Cauți Cazare?

Târguri de Crăciun din România – top 5

Targuri de Craciun din Romania

Timp de secole, piețele de Crăciun au adus veselie sătenilor obosiți și au adăugat un plus de lumină și culoare nopților lungi de iarnă. Povestea târgurilor de Crăciun începe la sfârșitul Evului Mediu în părți ale fostului Imperiu Roman. Precursorul piețelor de Crăciun este considerat a fi Dezembermarkt din Viena (Piața din decembrie), datând din jurul anului 1296. Împăratul Albrecht I le-a acordat comercianților dreptul de a deține o piață pentru o zi sau două la începutul iernii, astfel încât orășenii să se poată aproviziona cu mâncare și îmbrăcăminte pentru lunile reci de iarnă. Apoi, Wintermärkte (târgurile de iarnă) au început să apară în toată Europa.

De-a lungul timpului, familiile locale au început să amenajeze tarabe pentru a vinde coșuri, jucării, sculpturi în lemn alături de mâncare precum migdale, castane prăjite și turtă dulce. Acestea erau adesea cumpărate drept cadouri pentru a le oferi de Crăciun celor dragi.  Târgurile de iarnă au devenit în cele din urmă cunoscute sub numele de Târguri de Crăciun – dintre care se spune că cele mai vechi au pornit din Germania: Munchen în jurul anului 1310, Bautzen în 1384 și Frankfurt în 1393.

Astăzi, există târguri peste tot în lume, mai ales în Europa. Există și la noi în țară câteva locuri superbe unde târgurile de Crăciun iau amploare în fiecare an. Iată top 5 dintre acestea:

  1. Târgul de Crăciun din Sibiu

Una dintre cele mai frumoase din țară, Târgul de Crăciun din Sibiu devine din ce în ce mai festiv în fiecare an. Sunt atât de multe lucruri de văzut încât vei uita cum trece timpul. La târg participă peste o sută de expozanți, aveți la dispoziție un patinoar în aer liber, o roată mare, un carusel și casa Moșului. Târgul este bine organizat, astfel încât vă va fi ușor să vă orientați. Există zone special organizate pentru a servi o masă tradițională de iarnă românească, vin fiert (pe care îl găsiți peste tot) și turtă dulce. Pe lângă mâncarea proaspăt gătită, la târg puteți cumpăra și produse făcute de localnici pentru a savura delicatese acasă. Brânză, carne afumată, cârnați și tot ce vă puteți gândi veți găsi aici, direct de la producător!

De asemenea, veți găsi case pline cu ornamente de Crăciun, coroane cu bijuterii, decorațiuni de Crăciun din lemn, lumânări frumos sculptate și așa mai departe. Dacă te plictisești, poți să patinezi sau să te plimbi cu roata mare sau, dacă aveți copii, îi puteți lăsa să se dea în carusel.

Pentru cele mai bune vederi ale târgului de Crăciun din Sibiu, puteți merge în vârful turnului consiliului. Turnul este deschis până la ora 20, așa că veți putea obține câteva fotografii după apusul soarelui. Din păcate, zona de vizionare este înconjurată de sticlă, dar încă puteți avea o priveliște minunată asupra orașului și mai ales, asupra evenimentului special.

  1. Tărgul de Crăciun din București

Începând cu 1 decembrie, Bucureștiul se îmbracă de Crăciun, întrucât o mulțime de lumini frumoase și brazi de Crăciun împodobesc orașul. Cu toate acestea, târgul de Crăciun este principala atracție a orașului în jurul serbărilor joviale. Piața Constituției este decorată cu peste 100 de căsuțe mici, umplute cu ornamente lucrate manual, haine tradiționale, produse cosmetice și jucării.

Cei mici pot vizita casa lui Moș Crăciun și se pot întâlni cu Moș Crăciun în fiecare an aici, gata să le asculte dorințele și să pregătească lista cadourilor. Caruselele și patinoarul sunt, de asemenea, o caracteristică a pieței, pentru încântarea întregii familii. Mâncarea tradițională din târgul de Crăciun este ceva ce nu trebuie ratat. Sarmale, mămăligă, cârnați, brânză și prăjituri delicioase de casă precum Cozonac sau gemuri de casă vă așteaptă pentru a descoperi bucătăria locală și a vă încălzi inima cu o ceașcă de vin fiert. Dacă ajungeți după lăsarea întunericului, primul lucru pe care îl veți observa în timp ce sunteți transferați în orașul vechi este abundența luminilor strălucitoare și colorate care aliniază bulevardele capitalei României, creând decorul festiv perfect!

  1. Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca este și el printer cele mai frumoase târguri din perioada aceasta festivă. În fiecare zi, ateliere, spectacole de teatru, cântat de colinde și concerte animă târgul. La casa lui Moș Crăciun, copiii se pot bucura de modele ceramice, ateliere de origami și muzică, reprezentări de teatru de păpuși sau pot asculta povești de Crăciun. Un patinoar mare înconjoară statuia lui Matthias Corvinus, unde atât cei mici, cât și adulții se pot distra împreună. Bradul de Crăciun uriaș, decorat minunat, stă mândru în piață, completând atmosfera fermecătoare.

  1. Târgul de Crăciun din Timișoara

Un alt târg de la noi din România este cel din Timișoara. Târgul are loc în Piața Victoriei, dar și în Piața Libertății, unde meșterii își vor prezenta bunurile, pe lângă numeroasele activități disponibile pentru copii. Pentru ei, va fi înființat un orașel pentru copii, în timp ce târgul în sine are de obicei un carusel și un tren care circulă în weekend. Vizitatorii se pot bucura de o zonă de gastronomie, cu produse tradiționale, de sezon, dar pot alege și unul sau mai multe cadouri din oferta de produse artizanale și artizanale.

  1. Târgul de Crăciun din Brașov

Piețele de Crăciun din Brașov sunt situate în inima orașului vechi din Piața Sfatului. Această frumoasă piață este înconjurată de case de culoare pastel din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea și de alte clădiri cu semnificație culturală. Spectaculosul brad de Crăciun din Brașov îmbrăcat în lumini strălucitoare, combinate cu clădirile săsești vechi colorate și înconjurătoare, îl face cel mai frumos dintre toate piețele. Ceea ce diferențiază târgul de Crăciun din Brașov de celelalte târguri este că mulți dintre proprietarii de tarabe provin din Austria și Germania. Astfel, se creează mai multe opțiuni pentru alimente și cadouri.

Comentarii

Fii primul care comentează “Târguri de Crăciun din România – top 5”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles