Marele Zid Chinezesc – bijuteria Chinei

marele zid chinezesc

Construit timp de secole ├«n perioada dinastiei Qin, Marele Zid Chinezesc este una dintre cele mai impresionante structuri din lume. Aceast─â minune a lumii antice se ├«ntinde pe o distan╚Ť─â de aproape 13.000 de mile, travers├ónd provinciile ╚Öi regiunile autonome din nordul Chinei.

Marele Zid Chinezesc a fost construit ini╚Ťial ca o fortifica╚Ťie pentru a proteja grani╚Ťele Chinei de invaziile str─âine. Construc╚Ťia a ├«nceput ├«n secolul al V-lea ├«.Hr., ├«n timpul dinastiei Zhou, ╚Öi a fost finalizat─â abia ├«n secolul al XVI-lea, sub dinastia Ming. ├Än timpul construc╚Ťiei, au fost implicate milioane de oameni, iar costurile s-au ridicat la sume colosale.

Structura este alc─âtuit─â din ziduri masive de piatr─â, turnuri de paz─â ╚Öi bastioane, care ofer─â o vedere spectaculoas─â asupra v─âilor ╚Öi mun╚Ťilor ├«nconjur─âtori. ├Än anumite zone, zidul ajunge la o ├«n─âl╚Ťime de peste 8 metri, iar l─â╚Ťimea sa variaz─â ├«ntre 4 ╚Öi 5 metri.

Marele Zid Chinezesc este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume, atr─âg├ónd ├«n fiecare an milioane de vizitatori. Exist─â numeroase puncte de acces ├«n zid, iar turi╚Ötii pot alege s─â viziteze diverse sectoare ale zidului, ├«n func╚Ťie de preferin╚Ťele lor. Unele dintre cele mai populare sectoare sunt:

  1. Badaling – este cel mai bine conservat ╚Öi cel mai accesibil sector al zidului. Aici se g─âse╚Öte o varietate de magazine ╚Öi restaurante, dar ╚Öi o mul╚Ťime de turi╚Öti.
  2. Mutianyu – acest sector al zidului este mai pu╚Ťin aglomerat dec├ót Badaling ╚Öi ofer─â o experien╚Ť─â mai lini╚Ötit─â ╚Öi mai autentic─â.
  3. Jiankou – acesta este un sector mai pu╚Ťin cunoscut al zidului, dar ofer─â unele dintre cele mai spectaculoase peisaje. Este un loc ideal pentru fotografii ╚Öi exploratori.
  4. Jinshanling – aici se afl─â unul dintre cele mai bine conservate sectoare ale zidului. ├Än acest sector, turi╚Ötii pot face plimb─âri lungi ╚Öi pot admira peisajele naturale.

├Än plus, exist─â ╚Öi alte atrac╚Ťii turistice ├«n apropierea Marelui Zid Chinezesc, cum ar fi Templul Cerului, Palatul de Vara ╚Öi Templul Shaolin, care pot fi vizitate ├«n timpul unei excursii la Marele Zid.

Templul Cerului este un complex de temple ╚Öi gr─âdini, construit ├«n secolul al XV-lea. Acesta a fost utilizat pentru a efectua ceremonii religioase ╚Öi sacrificii ├«n timpul dinastiilor Ming ╚Öi Qing. Ast─âzi, turi╚Ötii pot vizita Templul Cerului ╚Öi pot admira arhitectura tradi╚Ťional─â chinez─â ╚Öi gr─âdinile impresionante.

Palatul de Vara este unul dintre cele mai frumoase locuri din Beijing ╚Öi unul dintre cele mai populare obiective turistice din China. Acesta a fost construit ├«n secolul al XVIII-lea ╚Öi a fost utilizat ca re╚Öedin╚Ť─â de var─â pentru ├«mp─âratul chinez. Ast─âzi, Palatul de Vara este un muzeu ╚Öi o atrac╚Ťie turistic─â important─â, oferind turi╚Ötilor o priveli╚Öte frumoas─â asupra gr─âdinilor, pavilioanelor ╚Öi lacurilor.

Templul Shaolin este un alt obiectiv turistic important din apropierea Marelui Zid. Acesta este situat ├«n provincia Henan ╚Öi este unul dintre cele mai importante temple din China. Templul este renumit pentru practica artelor mar╚Ťiale Shaolin, dar ╚Öi pentru arhitectura sa impresionant─â ╚Öi pentru peisajele ├«nconjur─âtoare.

Marele Zid Chinezesc poate fi accesat din mai multe puncte de pe tot teritoriul Chinei. Cele mai populare puncte de acces sunt situate în apropierea orașului Beijing, care se află la aproximativ 70 de kilometri de zid. Turiștii pot ajunge la Marele Zid prin intermediul unui autobuz sau a unui tren local. Există, de asemenea, și tururi organizate care includ transport, ghid și intrarea la Marele Zid.

Este important s─â lua╚Ťi ├«n considerare ╚Öi anumite sfaturi utile atunci c├ónd vizita╚Ťi Marele Zid Chinezesc. Unele dintre acestea includ:

  1. ├Äncerca╚Ťi s─â evita╚Ťi sezonul de v├órf – dac─â dori╚Ťi s─â evita╚Ťi mul╚Ťimile de turi╚Öti ╚Öi cozile lungi, este recomandat s─â vizita╚Ťi Marele Zid ├«n afara sezonului de v├órf, ├«n special ├«n lunile aprilie, mai, septembrie sau octombrie.
  2. Asigura╚Ťi-v─â c─â sunte╚Ťi preg─âti╚Ťi pentru o drume╚Ťie – o vizit─â la Marele Zid implic─â o drume╚Ťie lung─â ╚Öi uneori dificil─â. Este important s─â ave╚Ťi ├«nc─âl╚Ť─âminte confortabil─â, haine adecvate ╚Öi ap─â ╚Öi alimente suficiente.
  3. Fi╚Ťi aten╚Ťi la vreme – vremea poate fi extrem de variabil─â ├«n zona Marelui Zid, iar condi╚Ťiile meteo pot fi periculoase. Este important s─â verifica╚Ťi prognoza meteo ╚Öi s─â v─â adapta╚Ťi planurile ├«n consecin╚Ť─â.
  4. Respecta╚Ťi cultura ╚Öi tradi╚Ťiile locale – Marele Zid Chinezesc este un monument istoric important ╚Öi trebuie tratat cu respect. Este important s─â respecta╚Ťi cultura ╚Öi tradi╚Ťiile locale ╚Öi s─â v─â comporta╚Ťi cu respect fa╚Ť─â de al╚Ťi turi╚Öti ╚Öi localnici.

├Än plus, dac─â sunte╚Ťi interesat s─â experimenta╚Ťi o experien╚Ť─â autentic─â ├«n timpul vizitei la Marele Zid, pute╚Ťi considera ╚Öi op╚Ťiunea de a rezerva o cazare la un homestay ├«ntr-un sat tradi╚Ťional chinezesc din apropiere. Acest lucru v─â poate oferi oportunitatea de a interac╚Ťiona cu localnicii ╚Öi de a experimenta via╚Ťa ╚Öi cultura tradi╚Ťional─â chinez─â ├«ntr-un mod autentic.

De asemenea, turi╚Ötii pot considera ╚Öi participarea la diverse activit─â╚Ťi ├«n aer liber, cum ar fi ciclismul, alpinismul sau drume╚Ťiile nocturne. Aceste activit─â╚Ťi ofer─â oportunit─â╚Ťi unice de a explora zona Marelui Zid ╚Öi de a admira priveli╚Öti spectaculoase asupra peisajelor naturale.

├Än concluzie, Marele Zid Chinezesc este o atrac╚Ťie turistic─â impresionant─â, care ofer─â turi╚Ötilor o experien╚Ť─â unic─â ╚Öi memorabil─â. ├Än timpul vizitei, turi╚Ötii pot explora istoria ╚Öi cultura chinez─â, pot admira priveli╚Öti spectaculoase ╚Öi pot experimenta o varietate de activit─â╚Ťi ├«n aer liber. Dac─â sunte╚Ťi ├«n c─âutarea unei aventuri autentice ╚Öi pline de istorie, nu ezita╚Ťi s─â vizita╚Ťi Marele Zid Chinezesc.

Comentarii

Fii primul care comenteaz─â “Marele Zid Chinezesc – bijuteria Chinei”

Proprietati favorite

Hotel Ramada Plaza București

Bulevardul Poligrafiei 3-5, Sectorul 1, Bucharest, Romania

Al╚Ťii au citit ╚Öi...

muntele olimp
Top 5

5 destina╚Ťii de top din Grecia

Grecia, cu splendoarea sa atemporal─â, reprezint─â o adev─ârat─â comoar─â pentru c─âl─âtorii de toate tipurile. O ╚Ťar─â cu o istorie bogat─â

Citeste ┬╗