Cauți Cazare?

10 lucruri pe care le poți face in Timisoara

pexels adrian frentescu timisoara

Timișoara este situată în partea de vest a României, la doar patru ore de Budapesta cu mașina și cinci de Viena. Din acest motiv, este adesea prima oprire pe care o fac călătorii din Europa de Vest atunci când vizitează România. Poziționarea și istoria sa au adus acestui oraș influența multor culturi. Drept urmare, astăzi, Timișoara este un adevărat centru multicultural și multifuncțional. În plus, există o mulțime de manifestări cultural-artistice, târguri și festivaluri organizate pe tot parcursul anului.

În afară de aceasta, vorbim despre cel mai mare oraș din vestul României cu un rol istoric important în evoluția politică și culturală a țării. Capitala regiunii Banatului din vestul României, Timișoara, va fi cunoscută pentru totdeauna pentru Revoluția din 1989. Aici au fost protestele de stradă în rândul minorității maghiare care au coborât în tulburări sociale și lupte, iar pe 20 decembrie 1989 Timișoara a fost primul oraș din țară care a scăpat de regimul lui Nicolae Ceaușescu. Mai mult, este unul dintre cele patru mari centre academice românești. Acest lucru îl face un oraș al studenților, cu o atmosferă studențească și tânără care poate fi simțită aproape în orice zonă a orașului.

Dacă nu sunteți un pasionat al istoriei fiți fără griji! Există o mulțime de lucruri de văzut și de făcut în Timișoara care au o legătură mică sau deloc cu cunoștințele istorice – și sunt multe dintre acestea, însă vom urmări 10 dintre cele mai interesante lucruri pe care le poți face aici:

Vizitați Piața Victoriei

Există întotdeauna mișcare aici, ceea ce îl face cel mai „viu” loc al orașului. Și acest lucru este amplificat și mai mult de concerte, festivaluri sau târguri care sunt adesea organizate aici. Piața Victoriei este cea mai centrală zonă a Timișoarei. Puteți pur și simplu să vă plimbați aici și să vă bucurați de clădirile istorice sau puteți mânca la una din numeroasele restaurante centrale și fast-food-uri. Aici este locul unde puteți găsi Statuia „Lupoaicei” sau „Lupa Capitolina Landmark”. Este o copie a legendarei statui care spune povestea lui Remus și Romulus, cei doi fondatori ai Romei care au fost crescuți de o lupoaică.

Vizitați Piata Libertății

Piața Libertății este considerată inima orașului, centrul topografic. Acesta este situat la intersecția mai multor drumuri vechi care păstrează urme vizibile ale trecutului, dar sunt, de asemenea, inima vieții de noapte a orașului. Piața Unirii și Piața Libertății, aceste două piețe mari reprezintă cele două jumătăți ale centrului istoric al orașului, care este conectat printr-un sistem de multe străzi înguste pe care puteți admira în continuare aceeași arhitectură colorată.

Nu la fel de colorată ca Piața Unirii, Piața Libertății are cu siguranță mai mult o atmosferă istorică decât una artistică. Este destul de frumos și vă puteți bucura în continuare de câteva clădiri interesante, inclusiv vechea primărie.

Vizitați Piața Unirii

Dacă continuați să mergeți pe aceeași stradă pietonală din Piața Libertăților, veți ajunge la următorul loc conectat la aceasta: Piața Unirii. Acesta este probabil cel mai popular în rândul oamenilor, deoarece majoritatea restaurantelor, pub-urilor și barurilor se găsesc în jurul pieței. Piața Unirii este una dintre cele mai frumoase din România. Este în întregime pietonală și are un parc mare înconjurat de frumoase clădiri viu colorate, în stil baroc, cu elemente decorative în jurul cornișelor, ferestrelor și ușilor. Cele mai notabile clădiri din zonă includ palatul fostei prefecturi, reședința episcopală executată în stil „național sârbesc” și palatul baroc vienez care găzduiește o colecție de artă. Aici puteți observa statuia barocă a Trinității, care descrie ciuma, foametea și războiul, în mijlocul pieței. Piața are, de asemenea, o fântână din secolul al XVIII-lea, care odinioară alimenta orașul cu apă potabilă.

Parcul Rozelor

Dacă vă întrebați de ce Timișoara mai este numit și „Orașul florilor”, acest lucru are mult de-a face cu parcuri ca acesta de lângă râul ale cărui grădini sunt pline cu trandafiri. Parcul Rozelor a fost proiectat pentru expoziția universală în 1891, când împăratul Franz Joseph I era visitator. Parcul are, de asemenea, o scenă pentru proiecții de filme de vară, concerte și Festivalul de Operă și Operetă din august.

Muzeul de Artă

Palatul baroc glorios de la nr. 1 Piața Unirii găzduiește superbul muzeu de artă din Timișoara, remarcat pentru colecția sa de 90 de lucrări ale portretistului și ilustratorului din secolul al XX-lea Corneliu Baba. Puteți vizualiza autoportretele sale, peisajele din Spania și Veneția și portretele unor figuri culturale proeminente precum compozitorul George Enescu și nu numai.

Muzeul Revoluției

În nordul orașului vechi se află o expoziție memorială a Revoluției din 1989. La 20 decembrie 1989, Timișoara a fost primul oraș din România care a fost declarat liber de regimul comunist, libertate care a venit abia după trei zile de vărsare de sânge. Expoziția a fost proiectată de o asociație locală și, chiar daca se simte puțin improvizată, este încă o relatare convingătoare a unui moment esențial din istoria României.

Muzeul Consumatorului Comunist

Deschis în fiecare zi a săptămânii, acest muzeu privat gratuit seamănă cu o casă, dar este umplut până la refuz cu obiecte de consum din perioada comunistă până în 1989. Atracția a fost amenajată de o echipă de artiști din Timișoara și sunteți invitați să alegeți drumul tău prin trei camere mari pline de electronice de uz casnic, accesorii școlare, jucării, cărți poștale, instrumente, produse de curățat, biciclete, echipamente sportive, veselă, ustensile de gătit, instrumente muzicale, ziare, afișe și multe altele.

Muzeul Satului Bănățean

Acesta este un alt loc pe care nu-l puteți pierde dacă vizitați Timișoara, deoarece este un muzeu în aer liber, cu case de dimensiuni naturale, în stil tradițional românesc.

Mergi la shopping în Iulius Town: mini-orașul construit în orașul Timișoara

„Iulius Mall”- Proiectul a fost special conceput în așa fel încât întreaga zonă să includă tot ceea ce ar trebui sa aibe oraș: magazine, clădiri de birouri, un centru de afaceri, blocuri, sală de sport, structuri de cazare, un parc imens cu alei frumos amenajate, chioșcuri, restaurante , cafenele, școli și multe altele.

Explorați râul Bega cu hidro-bicicleta sau caiac-canoe

Puteți închiria hidro-biciclete, bărci sau caiac-canoe pentru a explora întreaga lungime a râului Bega, împreună sau cu prietenii dumneavoastră.

Comentarii

Fii primul care comentează “10 lucruri pe care le poți face in Timisoara”

Proprietati favorite