Cauți Cazare?

Care sunt evenimentele sportive de top din Europa?

evenimente sportive europa

Sportul este o activitate extrem de plăcută pentru toată lumea. Fie că sunteți dumneavoastră cei care îl practicați, fie că sunteți familia care susține de pe marginea terenului sau fie că vă bucurați de pe canapea, privindu-l la televizor, sportul nu reprezintă doar o activitate sănătoasă, care ajută la eliminarea hormonilor fericirii în organism, la eliminarea stresului și la pierderea în greutate, dar sportul este și o metodă foarte bună de a petrece timp cu cei dragi sau, pur și simplu, de a cunoaște oameni noi.

Cele mai iubite evenimente sportive de top din Europa

Formula 1

Circuitele de Formula 1 sunt mereu un mod perfect de a petrece timpul liber pentru iubitorii de mașini și senzații tari. Mașinile care pot prinde viteze infernale în cel mai scurt timp sunt mereu o sursă de admirație, atât pe străzile orașelor, cât și pe traseele de Formula 1. Dacă aveți șansa să luați parte la traseul de Formula 1 Spa-Francorchamps, localizat intre Liege si Bruxelles, aveți grijă să nu clipiți, pentru a fi siguri că nu ratați nimic!

Ciclismul

Cu toții am auzit despre clasicul Tur al Franței, competiție ciclistă anuală, desfășurată atât în Franța cât și în țările din jurul ei. Turul Franței este cu mult mai vechi decât ne imaginăm noi, fiind organizat pentru prima oară în anul 1903. Se desfășoară pe o lungime totală de peste 3.600 km și durează trei săptămâni. Datorită popularității pe care a căpătat-o de-a lungul anilor, competiția atrage participanți cicliști din toată lumea.  Împărțită pe segmente zilnice, la finalul celor trei săptămâni, fiecărui concurent în parte i se cumulează timpii obținuți pe parcursul fiecărei etape și în acest mod se determină câștigătorul competiției. În fiecare zi, sportivul care a acumulat cel mai mic timp în ziua precedentă îmbracă tricoul galben de lider al clasamentului general. Deși traseul competiției se modifică în fiecare an, Turul Franței se încheie întotdeauna la Paris. Încă din anul 1975, ultima etapă se desfășoară de-a lungul bulevardului Champs-Élysées, ca un fel de tradiție.

Tenisul

Unul din cele mai populare și importante turnee de tenis nu doar din Europa, dar din întreaga lume este Roland Garros. Acest turneu se desfășoară pe parcursul a două săptămâni, începând la mijlocul lunii mai și terminându-se la începutul lunii iunie. Roland Garros poartă denumirea stadionului pe care se desfășoară, în Paris, stadion care a primit acest nume în onoarea unui erou aviator francez. Prima dată când a avut loc acest turneu a fost în anul 1891, fiind susținut pe vremea aceea doar sub formă de competiție națională, și având la acel timp denumirea de „Championat de France International de Tennis”, în traducere română ”Campionatul Internațional de Tenis Francez” . Între anii 1891-1927, în fiecare an, turneul a fost ținut pe iarbă, suprafața obișnuită a acelei vremi, însă care a fost schimbată din 1928 până în prezent cu zgura. Pe de altă parte, datorită suprafeței de joc foarte lente pe care o reprezintă zgura și datorită faptului că în această competiție nu se joacă tie-break în setul decisiv de la final, Roland Garros este considerat a fi turneul de tenis cel mai solicitant din întreaga lume.

Câștigătorul celor mai multe ediții ale Roland Garros este nimeni altul decât Rafael Nadal, jucătorul spaniol fiind supranumit „King of Clay” , tradus fiind „Regele Zgurii”, datorită performanțelor sale incredibile pe acest tip de teren, câștigând de 11 ori la Paris până acum.

Fotbalul

Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal, recunoscută sub acronimul UEFA, este corpul administrativ și de control al fotbalului european. UEFA reprezintă toate asociațiile naționale de fotbal din Europa, și organizează competiții pan-europene, atât la nivel de club, cât și la nivel de echipe naționale, având control asupra remunerațiilor, regulamentelor și drepturilor media asupra tuturor competițiilor. Deși UEFA este în general în contact cu asociațiile europene, mai multe asociații fotbalistice naționale care sunt localizate în Asia aparțin de UEFA,  incluzând Israelul și Kazahstanul. Fondată în 1954, în Elveția, UEFA a avut sediul la Paris până în 1959, când a fost mutat la Berna.

UEFA Champions League este o competiție anuală între cluburi, dedicată celor mai mari și recunoscute cluburi de fotbal din Europa. Cu toate acestea, trebuie avut grijă ca Champions League să nu fie confundat cu Europa League, care reprezintă al doilea cel mai important eveniment din fotbalul european.

Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice, în toată splendoarea lor, se împart în două categorii care, la urma urmei, le definesc: jocuri de vară și jocuri de iarnă.

Competițiile la Jocurile Olimpice de vară sunt: atletism, badminton, baschet, box, canotaj, călărie, ciclism, fotbal, gimnastică, haltere, handbal, hochei pe iarbă, natație, înot sincron, judo, kaiac canoe, lupte, navigare, pentatlon modern, polo pe apă, sărituri în apă, scrimă, tir cu arcul, tir, tenis de masă, taekwondo, tenis, triatlon și volei.

Competițiile la Jocurile Olimpice de iarnă: biatlon, bob, combinată nordică, curling, hochei pe gheață, patinaj artistic, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi acrobatic, schi alpin, schi fond, skeleton și snowboarding.

Toate aceste competiții sunt mediatizate și pot fi urmărite din confortul casei dumneavoastră, sau, pentru cei care vor să le simtă mai aproape, din tribune, sau din orice spații organizate în jurul terenurilor aferente fiecărui sport în parte.

Comentarii

Fii primul care comentează “Care sunt evenimentele sportive de top din Europa?”

Proprietati favorite