Cauți Cazare?

Cele mai frumoase orașe medievale încă existente în Europa

orase medievale din europa

Epoca Medievală a reprezentat, în evoluția omenii, epoca de mijloc între Antichitate și Epoca Modernă și s-a încheiat, în funcție de zonă, între anii 1500-1700. Această epocă a marcat căderea marilor imperii și dezvoltarea celor trei mari religii: Creștinismul, Islamismul și Budismul. De asemenea, din punct de vedere cultural, Epoca Medievală a fost bogată în aportul adus stilurilor arhitecturale, datorită invaziilor de către popoarele asiatice. Ce ne rămâne astăzi din urma acestei epoci? Orașe vechi, frumos și trainic construite, importante obiective turistice, pe care le vom prezenta de-a lungul acestui articol într-un top 6 al celor mai frumoase orașe medievale încă existente în Europa.

Carcassonne, Franța

Supranumit și Orașul lui Robin Hood, Carcassonne se află în sudul Franței, fiind renumit pentru pereții săi înconjurători, care datează din secolele VI, VII și VIII. Când ajungeți să vizitați acest oraș, nu uitați să acordați câteva ore și vizitei fortăreței Cité, care a fost folosită și ca platou de filmare a filmului Robin Hood. De asemenea, iubitorii de jocuri de masă de tip Monopoly, vor recunoaște numele acestui oraș din jocul care îi poartă numele.

Edinburgh, Scoția

Castelul absolut superb care face parte din acest minunat oraș oferă Edinburgh un aer de poveste și, deși toată Scoția este renumită pentru kilt-urile sale, aici aceste kilt-uri sunt la ele acasă. Pentru că Europa este învăluită în povești care mai de care mai uimitoare, nici capitala Scoției nu face excepție, aceasta fiind casa celebrului monstru din Loch Ness. Strada Prince’s Street nu trebuie dată uitării când vizitați acest oraș, pentru că vederea asupra castelului, din acest punct, este superbă.

Rothenburg Ob Der Tauber, Germania

Acest oraș german reușește să redea aerul vremurilor medievale cu sfințenie tuturor celor ce îi trec granițele și pare a fi rămas pe loc, în vremea timpurilor de mult apuse. Renumitele piețe de Crăciun care au loc pe străduțele acoperite de pavaj, arcurile, cupolele și străduțele secrete fac pe orice vizitator să trăiască senzația că s-a întors în timp și că trăiește viața medievală de altă dată. Când vizitați Rothenburg, nu uitați să profitați de experiențele de neuitat de care dispune minunata lume a acestui oraș, cum ar fi vizita la Castelul Imperial, castel ce datează încă din anul 1142, sau o plimbare cu balonul cu aer cald pentru cei mai curajoși, care vor avea șansa să observe panorama orașului medieval în toată splendoarea sa.

Tallinn, Estonia

Influențele Hanseatice ale stilului arhitectural ale acestui oraș fac ca Tallinn să fie considerat perla medievală a Europei. Tallinn dispune de clădiri care datează încă din secolul al XI-lea, la fel ca și biserici, străduțe acoperite cu pavaj sau chiar locuințe ale vechilor familii de negustori. Anul 1997 a însemnat pentru Tallinn trecerea orașului în Patrimoniul UNESCO. Acest oraș este străjuit de nici mai mult, nici mai puțin de 26 de turnuri de veghe, fiind înconjurat, de asemenea, de ziduri vechi.

Toledo, Spania

La 70 de kilometri depărtare de Madrid se află un alt colț mic de lume, membru al Patrimoniului UNESCO, cunoscut sub denumirea de Toledo. Faptul că istoria a presărat asupra acestui oraș nenumărate evenimente culturale și religioase, care au afectat în diferite măsuri stilurile arhitecturale, cultura și tradițiile, face ca acest oraș să fie o capodoperă a amestecului dintre Creștinism, Iudaism și Islamism. Acest loc este unic în lume, tocmai datorită acestui melanj de cultură și stiluri arhitecturale. Celebrul castel Alcazar se găsește în acest oraș și, împreună cu vechile poduri și ziduri, oferă orașului Toledo niște priveliști absolut de vis, care fac din acest oraș un mare punct de atracție turistică pentru oameni din toată lumea.

Medievalul Săsesc, România

Fondată în secolul al XII-lea în Sighișoara de sașii care ne-au călcat pământurile, Cetatea Medievală este unul din cele mai bine păstrate obiective turistice medievale din Europa, fiind, la rândul ei, membră a Patrimoniului UNESCO. Casele colorate din interiorul Sighișoarei, străzile acoperite cu pavaj și, desigur, cetatea smulsă din povești cu prinți și prințese fac din acest oraș o destinație de mare amploare și mare succes în România, pe care vin să o viziteze oameni din toată lumea.

Dacă v-am stârnit curiozitatea unei vacanțe care să vă ofere sentimentele vieții în Evul Mediu, v-am și ajutat să aflați care sunt cele mai frumoase și accesibile destinații de vacanță medievale din Europa. Tot ce trebuie să faceți este să nu uitați nimic din cele necesare în bagaj și la drum!

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai frumoase orașe medievale încă existente în Europa”

Proprietati favorite