Cauți Cazare?

10 locuri din Europa care te plătesc pentru a locui acolo

antikythera grecia

Da, da, ai citit bine. Există localități în Europa, și nu numai, care te plătesc ca să locuiești acolo.

Consiliul local sau prefectura respectivei localități a decis că pentru a crea un stimulent pentru cei ce doresc să se mute în alt oraș să aloce o sumă de bani lunara, anuală și poate și câteva alte avantaje pentru a-i atrage pe aceștia să aleagă localitatea lor în defavoarea altora.

De ce ar lua autoritățile locale o asemenea decizie? În primul rând datorită scăderii îngrijorătoare a populației din localitatea respectivă. Gândiți-vă că această situație se întâlnește în foarte multe localități mici și din România. Faptul că marile companii îți au sediile în orașele mari, iar orașele sau comunele mai micuțe nu oferă o piață a muncii la fel de mare, la fel de multe oportunități ca orașele mari, generațiile tineri pleacă din aceste locuri. Se creează astfel un vid de populație. De aceea, localități cu tradiție au nevoie de locuitori pentru a supraviețui și de aceea sunt dispuse să aloce sume de bani speciale pentru a încuraja oamenii să se mute acolo. 

 1. Antikythera, Grecia

Antikythera este o mică insulă din Grecia cu o populație medie de 50 de persoane. Este un paradis verde înconjurat de ape, ce îți v aduce aer curat și voie bună. Pentru a te motiva să trăiești aici guvernul grec acordă o indemnizație de 590 USD/lună la care se adaugă și o casă și o bucată de teren agricol. Suma de bani este acordată pe o perioadă de 3 ani.

Atunci când cauți liniște și pace și vrei să găsești un loc calm departe de lumea dezlănțuită atunci această mică insuliță grecească este locul perfect. 

 1. Candela, Italia

Candela este un orășel mic din regiunea Apulia în Italia. Datorită populației în continuă scădere municipalitatea creat un program de motivare pentru a atrage populația să locuiască în acest oraș mic. Cu cât familia ta este mai mare cu atât vei primi o sumă de bani mai mare. Persoanele singure primesc 800 de euro, cuplurile 1200 de euro, iar familiile cu mai mult de 2 membrii pot primi până la 200 de euro. Noii rezidenți sunt eligibili și pentru a primi diverse reduceri la taxe și impozite. Condiția este să locuiască în Candela o perioadă prestabilită de timp și să aibă un venit de minim 7500 de euro 

 1. Ponga, Spania

Ponga este un sat în nord-vestul Spaniei. Este una dintre cele mai vechi așezări ale Spaniei și se bucură pe lângă istoria sa bogată și de o priveliște minunată. Guvernul spaniol a creat un program special pentru a împrospăta populația acestei regiuni ce risca să rămână pustiită în scurt timp.

Pentru fiecare cuplu ce se mută in Ponga aceștia oferă 3000 de euro, iar pentru fiecare copil nou născut al acestora se oferă suplimentar încă 3000 de euro. 

 1. Sambuca, Sicilia

Sambuca este chiar localitatea de unde provine băutura cu același nume. Datorită faptului că populația locului ajunsese foarte bătrână, iar clădirile aveau un avansat grad de deteriorare, prefectura Sambuca a introdus un program prin care vinde casele din oraș cu doar 1 euro. Singura condiție este cine cumpără respectiva proprietate să investească 15.000 de euro pentru renovarea acesteia și să finalizeze lucrările de renovare în maxim 3 ani. 

 1. Albinen, Elveția

Albinen este o localitate desprinsă parcă din povestea lui Heidi: mică, departe de civilizația intensă, în munții, în mijlocul naturii. Datorită aceleiași probleme, și anume, a unei populații din ce în ce mai mici (la ora actuala sunt în jur de 240 de persoane ce trăiesc în acest mic oraș) a fost creat un program de stimulare a celor ce ar dori să se mute aici.

Dacă decizi să construiești sau să cumperi o casă aici vei primi de la primărie suma de 26.000 USD per adult și 10.000 USD per copil. Pentru a primi acești bani trebuie să ai sub 45 de ani, reședința cumpărată aici trebuie să fie casa ta principală și trebuie să locuiești aici cel puțin 10 ani. 

 1. Borgomezzavalle, Italia

Borgomezzavalle este un sat aflat în Alpi, chiar la granița dintre Italia și Elveția. În 2019 populația acestuia ajunsese la 300 de persoane, ceea ce i-a determinat pe cei din consiliul orașului să ofere spre vânzare casele neocupate cu doar 1 euro. În plus, cuplurile ce se stabilesc aici vor primi câte 1000 de euro pentru fiecare nou-născut, iar dacă îți deschid o afacere locală vor mai primi un bonus de 2000 de euro. 

 1. Molise, Italia

Moise este o regiune de vis ce se află pe coasta Mării Adriatice, dar care îmbină și muntele în peisajul de la coasta mări. Pentru a încuraja economia și împrospătarea populației locale din această regiune, guvernul italian s-a oferit să plătească o sumă de 24.000 de euro pentru atragerea unei populații noi care să locuiască în cele 106 sate din regiune. Totodată pentru a primi suma de bani respectivă noii rezidenți se obligă să pornească o afacere locală. 

 1. Utrecht, Olanda

Acest oraș olandez este parte a unui experiment social. Astfel, oamenii sunt plătiți să se mute aici și nu trebuie să facă nimic altceva. Nu există nicio obligație legată de familie sau afaceri sau construire de case. Noii rezidenți primesc 1300 USD per adult și 1880 USD per familie.

 1. Danemarca

Danemarca este o țară europeană care se bucură de mari avantaje, precum o abordare pritenoasă a mediului înconjurător și un sistem de asigurări sociale de invidiat. Danemarca nu îți oferă bani ca să locuiești la ei, dar, au foarte multe programe ce încurajează companiile, mai ales start-up-urile să deschidă sau să mute afacerile în țara lor. Aceștia oferă nenumărate avantaje, grant-uri și reduceri la taxe pentru afacerile create sau mutate în țara lor. Mai mut decât atât vei beneficia instantaneu de serviciile lor sanitare, de educație și orice alt serviciu social. 

 1. Irlanda

Guvernul irlandez a lansat un program deja celebru ce se numește Entreprise Ireland. Acest program a fost creat inițial pentru a încuraja economia și afacerile noi din Irlanda. Dar faptul că acesta este deschis către oricine îl face un factor hotărâtor pentru mulți în decizia de a se muta în această țară. În cazul în care consideri că start-up-ul tău are potențial aplici la acest program și poți primi finanțare de mii de euro.

CONCLUZIE

Pe lângă locurile minunate de mai sus, există multe alte țări ce au diverse programe de încurajare a celor ce doresc să-și schimbe locul de muncă sau țara în care trăiesc. Indiferent că vorbim despre Europa sau Chile sau Alaska sau Canada, oricare regiune din lume are câte ceva de oferit, iar dacă pe lângă avantajele acesteia mai primești și o sumă de bani sau un ajutor pentru a construi o casă sau a deschide o afacere, atunci nu văd ce te poate reține de la a porni într-o nouă aventură.

Comentarii

Un comentariu despre “10 locuri din Europa care te plătesc pentru a locui acolo

 1. Descoperă experiențe turistice uimitoare!
  BAZGA VASILE DANIEL

  As dori sa locuiesc în irlanda

  2 luni în urmă Răspunde

Adauga un comentariu

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles