Cauți Cazare?

Top 5 eco-hoteluri din lume și cum funcționează

eco hoteluri din lume

În zilele noastre este din ce în ce mai important și popular să călătorești conștient. Atunci când se planifică o călătorie de vacanță, majoritatea oamenilor decid mai întâi asupra țării pe care doresc să o viziteze și apoi decid asupra alegerii unui hotel în care să se cazeze. Cu toate acestea, ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că există multe hoteluri care fac tot posibilul să contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului și a amprentei de carbon prin reciclarea deșeurilor și lucrul într-un mod „verde” pentru a păstra atât cultura, cât și pentru a sprijini economia locală. Este foarte important ca mai întâi gazda să impună regulile ca oaspetele să le poată respecta.

Totodată, și călătorul și-a schimbat perspectiva asupra modului în care călătorește, sau cel puțin aceasta este tendința în lume dar și la noi în țară. În ultimii ani, hotelurile ecologice au apărut pe toată planeta, oferind servicii consumatorilor din ce în ce mai sofisticați care solicită doar cele mai exclusive și autentice experiențe. În zilele noastre, călătorul experimentat se așteaptă ca o stațiune să fie ecologică și sustenabil sub toate aspectele, să-și reducă amprenta de carbon și, în cele din urmă, să ajute mediul.  Vom reaminti că un hotel ecologic este unul care face eforturi semnificative pentru a-și reduce impactul asupra mediului, atât în culise, cât și în camerele de oaspeți. Aceste hoteluri sunt adesea cunoscute sub numele de hoteluri ecologice sau hoteluri “green”, verzi.

Așadar, călătoriile cu impact redus și confortul pot coexista datorită unei liste din ce în ce mai extinse de proprietăți care se străduiesc să respecte dorința oaspeților lor de cazare ecologică.

Iată top 5 eco-hoteluri din lume și cum funcționează acestea:

  1. Pikaia Lodge, Ecuador

Proprietatea Pikaia Lodge este neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și folosește resurse alternative de energie având un program remarcabil de responsabilitate socială. Pentru construcția sa au fost obținute materiale de construcții reciclabile, ecologice (plăcile de baie, de exemplu, sunt fabricate din piatră de lavă prelevată de pe situri locale care au fost aprobate de Serviciul Parcului Național). Majoritatea mobilierului și decorului au fost realizate din lemn de tec și bambus din Ecuador, durabil, cultivat în agricultură. De asemenea, proprietatea folosește numai produse de curățare biodegradabile, iar apa hotelului este încălzită prin utilizarea panourilor solare.

  1. Discovery Rottsnet Island, Australia

Insula Rottnest, chiar lângă coasta Perth, găzduiește quokka, o creatură adorabilă care arată ca un wallaby în miniatură. Protejarea faunei sălbatice și menținerea unui impact redus asupra mediului sunt preocupări cheie pentru Rottnest, care limitează cu atenție dezvoltarea. Discovery Rottnest Island este primul hotel construit pe insulă în ultimii 30 de ani, iar proprietatea a creat un plan de gestionare a faunei sălbatice pentru a limita impactul asupra faunei sălbatice. Hotelul oferă o experiență de glamping unică, cu impact redus, pe superba plajă Pinky’s. Corturile ecologice elegante sunt realizate din materiale durabile care se bazează mai degrabă pe fluxul de aer decât pe aerul condiționat pentru ventilație. De asemenea, proprietatea recoltează apa de ploaie pentru refolosire. Pentru a trăi în armonie cu împrejurimile sale și pentru a proteja fauna, cum ar fi quokkas-urile libere, nu există garduri sau margini în jurul hotelului.

  1. Soneva Fushi, Maldive

Soneva Fushi este un eco-pionier printre stațiunile din Maldive. Reciclează 90% din deșeurile la fața locului la propria uzină de reciclare Eco Centro, ca parte a programului său „Waste-to-Wealth”, care transformă deșeurile în produse noi. Deșeurile alimentare din restaurantele stațiunii sunt compostate pentru a crea sol bogat în nutrienți pentru grădinile de legume. În 2017, proprietatea a fost prima din Maldive care a reciclat plasticul la fața locului. Soneva colaborează, de asemenea, cu administrația locală pentru a deschide facilități de reciclare și pentru a introduce conceptul „Waste-to-Wealth” al stațiunii în trei insule vecine, ceea ce ar ajuta comunitățile locale să reducă consumul de plastic. Programul își propune, de asemenea, să educe copiii locali despre deșeuri și respect pentru ocean, precum și să învețe localnicii să înoate și să navigheze.

  1. Capella Ubud, Bali

Ascuns în pădurea tropicală luxuriantă din Ubud, îmbrățișat de câmpurile de orez și râul Wos, se află acest incredibil sanctuar de tabără. Pentru a păstra împrejurimile curate, nu a fost tăiat niciun copac în timpul construcției stațiunii. Proprietatea nu are, de asemenea, o politică de plastic cu o singură utilizare și oferă satelor locale din jur un program educațional care se concentrează pe o abordare durabilă a gestionării deșeurilor și eliminarea plasticului. Capella Ubud are, de asemenea, o varietate de programe de burse axate pe sustenabilitate pentru tinerii din satul local.

  1. Campi Ya Kanzi, Kenya

Acest loc de vacanță ecologic din Mtito Andei, Kenya, are o listă lungă de măsuri pe care le ia pentru a-și reduce impactul asupra mediului. Suitele și căsuțele sale cu corturi au fost realizate de către localnici Maasai din copaci care au căzut de la sine, iar întreaga tabără funcționează cu energie solară. Un sistem de captare a apei stochează cantitatea mică de precipitații pe care o primește tabăra, iar apa uzată este filtrată și pompată în iazuri pentru a susține viața sălbatică locală. Cărbunele ecologic este utilizat pentru gătit, iar deșeurile sunt reciclate ori de câte ori este posibil. Mai mult, vizitatorii taberei contribuie cu o taxă de conservare de 101 USD pe zi, sprijinind o organizație care plătește localnicii să nu omoare leii și leoparzii prin vânat.

Așadar, există nenumărate modalități prin care hotelurile își pot reduce impactul. Câteva practici comune includ: intensificarea programelor de reciclare și compostare; instalarea iluminatului eficient din punct de vedere energetic; utilizarea produselor de curățare netoxice; furnizarea de produse de îngrijire personală pentru oaspeți care nu sunt toxice sau ambalate în sticle de plastic de unică folosință; utilizarea vaselor și tacâmurilor refolosibile în restaurantele hotelului, precum și în camere; etc.

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 5 eco-hoteluri din lume și cum funcționează”

Proprietati favorite