Cauți Cazare?

Topul destinațiilor din Europa – top 5

Topul destinatiilor din Europa

Există numeroase motive pentru a vizita Europa. Dacă istoria, cultura și frumusețea naturală a orașelor europăene nu ar fi suficiente pentru a vă ademeni, atunci aveți bucătăria, oamenii și multitudinea de atracții și minuni de văzut care ar fi mai mult decât suficiente pentru a avea o experiență unică europeană. Europa este al doilea cel mai mic continent al Pământului, acoperind doar 2% din suprafața lumii și găzduind 11% din populația Pământului, dar în acest spațiu mic conviețuiesc o mulțime de țări incredibile care trebuie văzute cel puțin o dată în viață.

O caracteristică unică a Europei este proximitatea tuturor țărilor sale. Puteți schimba cu ușurință un avion sau chiar mai bine, să mergeți pe calea ferată către oricare dintre aceste țări într-o perioadă scurtă de timp. Mergând dintr-o țară în alta acest lucru oferă un sentiment instantaneu de schimbare. Nicăieri altundeva în lume nu puteți vedea atât de multe culturi diferite, ecosisteme și frumusețe naturală și artificială, toate într-o zonă relativ mică. Astfel, multe țări europene găzduiesc cea mai multă cultură dintre toate civilizațiile. Europenii își trăiesc viața plină de tradiție prin arhitectură, artele lor, istoria și natura care le înconjoară.

Mai trebuie ceva de spus? Cu siguranță Europa se dovedește a fi un loc care merită vizitat fără doar și poate. Iată top 5 destinații de vizitat în Europa:

  1. Turnul Eiffel, Franța

Turnul Eiffel este unul dintre cele mai renumite obiective turistice din Franța. Așezat în inima Champ de Mars din Paris, turnul din fier forjat a fost inițial construit pentru a servi drept intrare la Târgul Mondial din 1889. Poate că cel mai mare motiv pentru care ar trebui să vizitați Turnul Eiffel atunci când vă aflați la Paris este pentru că acesta reprezintă orașul. Da, Parisul găzduiește o serie de minuni arhitecturale, inclusiv frumoase castele și muzee, însă Turnul Eiffel este cel mai cunoscut dintre toate. Turnul Eiffel este, de asemenea, o necesitate din motive culinare. Veți fi tentați de bucătăria delicioasă aflată la toate etajele, executată cu excelența franceză inimitabilă. De la chioșcurile pop-up de la pământ până la gourmetul „Jules Verne”, berăria Thierry Marx și barul de șampanie de la ultimul etaj, există o mare varietate de alimente și băuturi de savurat în acest loc simbolic din Orașul Luminii. Dominând orizontul din centrul Parisului, Turnul Eiffel este acum clasificat drept monument istoric. Fie că vă relaxați pe gazon și vă uitați la el, fie că priviți lumea din interiorul turnului, acesta este foarte impresionant.

  1. Colosseum, Italia

Amfiteatrul Flavian din Roma, cunoscut sub numele de Colosseum, rămâne unul dintre cele mai unice simboluri ale Romei Imperiale și este unul dintre cele mai vizitate locuri turistice din Italia. A fost construit în anii 70-80 d.Hr. folosind calcar travertin și roci vulcanice. La momentul construcției sale și pentru o lungă perioadă de timp după aceea, era cel mai mare amfiteatru din lume și avea până la 80.000 de locuri pentru spectatori. Nicio vizită la Roma nu este completă fără o vizită la cel mai faimos sit al Romei antice, Colosseumul Roman. Fiind unul dintre cele mai recunoscute repere din lume. Colosseumul se ridică astăzi ca un simbol iconic al Romei imperiale antice.

Astăzi, Colosseumul parțial restaurat este unul dintre cele mai vizitate site-uri din toată Roma. În 1980, centrul istoric al Romei, inclusiv Colosseumul, a fost adăugat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. În 2001, Colosseumul Roman a fost votat ca una dintre Noile Șapte Minuni ale lumii, o distincție care este cu siguranță justificată. Vizitatorii pot retrăi istoria Colosseumului vizitând singuri structura sau făcând un tur ghidat al clădirii.

  1. Acropolisul din Atena, Grecia

Văzând Atena de pe vârful unui afloriment stâncos, cetatea antică este una dintre cele mai renumite destinații turistice din Grecia. Cele mai faimoase clădiri din Acropole au fost toate construite în secolul al V-lea î.Hr., sub privirea atentă a omului de stat și a generalului Pericles. Acropola ateniană găzduiește una dintre cele mai renumite clădiri din lume: Partenonul. Acest templu a fost construit pentru zeița Atena. A fost decorat cu sculpturi frumoase care reprezintă cea mai mare realizare a artiștilor greci. Acropola a găzduit, de asemenea, o serie de alte temple și sanctuare și a fost punctul central al festivalului atenian pentru Athena, Panathenaia. Clădirile Acropolei oferă exemple atât de stiluri arhitecturale ionice, cât și dorice. Atena este plină de istorie și cultură, de la ruinele antice presărate în jurul orașului, până la fascinantele sale muzee. Merită să vizitați Atena astăzi atât pentru comorile sale antice, cât și pentru deliciile sale moderne.

  1. Stonehenge, Anglia

Monumentul preistoric din Stonehenge este unul dintre cele mai renumite repere din Marea Britanie. Construit între 3000 î.Hr. și 2000 î.Hr., Stonehenge se află într-o zonă din Anglia cunoscută pentru numeroasele sale movile funerare. Stonehenge este cel mai sofisticat arhitectural cerc de piatră preistoric din lume, în timp ce Avebury este cel mai mare din lume. Împreună cu monumente interconectate și peisajele asociate, acestea ne ajută să înțelegem practicile ceremoniale și mortuare ale epocii neolitice și ale bronzului.

Vizitarea Stonehenge este aproape o experiență eterică, poate din cauza misterelor care o înconjoară. Cu toate acestea, nu puteți nega că vizita este extraordinară. De asemenea, la Stonehenge puteți explora Centrul de vizitatori și expoziția. Centrul pentru vizitatori este format din aproape trei sute de exponate, toate având o valoare arheologică semnificativă. Așadar, dacă vizitați Londra, ar trebui să vă gândiți să faceți călătoria în câmpia Salisbury către una dintre vechile minuni ale lumii – Stonehenge.

  1. Poarta Brandenburg, Berlin

Poarta Brandenburg este una dintre cele mai simbolice atracții din Berlinul vibrant de astăzi. Mai mult decât singura poartă istorică a orașului din Berlin, acest site a ajuns să simbolizeze între Est și Vest din Verlin- și, de la căderea Zidului, o Germanie reunificată. Arhitectural, poarta Brandenburg reprezintă, de asemenea, unul dintre cele mai vechi și mai atractive exemple de clădire neoclasică din Germania. Dacă vă aflați în Berlin, nu puteți rata vizitarea acestei locații!

Comentarii

Fii primul care comentează “Topul destinațiilor din Europa – top 5”

Proprietati favorite