Cele mai spectaculoase poduri europene

poduri spectaculoase din europa

Europa este ea însăși o lume plină de frumuseți, atât naturale cât și construite de om. Prin stilurile sale arhitecturale variate, prin formele de relief, prin deschiderile către diferite mări și oceane, cât și prin culturile populațiilor ce o locuiesc, Europa este o sursă necontenită de frumos, în care se găsesc constant noi destinații turistice, noi locuri uluitoare, noi peisaje extraordinare, pentru oricine vrea să meargă în vacanță. Și cum pofta de vacanță e mereu în sufletul oricărei persoane, astăzi venim în ajutorul vostru cu un top al celor mai spectaculoase poduri ale continentului European.

Tower Bridge din Londra

Tower Bridge din Londra este de departe cel mai cunoscut pod din toată Europa, fiind localizat aproape de centrul capitalei Regatului Unit și fiind unul din cele mai populare simboluri englezești. Trecând peste râul Tamisa, construcția acestui pod a durat timp de 8 ani, fiind construit între anii 1886 și 1894 și a facilitat considerabil unirea părții de sud a orașului cu partea de nord. Având o lungime de 244 de metri, podul dispune de două turnuri splendide, fiecare cu o înălțime de 65 de metri. Acest pot care ușurează substanțial circulația pe râu este format din două părți, fiecare dintre ele capabile să se înalțe la un unghi de 83 de grade.

Ponte Vecchio din Florența

Apele râului Arno care străbat frumoasa Florența sunt străbătute de minunata construcție medievală din piatră cunoscută sub numele de Ponte Vecchio, tradus în română Podul Vechi. Ceea ce oferă unicitate acestui pod în comparație cu altele de tipul lui este faptul că Ponte Vecchio este înfrumusețat de magazine și case de un colorit divers, care dau și mai multă viață peisajului florențian. Acest pot extraordinar, construit în anul 1345, rezistă cu brio și în zilele noastre, datorită construcției sale temeinice, podul fiind structurat pe 4 piloni groși de piatră, uniți prin trei arcade.

Podul Bastei din Lohmen, Germania

Podul Bastei din Lohmen este, pe cât de practic în traversarea sa, ajungând mult mai ușor dintr-o parte într-alta decât s-ar ajunge în mod normal, pe atât de spectaculos. Acest pot este amplasat la o înălțime de 194 de metri deasupra râului Elba, pe care îl traversează și, datorită peisajului uimitor pe care îl constituie, este una din atracțiile turistice de major interes de pe teritoriul Germaniei. Aflat în apropierea satului Rathen, acest pod este parte a Parcului Național Saxon Switzerland și este frecventat, pe tot parcursul anului, de vizitatori din toată lumea care vin să îi admire frumusețea. Amatorii de senzații tari privesc în jos când se află pe terenul podului, însă cei mai slabi de inimă preferă să îl admire de la distanță.

Puente Nuevo din Ronda, Spania

Unul dintre cele mai vizitate și fotografiate obiective turistice ale Spaniei se află în orașul spaniol Ronda și este celebrul Puente Nuevo, tradus în română Podul Nou. Râul Guadalevin împarte furios în două părți orașul, iar Puente Nuevo face posibil accesul ușor între cele două părți, adică partea veche a orașului și partea nouă. Alături de Podul Nou, mai sunt alte două poduri care ajută la traversarea orașului, însă acesta este de departe cel mai frumos dintre toate, prin faptul că surprinde cu exactitate stilul arhitectural specific zonei de sud a Spaniei. Din acest motiv, Puente Nuevo de bucură de o imensă celebritate printre călătorii din toată lumea, care aleg să străbată mii de kilometri doar pentru a veni să admire celebra construcție. Dacă aveți șansa să cumpărați o excursie în sudul Spaniei, fiți cu băgare de seamă să nu ratați frumoasele priveliști pe care le oferă acest pod.

Podul Szechenyi din Budapesta

Orașul Budapesta este alcătuit din două părți, numele cărora fiind cele care dau numele orașului. Părțile Buda și Pesta sunt unite de extraordinarul pod numit neoficial Podul cu Lanțuri și oficial Podul Szechenyi, o frumoasă construcție care traversează apele învolburate ale Dunării. Decorat cu elemente de fier forjat, podul reprezintă una din cele mai frumoase lucrări industriale din Europa, dacă nu chiar din lume. Inaugurat în anul 1849, reprezentând la acel moment, prima construcție permanentă de peste Dunăre din capitala Ungariei, acest pod atrage încă din vechi timpuri nenumărați turiști care vin să îi admire frumusețea. Dacă aveți drum prin Ungaria, nu uitați să străbateți și Budapesta care, cu siguranță, vă va surprinde plăcut prin elementele sale arhitecturale sublime.

Podurile lumii sunt, de cele mai multe ori, spectaculoase prin simplul fapt că sunt atât de rezistente la trecerea unui număr atât de mare de persoane constant pe deasupra lor, însă când sunt și frumoase, devin opere de artă. Oricare pod pe care alegeți să îl vizitați merită un moment de reculegere pentru apusele vremuri de dinaintea existenței sale, când trecerea râului era cu mult mai grea, dacă nu chiar imposibilă.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai spectaculoase poduri europene”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles