Cauți Cazare?

Cele mai aglomerate și frumoase bazare ale lumii

bazarele lumii

De când cu apariția SuperMarket-urilor și a magazinelor de colț unde putem găsi aproape tot ce ne trebuie în casă în viața de zi cu zi, piețele și bazarele sunt din ce în ce mai mult date uitării, însă cu siguranță fiecare dintre noi își amintește momentele din copilărie când ne spălau bunicii și ne pieptănau, sâmbăta sau duminica dimineață, pentru a merge la piață. Pe vremurile copilăriei noastre, piețele mari din sat sau din oraș nu erau destinate doar cumpărăturilor, ci erau prilej de întâlnire cu rude, cu alți cunoscuți și, pentru copii, în ciuda plictiselii din timpul discuției adulților, erau prilej de îmbrăcare a hainelor de sărbătoare și, cu puțin noroc, erau șansa de a le fi cumpărate noi jucării, dacă- doar dacă, erau cuminți. Zarva din interiorul piețelor era molipsitoare, energia care le înconjura dădea o stare generală de bine și oricine, oricât de sărac, căpăta un alt aer în interiorul acestor spații parcă magice.

În ziua de astăzi aceste piețe, cel puțin pe teritoriul României, sunt din ce în ce mai puține și, dacă dorim să recreăm acele momente magice din copilărie, suntem nevoiți să mergem în țările care au păstrat cu sfințenie tradiția de piață sau bazar. Vestea bună este că aceste țări există, iar noi am alcătuit o listă a celor mai aglomerate și frumoase bazare din lume.

Bazarul de weekend din Bangkok, Thailanda

Întins pe o suprafață de 27 de hectare acoperită de standuri, bazarul de weekend din Bangkok atrage în fiecare zi a sfârșitului de săptămână peste 200,000 de vizitatori, care vin pentru a cumpăra bunuri tradiționale specifice zonei, sau pentru a se lăsa uimiți de gama atât de largă de posibilități, pentru că acest bazar comercializează de la animale exotice vii, până la lenjerie intimă, de la preparate culinare tradiționale, până la elemente de decorațiuni de interior lucrate manual.

Marele Bazar din Istanbul, Turcia

Pentru iubitorii de negocieri la sânge, Marele Bazar din Istanbul este locul ideal. Dacă sunteți în căutare de un spațiu comercial îngust, cu varietăți incredibile și o gamă de produse de la covoare și carpete la ceramică, și de la haine la condimente, acesta este locul perfect. Acest bazar, datorită multitudinii de standuri ce îl ocupă, pare un labirint, în care, cu toate că nu este ușor să te pierzi, cu siguranță te vei pierde cu privirea, căci oferă o vedere de neuitat asupra unei tradiții care are loc aici de mai bine de 500 de ani.

Piața Sfântului Iosif din Boqueria din Barcelona, Spania

Fiind piața cea mai spectaculoasă de produse alimentare din Barcelona, aceasta este locul ideal pentru a achiziționa produse proaspete, cum ar fi pește, fructe, carne, produse lactate, pâine și, practic, tot ce își poate dori cineva să pună pe masă. O priveliște superbă învelită în zumzetul specific negoțurilor, unde îți poți clăti simțurile și astâmpăra poftele culinare. Este deschisă zi de zi, de luni până sâmbătă.

Bazarurile din Marrakech, Maroc

Marrakech este, în general, un simbol al comerțului marocan, însă bazarurile sale sunt spectaculoase. Cu alei înguste, cu tarabe de diverse dimensiuni, bazarurile din Marrakech pun la dispoziția vizitatorilor lor o multitudine de produse lucrate manual, de la genți și accesorii de piele la covoare și carpete, de la condimente specifice zonei la fructe uscate și nuci. Deschise în fiecare zi, aceste bazaruri atrag turiști din toată lumea, care vin aici cu o poftă neastâmpărată de tradițional și care lasă acasă toate grijile și vin cu sufletul și portofelul deschise, pentru a se bucura din plin de bunătățile oferite de marocani.

Bazarul de noapte din Taipei, Taiwan

Taipei are o groază de piețe de noapte deschise noapte de noapte pentru localnici și vizitatori, însă de departe, Shilin este cea mai frumoasă. La fel ca toate celelalte, deschisă în fiecare noapte între orele 20:00 și 2:00, Shilin este o piață de produse alimentare, gătite pe loc de bucătari independenți. Aleile din jurul acestei piețe sunt și ele demne de vizitat, căci găzduiesc cinematografe, teatre, parcuri și spații pentru karaoke, ce vă așteaptă cu brațele deschise după ce v-ați astâmpărat foamea în interiorul pieței.

Multe țări încă mai găzduiesc acest tip de piețe și bazare, iar noi vă sfătuim, indiferent pe care o veți vizita, să nu uitați de diferențele de monedă dintre țări, pentru că este extrem de important să luați cu voi și portofelul, nu doar apetitul.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai aglomerate și frumoase bazare ale lumii”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles