Cauți Cazare?

Turismul balnear din România

turism balnear romania

În ciuda faptului că România nu este la fel de intuitivă ca alte țări din lume în promovarea calităților sale turistice, țara noastră dispune de o groază de puncte turistice absolut superbe, pe care, în alte condiții de comercializare, poate că s-ar bucura de și mai mult turism extern. De la frumoasele legende ale lui Dracula, care fac din Transilvania o zonă extrem de vizitată de turiștii străini la frumoasele nisipuri de pe plajele Românești, România dispune de resurse incredibile pentru a atrage străinii pe teritoriile noastre.

Potențialul turismului balnear

Un exemplu foarte bun în acest sens îl reprezintă calitățile României în ceea ce privește turismul balnear. O treime din resursele balneare ale Europei se află pe teritoriul nostru, ceea ce face ca România să aibă un potențial turistic balnear imens. Știați că în România se găsesc peste 1300 de surse de ape minerale? Acest lucru face posibil ca pe teritoriul țării noastre să existe peste 30 de stațiuni balneare și climaterice, care sunt atestate de autoritatea națională de resort. Pe lângă acest lucru, tot pe teritoriul țării noastre se găsesc și alte peste 30 de stațiuni care dispun de factori climatici benefici, și în care se găsesc condiții incredibile de a asigura menținerea și chiar ameliorarea sănătății?

De asemenea, potențialul turistic al țării noastre face ca în aceste stațiuni mai sus menționate să existe peste 40,000 de locuri de cazare, variind în număr de stele de confort, între 2 și 5, locuri de cazare care dispun de condiții ideale de confort atât pentru românii în căutarea ameliorării sau a menținerii sănătății, cât și a străinilor care au același scop.

Datorită faptului că România se întinde pe atât de multe forme de relief variate și diferite între ele face ca zonele balneare să fie răspândite pe tot teritoriul țării, ceea ce oferă României un potențial turistic imens. În funcție de problemele de sănătate ale fiecărei persoane în parte, țara noastră dispune de saline, extrem de ridicate în potențialul lor de vindecare, de lacuri sărate, de lacuri de nămol, de zone terapeutice maritime, de izvoare termale sau minerale și de mofete, care sunt unice în Europa și care se găsesc pe teritoriul țării noastre.

Toți acești factori mai sus menționați, care sunt naturali și terapeutici, ajută considerabil în tratarea diverselor afecțiuni ce apar la corpul uman, de cele mai multe ori reumatice, dar și respiratorii, cardiovasculare, digestive, ginecologice sau chiar neurologice. Faptul că România nu își promovează îndeajuns de bine sau de mult aceste capacități incredibile de care dispune este o pierdere majoră în dezvoltarea turismului țării, pentru că, în caz contrar, ar avea doar de câștigat, la nivel național.

Stațiuni balneare românești

  1. Băile Felix
  2. Govora
  3. Sovata
  4. Tușnad
  5. Covasna
  6. Mangalia
  7. Eforie Nord

Acestea sunt doar câteva din stațiunile balneare de pe teritoriul României, stațiuni care pot concura cu încredere cu stațiuni balneare europene, deoarece sunt acreditate de oficiali specializați în domeniul sănătății balneare și, mai mult decât atât, oferă servicii de cazare și de masă demne de nivelul Europei, la prețuri mult reduse, datorită diferenței de monedă.

Dacă este să ne legăm de potențialul balnear dintr-una din cele șapte stațiuni menționate mai sus, oricare dintre ele, va fi mai mult decât suficient pentru a vedea ce nivel ridicat de servicii balneare deține România. Spre exemplu, Tușnad, cea mai puțin celebră dintre stațiuni, aflată în cel mai mic oraș din țară, oferă beneficii pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare, ale sistemului nervos, ale glandelor endocrine sau ale sistemului digestiv. Zona orașului Tușnad se numește Ținutul Vulcanilor, datorită vulcanilor care au creat muntele Ciomatu, care au dus, de asemenea, la crearea a numeroase izvoare de ape termale și minerale, făcând această regiune extrem de calitativă în ceea ce privește calitățile sale termale și balneare.

Acesta este, desigur, doar un exemplu, România fiind presărată din plin cu acest tip de izvoare și calități, pe tot teritoriul său, însă am vrut să arătăm că dacă până și cel mai mic oraș al țării are parte de ele, orașele mai mari sunt cu atât mai bogate.

Indiferent de problemele de sănătate pe care le aveți, aceste zone sunt ideale pentru tratarea lor și, cu o investigare mai apropiată în ceea ce privește prețurile și serviciile oferite, cu siguranță vă veți îndrăgosti de fiecare zonă în parte.

Comentarii

Fii primul care comentează “Turismul balnear din România”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles