se mândrește și cu colecțiile sale fabuloase de peste 5000 de desene, 2000 de afișe, 2000 de lucrări decorative și 1000 de monede. Ramura artelor destinată sculpturii este reprezentată prin peste 700 de lucrări. Prado este casa colecțiilor de artă a celor mai mari artiști spanioli, de la Diego Velasquez la Francisco Goya. De asemenea, tot în incinta acestui hotel se găsesc și opere semnate de Rembrandt, Botticelli, Caravaggio și Veronese. Cine se încumetă să străbată tărâmurile Madridului pentru o vacanță de neuitat să ia în considerare vizitarea acestui muzeu care va rămâne, cu siguranță, întipărit în memorie.

Muzeul Louvre din Paris

Louvre este cel mai mare muzeu din lume, deținând titlul de monument istoric și fiind casa a 35,000 de opere de artă. Cei 60,000 de metri pătrați pe care îi deține sunt vizitați anual de peste 9,26 de milioane de turiști, ceea ce îl face al doilea cel mai vizitat muzeu din lume. Printre operele de artă cele mai celebre care se găsesc în incinta muzeului Louvre se numără frumoasa Gioconda, Venus din Milo, și Codul lui Hammurabi. Dacă aveți șansa să vizitați romanticele străzi ale Parisului, trebuie neapărat să faceți o vizită și acestui muzeu, care vă va lăsa, cu siguranță, plin de recunoștință față de strămoșii noștri talentați, ce au umplut lumea de artă și de frumos.

Muzeul Pergamon din Berlin

Construit între anii 1910 și 1930, de-a lungul unei perioade de 20 de ani, acest muzeu adăpostește clădiri monumentale, printre cele mai celebre enumerându-se Altarul Pergamon, Poarta Iștar din Babilon și Poarta Pieței din Milet. Pe lângă aceste clădiri monumentale, muzeul Pergamon este împărțit în trei mari colecții. Prima este colecția de Antichități, a doua este colecția de obiecte din Orientul Mijlociu și a treia este colecția de Artă Islamică. Muzeul Pergamon este unul din cele mai vizitate muzee din Germania pentru faptul că în fiecare an îi trec pragul peste 1,135,000 de vizitatori.

Muzeul Qin al Războinicilor și Căilor de Teracotă din Xi’an

Muzeul Qin face parte din lista UNESCO a monumentelor și cea mai mare atracție din interiorul său, care îi oferă mare parte din celebritatea de care se bucură, este Mausoleumul primului Împărat al Chinei, Qinshihuang, care, la fel ca sarcofagele egiptenilor, face parte din tradiția înmormântărilor și păstrând, cu ele, obiceiuri care de altfel, ar fi demult pierdute. Colecția cea mai de preț include 8000 de soldați sculptați, 520 de cai, 130 de trăsuri și 150 de membri ai cavaleriei.

Muzeele lumii sunt, cu siguranță, locuri de cultură și de reîmprospătare a energiilor celor care le vizitează, iar noi am dorit, cu acest articol, să vă ajutăm în alegerea celor mai frumoase muzee din lume, pentru a putea să vă orientați vacanțele în zone apropiate acestora.

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 5 cele mai frumoase muzee din lume”

Proprietati favorite