Cauți Cazare?

10 lucruri pe care le poți face în Constanța

10 lucruri pe care le poti face la Constanta 1

Constanța este orașul cel mai important de la malul Mării Negre. Are un farmec aparte, înnobilat de briza mării și de multiplele posibilități de petrecere a timpului liber. Multitudinea de oportunități de recreere se concretizează prin explorarea numeroaselor atracții urbane, dar și a plajelor și stațiunilor din împrejurimi, prin vizitarea portului și printr-o experiență culinară de neuitat, apelând la priceperea și măiestria bucătarilor din restaurantele aflate chiar în port, care lucrează numai cu cele mai proaspete ingrediente.

O vacanță planificată în orașul Constanța e un bun prilej de relaxare și de descoperire a frumuseților acestui oraș care combină în mod armonios istoria cu facilitățile moderne. Astfel, vom enumera 10 potențiale activități cu care să ne ocupăm timpul petrecut în vacanță.

  1. Să ne bucurăm de plajele de la Marea Neagră

Majoritatea românilor, atunci când se gândesc la orașul Constanța, se gândesc inevitabil la frumusețea Mării și a plajei, plajă care este foarte accesibilă din oraș. Plajele din stațiunile adiacente au fiecare farmecul său. Dacă Mamaia este stațiunea cea mai populară, nici plajele din celelalte stațiuni nu ar trebui trecute cu vederea, fiindcă au multe de oferit. Aici ne putem orienta către stațiuni precum Olimp, Jupiter, Eforie Sud, Costinești sau Vama Veche, acestea două din urmă fiind recunoscute ca fiind populare în special pentru tineri.

  1. O fotografie în fața Cazinoului din Constanța- o amintire de păstrat

Cazinoul din Constanța e una dintre principalele atracții turistice, întrucât constituie decorul perfect pentru realizarea unor fotografii cu adevărat speciale. Abandonat în trecut din cauza costurilor mari de întreținere, lăsat în ruină, dar recent intrat în noi reparații capitale menite să îi redea farmecul de odinioară, Cazinoul reprezintă una din cele mai așteptate și promițătoare investiții. Este un simbol al orașului, de care locuitorii sunt foarte atașați, astfel că este așteptată cu nerăbdare finalizarea lucrărilor aflate acum în desfășurare pentru a reclădi această frumoasă pată de eleganță, stil și istorie din inima orașului.

  1. Portul Tomis

Toate drumurile din Constanța duc spre Portul Tomis. Pe lângă importanța sa strategică și economică, Portul a devenit un adevărat loc de promenadă, fiind perfect pentru o plimbare de seară și pentru a savura o cină delicioasă, având la bază cele mai proapsete preparate din pește. O plimbare cu una din bărcile care oferă astfel de servicii pentru turiști, un prânz copios după o zi de plajă, o plimbare liniștită la apus sau o cină romantică sunt numai câteva din valențele pe care acest Port le poate îmbrăca, în funcșie de dorințele noastre. Posibilitățile sunt infinite.

  1. Muzeul Național de Istorie și Arheologie

Muzeul aflat în inima Constanței este unul din cele mai importante muzee la nivel național, cuprinzând numeroase colecții permanente, dar și expoziții de sezon care aduc în atenția publicului o largă paletă de informații fascinante și utile. Muzeul este alcătuit din trei galerii și, așa cum îi spune și denumirea, își concentrează atenția asupra aspectelor relevante din domeniul istoriei și arheologiei, cuprinzând obiecte de mare valoare care pot stârni interesul chiar și celor mai puțin înclinați către aceste domenii. Ghizii sunt săritori și mereu pregătiți să ofere informații utile sau explicații suplimentare.

  1. Moscheea din Constanța- Minaret

Istoria diversificată a orașului Constanța, care prin localizarea sa la confluența a numeroase popoare a avut parte de un aflux de popoare care au ales să numească acest frumos oraș-port ca fiind „ acasă”, se transpune în plan arhitectural și cultural și prin prezența Moscheei din Constanța, care cheamă zilnic credincioșii musulmani la rugăciune. Moscheea a fost ridicată în anul 1910 și reprezintă, pe lângă o frumoasă și pitorească atracție turistică, un important simbol al credinței populației musulmane ce are o prezență numeroasă în acest oraș.

  1. Monumentul Tropaeum Traiani

Țărmurile Mării Negre nu contenesc să ne surprindă cu multitudinea de monumente istorice, care stau mărturie a locului deosebit de important pe care acest areal geografic l-a avut și continuă să îl aibă în formarea și continuarea relațiilor internaționale. Monumentul Tropaeum Traiani se află la o distanță relativ mică de orașul Constanța, la Adamclisi, și simbolizează victoriile Imperiului Roman din această regiune, victorii repurtate de Împăratul Traian.

  1. Muzeul Marinei Române

Pentru pasionații de istoria forțelor navale, acest muzeu este destinația de vis. Chiar și simplii curioși, interesați să afle tot ce se poate afla despre activitatea Marinei României vor fi încântați să adauge pe lista locurilor vizitate acest frumos și bine structurat muzeu. Însăși clădirea ce găzduiește muzeul este un monument istoric. În colecția muzeului putem regăsi diverse obiecte specifice activității Marinei, de la bărci, vase, ancore sau arme originale folosite în războaiele purtate și pe mare, până la elemente care pot fi regăsite în arsenalul actual al Marinei. O sută douăzeci și opt- acesta este numărul de încăperi ale Muzeului, toate prezentând elemente și informații foarte interesante .

  1. Muzeul de Artă Folclorică

Acest muzeu este unul cu adevărat special. Activitatea sa principală constă în eforturile depuse pentru păstrarea și valorificarea obiectelor de vestimentație tradiționale, a costumelor populare, ale instrumentelor folosite la îndeplinirea diverselor meșteșuguri transmise din generație în generație, elemente de mobilier specifice și fotografii ce poartă cu ele urmele istoriei.

Muzeul ilustrează părți ale vieților oamenilor din toate zonele geografice ale țării, fiecare cu specificul său, și are o colecție ce impresionează nu numai prin vastitatea sa, ci și prin atenția și grija cu care obiectele au fost conservate. Originile istorice și evoluția orașului Constanța sunt și ele foarte frumos ilustrate în cadrul acestui muzeu, ce merită din plin o vizită amănunțită.

  1. Fortăreața Capidava- vestigiu al istoriei geto-dacilor

Pe malul drept al Deltei Dunării stau mărturie a unui trecut glorios ruinele Fortăreței Capidava- ziduri care au rezistat tumultului istoriei și care azi vin să ne grăiască de peste veacuri. Periodic. aici sunt organizate jocuri medievale specifice, unde actori costumați în veșminte specifice vremurilor vin să ilustreze o parte din cum arăta viața de demult.

  1. Delfinariul din Constanța

Ultima, însă nu și cea din urmă atracție ce merită luată în considerare în explorarea orașului Constanța este reprezentată de Delfinariu. Aici putem asista la un spectacol interactiv în care delfinii fac o demonstrație de tenacitate și chef de joacă. Cei mai încântați de astfel de reprezentații sunt, desigur, copiii.

Așadar, Constanța este un oraș ofertant din punct de vedere al atracțiilor pe care le oferă, astfel că timpul din vacanța dumneavoastră va fi investit într-un mod cât se poate de benefic.

Comentarii

Fii primul care comentează “10 lucruri pe care le poți face în Constanța”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles