Cauți Cazare?

9 locuri de vizitat în Republica Moldova

locuri de vizitat in Republica Moldova

Republica Moldova nu este prima țară care ne vine în minte atunci când ne gândim la posibile destinații de vacanță, însă acest lucru nu ar trebui să ne împiedice din a descoperi una din cele mai promițătoare țări din punct de vedere al turismului.

O destinație într-adevăr atipică, însă plină de surprize plăcute, Republica Moldova se poate mândri cu atracții turistice care merită explorate. Este destinația ideală pentru călătorii în căutare de liniște și aventură. Bisericile unice, vinul cu gust desăvârșit și peisaje parcă desprinse din povești, cu o istorie adesea controversată și cu o floră și faună încă neatinse de urbanizare fac din Republica Moldova o destinație cu adevărat interesantă.

Iată 9 dintre atracțiile care pot prezenta interes pentru o vacanță planificată în republica Moldova:

  1. Mănăstirea Țipova:

Săpată în piatră de apele râului Dniester, mănăstirea este alcătuită din 3 părți importante. Localizarea acesteia este una retrasă, într-o parte mai puâin explorată a Moldovei. Poate că farmecul acestei mănăstiri constă tocmai în sentimentul de sălbăticie al peisajului din împrejurimi, ceea ce face ca aceasta să fie una din cele mai frumoase destinații de vizitat din Republică. Cele 3 complexe care alcătuiesc cadrul monahal sunt Biserica cu Hramul Sfintei Cruci, Biserica Sf. Nicolae și Horodiste. La mănăstire se află aproximativ 20 de călugări, care și-au găsit locul de reculegere și rugăciunile în peșterile de piatră ce se regăsesc pe lângă mînîstire. Totodată, dincolo de peșteri putem regăsi și o cascadă ce ne oferă o priveliște deosebită.

  1. Chișinău

Capitala Republicii Moldova este orașul Chișinău, fiind totodată și cel mai mare și cel mai populat oraș. Chișinăul are de oferit destul de multe activități recreative, de la cluburi de noapte, la galerii de artă, restaurante, muzee sau cazinouri. Catedrala Nașterea Domnului sau Parcul Pushkin sunt alte potențiale atracții care v-ar putea atrage atenția.

  1. Cramele de vinuri Cricova

În secolul al cincisprezecelea,  pentru construirea orașului Chișinău s-a recurs la săparea și extragerea pietrei de calcar. Acest lucru a condus la formarea unei cariere ce mai târziu avea să devină a doua cea mai mare cramă de vinuri subterană din lume- Cramele Cricova. Acestea sunt reprezentate de un sistem complex de tuneluri subterane, ce împreună au o lungime de aproximativ 120 de kilometri.

Cramele Cricova se află la o distanță de numai 30 de kilometri de capitala Chișinău, ceea ce face ca vizitarea acestui loc fascinant să nu fie una anevoioasă. Turul ghidat care este oferit turiștilor dornici de a fi mai aproape de povestea din spatele cramei include sesiuni de degustare de vin în camere subterane special amenajate, prezentarea locurilor de depozitare a vinului și a tuturor camerelor componente unde au loc diferitele procese complexe ce în final au car rezultat paharul perfect de vin. În cadrul acestui tur fascinant turiștii pot vedea în total 1,25 milioane de sticel de vin, existând de asemenea posibilitatea de a achiziționa o sticlă sau două și pentru acasă.

  1. Orheiul Vechi

Orheiul Vechi reprezintă un vestigiu arheologic complex ce străjuiește la marginile râului Răuț, fiind încărcat de semnificații istorice și culturale ce nu pot fi trecute cu vederea. Evenimentele istorice la care situl arheologic a fost martor sunt deosebit de numeroase, astfel încât au fost puse bazele unui mic muzeu, menit să aducă la cunoștința publicului principalele informații relevante cu privire la încărcătura istorică a locului. Urmele lăsate de invaziile tătarilor și mongolilor, frumusețea naturii, de o sălbăticie care îți taie respirația, peșterile, ruinele mănăstirile și urmele vechilor fortificații fac din Vechiul Orhei o atracție memorabilă.

  1. Mănăstirea Curchi

O altă mănăstire a Moldovei, ce se remarcă prin frumusețea arhitecturală deosebită. O informație interesantă ce poate fi șocantă la început este aceea că, pe timpul ocupației sovietice, această frumoasă mănăstirea servea drept spital psihiatric. Construcție ce datează din secolul al nouăsprezecelea, complexul are în componența sa cinci biserici, mai multe case monahale, chilii călugărești. Vizitarea acestei Mănăstiri va fi un prilej de reculegere interioară și de regăsire a păcii lăuntrice.

  1. Găgăuzia

Unul dintre cele mai fascinante locuri de vizitat, ținând cont de controversata sa istorie. Găgăuzia include trei orașe și douăzeci și șapte de sate. Populația majoritară este de confesiune creștină,, însă aspectul locurilor, arhitectura și urmele moștenirii culturale se aseamănă cu cele de inspirație otomană. Refugiații musulmani ce au poposit în Găgăuzia sunt strămoșii creștinilor de astăzi, aspect cu adevărat unic din punct de vedere sociologoc și istoric. Refugiaților le-a fost permis să își stabilească aici rădăcinile numai cu condiția de a se converti la creștinism. Muzeul Regional de Istorie aflat aici este o oază de informații interesante ce merită explorate de cei interesași.

  1. Soroca

Aflată în apropierea graniței cu Ucraina, orașul oferă o priveliște minunată asupra Râului Dniester. Arhitectura ilustrează magistral stilul medieval, iar fortăreața Soroca ce a rămas conservată este una din atracțiile turistice ale Moldovei cu cel mai mare potențial. Importanșa istorică a acestui loc este de necontestat. Armatele ce au apărat cu străjnicie ținuturile moldovenești au avut drept aliat zidurile care azi stau mărturie a curajului și vitejiei ostașilor care au luptat pentru a-și apăra teritoriile.

  1. Fabrica Kvint

Dragostea moldovenilor pentru băuturile de calitate nu se oprește doar la vinurile bune. Fabrica Kvint produce unul dintre cele mai apreciate cogniacuri, astfel că turiștii care au ocazia să o viziteze au oportunitatea de a lua acasă cu ei o sticlă din această licoare ridicată la rang de artă prin măiestria producătorilor de la această fabrică. Încă din anul 1897, Fabrica Kvint produce aici unul din cele mai bune cognacuri din Europa. Turiștii își pot încânta papilele gustative cu o sesiune de degustare de cognac ce se poate întinde pe toată ziua, pe lângă vizitarea fabricii și familiarizarea cu procesul de producție.

  1. Transnistria

Fâșia îngustă de pământ ce poartă numele de Transnistria ( Republica Separatistă Transnistreană) reprezintă unul din locurile cele mai neobișnuite ale Europei de Est. Cetățenii Republicii Transnistrene consideră că și-au câștigat independența în urma războiului civil ce a avut loc în anul 1992. Capitala neoficială, Tiraspol, este unul din cele mai interesante locuri pe care le vei putea întâlni vreodată, împânzit de locuri și oameni neobișnuiți.

Astfel, chiar dacă Republica Moldova nu este o destinație tipică de vacanță, o excursie de explorare a acestor locuri te va surprinde și încânta cu siguranță.

Comentarii

Fii primul care comentează “9 locuri de vizitat în Republica Moldova”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles