Cauți Cazare?

Top 10 lucruri de făcut în Bucovina

Top 10 lucruri de facut in Bucovina 2

Bucovina este una din zonele cele mai pitorești și încărcate de spiritualitate din România. Bisericile înfrumusețate prin picturile unice sunt principalele atracții ale zonei, în completare venind contactul direct cu locuitorii, obiceiurile și tradițiile zonei, ce merită trăite măcar o dată. Peisajele și natura din Bucovina pot fi un adevărat prilej de bucurie pentru pasionații de activități în natură, astfel că Bucovina este un loc unde toată lumea se poate simți ca acasă.

În continare, vom enumera 10 locuri ce merită avute în vedere atunci când ne planificăm o excursie în minunata Bucovina.

  1. Mănăstirea fortificată Putna

Ștefan cel Mare a ctitorit Mănăstirea Putna între anii 1466 și 1469. Mănăstirea Putna se situează la o distanță de aproximativ 77 de kilometri de Suceava, fosta cetate de scaun de pe vremea domnitorului. Ansamblul de construcții mănăstirești include un turn de apărare, clopotnița, capela, un muzeu, curtea interioară și zidurile fortificate ce aveau menirea de a asigura apărarea celor aflați în interiorul acestora.

Legenda spune că locul în care a fost ridcată Mănăstirea Putna a fost decis în urma unei trageri cu arcul- locul în care săgeata a fost înfiptă este locul în care astăzi regăsim Mănăstirea. În timpuri de război, zidurile fortificate ale mănăstirilor îi protejau pe țărani și pe soldați în fața hoardelor de inamici. Pe peretele exterior al porții de est, poarta prin care se realizează accesul în incinta Mănăstirii, regăsim simbolul capului de bou – blazonul forțelor armate ale Moldovei. Frumusețea acestei Mînăstiri este greu de pus în cuvinte, astfel încât merită vizitată cu prisosință, fiind o adevărată bijuterie istoricăm arhitecturală și spirituală.

  1. Cetatea Suceava

Cetatea de Scaun a Sucevei conservă și astăzi una din cele mai însemnate perioade ale istoriei Moldovei, fiind unul din obiectivele strategice cele mai importante din acele vremuri. Istoria Principatului Moldovei s-a scris la Suceava. Fortăreața care se mai păstrează astăzi este reprezentată de un castel medieval situat în partea estică a orașului contemporan, castel ce a fost construit pe vremea lui Petru al Doilea al Moldovei.

Castelul face parte dintr-o rețea de fortificații construite la finalul secolului al paisprezecelea ca răspuns la iminența invaziei otomane. Complexul constă în două citadele dispuse concentric. Citadela din interior, cunoscută sub denumirea Fortului Mușatin, are o formă dreptunghiulară. Ștefan cel Mare a extins fortăreața adăugând citadela care o înconjoară astăzi pe cea interioară. Acest complex este cu adevărat reprezentaiv pentru istoria și spiritul orașului Suceava și merită vizitat.

  1. Muzeul Satului Bucovinean

Acest muzeu este cel mai nou muzeu al satului în aer liber din România, fiind deschis în anii 1980. Muzeulinclude numeroase clădiri tradiționale, ce conservă și reproduc foarte bine atmosfera și arhitectura satelor bucovinene. Totodată, acest muzeu s-a remarcat prin organizarea a numeorase evenimente culturale și artistice, la care pot lua parte și turiștii în funcțue de perioada în care este vizitat muzeul.

  1. Orașul Rădăuți

Orașul Rădăuți este cel mai cunoscut pentru mult apreciata ciorbă rădăuțeană. Acest fel de mâncare decadent este făcut cu piept de pui, smântână și diverse legume, gustul fiind ajustat cu puțină zeamă de lămâie și usturoi care îi dau o savoare greu de egalat. Dacă doriți să gustați din acest fel de mâncare direct de la sursă, orașul Rădăuți este destinație pe care nu trebuie să o ratați.

  1. Încondeierea ouălelor

Muzeul Ouălelor Încondeiate se mândrește cu o colecție de peste 3,000 de ouă încondeiate, fiecare exemplar având un model diferit. Acest muzeu cu adevărat spectaculos a fost înființat dintr-o inițiativă privată de către o doamnă artizan care a creat ea însăși majoritatea modelelor ce se regăsesc în cadrul muzeului. Ouăle cuprinse în expoziție se află în familia fondatoarei de generații, astfel că muzeul nu este doar un omagiu adus măiestriei cu care acest meșteșug se realizează, ci este și o expunere a unei părți importante din moștenirea spirituală și materială a unei familii cu darul frumosului ce a trecut din generație în generație.

  1. Bisericile bucovinene

Picturile de pe zidurile bisericilor bucovinene sunt unele dintre cele mai frumoase atracții pe care le putem întâlni în acest ținut încărcat de spiritualitate. Exteriorul zidurilor bisercilor și mănăstirilor este decorat cel mai adesea cu picturi complexe, ce cuprind modele și tehnici de pictură elaborate ce datează din secolele al cicnisprezecelea și al șaisprezecelea. Capodopere ale artei bizantine, bisericile bucovinene nu trebuie ratate, fiind un prilej de a ne apropia de frumosul și spiritualitatea din viețile noastre.

  1. Adăpostul Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul

Daniil Sihastrul a fost un pustnic ortodox român, duhovnic renumit, sfetnic al domnitorului Ștefan cel Mare, canonizat de Biserica Ortodoxă Română cu numele de „Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul”. El l-a încurajat pe Ștefan cel Mare să lupte pentru apărarea creștinătății și să construiască lăcașuri sfinte (la îndemnul lui a fost construită Mănăstirea Putna). Credincioși din toate colțurile țării vin să se roage și să se reculeagă în acest loc încărcat de sfințenie și liniște.

  1. Salina Cacica

Salina Cacica este o exploatare minieră a sării aflată în localitatea Cacica, Județul Suceava. Cercetările arheologice întreprinse în 1952, 1968 și 1989 la Cacica au atestat că aici a existat una din cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură (prin fierbere și evaporare) din Europa. În zonă există și în prezent mai multe izvoare sărate. Salina Cacica este astfel un obiectiv ce merită explorat, salinele fiind recunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra sănătății.

  1. Vârful Rarău

Pentru pasionații de natură și drumeții montane, acest obiectiv este unul de pus neapărat pe listă. Siluetele stâncilor și peisajul sălbatic vor reprezenta una din cele mai de preț amintiri din vizita dumneavoastră în Bucovina.

  1. Stațiunea balneară Vatra Dornei

Stațiunea balneară Vatra Dornei este una din cele mai versatile destinații ale Bucovinei, fiind un loc ce cuprinde posibilități adaptate tuturor gusturilor. Apele naturale sunt recunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate. Puteți de asemenea să mergeți la una din piscinele cu apă termală amenajate în stațiune, existând și opțiuni potrivite pentru copii. Totodată, peisajul natural, flora și fauna acestei stațiuni vă vor lăsa impresionați.

Așadar, Bucovina este una din destinațiile din România ce trebuie vizitate măcar o dată în viață, având un farmec aparte și păstrând vii tradiția și cultura locului.

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 10 lucruri de făcut în Bucovina”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles