Cauți Cazare?

Bruges – ce puteți face în acest loc plin de farmec și istorie

Bruges ce puteti face in acest loc plin de farmec si istorie

Deși regiunea Bruges era deja populată în vremurile romane, numele orașului a apărut pentru prima dată în secolul IX, probabil ca un derivat al vechiului cuvânt german „brugj”, care înseamnă „dimineață”. Bruges a avut mereu o legătură specială cu marea. Până la urmă, apa a jucat un rol crucial în fundația orașului. Era locul unde mai multe cursuri ale apei se îmbinau într-un singur râu(râul „Reie”), care curgea spre câmpi de coastă din nord. Acest râu era conectat cu Marea de Nord de o serie de „canele de maree”, garantând orașului bunăstare și prosperitate pe viitor.

O locație favorabilă

În evul mediu timpuriu, Bruges s-a dezvoltat într-un oraș comercial internațional, având și propriul său port, aceste lucruri fiind posibile datorită locației sale favorabile de lângă mare. În același timp, acest oraș fortificat a devenit  un puternic bastion politic, datorită existenței Contelui Flandrei, conducătorul județului Flandra. În secolul XIII- lea, Bruges era principalul centru comercial din nord-vestul Europei. Negustorii din toată Europa se mutau în acest oraș, iar primul centru de burse de valori a fost găsit la Bruges. Aceste activități aveau loc pe o porțiune din fața casei deținută de o familie puternică de brokeri, familia Van der Beurse. Ca urmare, numele lor a rămas conectat, de atunci, cu toate instituțiile financiare de acest gen. În ciuda cunoscutei maladii medievale, cetățenii Brugesului au continuat să prospere, iar orașul a devenit din ce în ce mai cunoscut și mai atrăgător, pentru turiști și nu numai. În 1340, în interiorul orașului se aflau 35,000 de locuitori.

Bruges în zilele noastre

În timpul Primului Război Mondial, Zeerbugge a devenit baza operațională pentru flota de submarine a Germaniei, coordonată de la sediul lor aflat în Piața Bruges. Din fericire, ambele războaie au „cruțat” centrul istoric, lăsându-l practic nevătămat. Acest lucru a crescut popularitatea orașului și la atracția vizitatorilor și a oamenilor pasionați de cultură, istorie etc. Frumusețea și povestea sa au fost confirmate în anul 2000, când centrul orașului a intrat în patrimoniul UNESCO, fiind declarat „centru istoric”. Restul, așa cum s-ar spune, e istorie.

Ce puteți face în acest oraș

  1. Biserica Sfânta Maria, a fost construita in secolele XIII-XV si este cea mai mare structura gotica din oraș, turnurile sale atingând înălțimea de 115 m. Fosta capela regala a Ducilor de Burgundia, aceasta catedrala impozanta atrage numeroși turiști prin principale sale atracții: mormântul Mariei de Burgundia si opera renumitului pictor Michelangelo- Madonna cu pruncul.
  2. Turnul Belfry: este unul dintre cele mai importante atracții turistice din Bruges și găzduiește 47 de clopote melodioase, fiecare cu cate un sunet diferit. Vizitatorii aventuroși pot urca cele 366 de trepte ale turnului, iar recompensa va fi o minunata priveliște asupra orașului. În plus, poți profita de câteva momente de răgaz în timpul urcării ca să vizitezi și vechea trezorerie. Prețul unui bilet este de 12 euro/adult.
  3. Groeninge Museum: este galeria municipala de arta care găzduiește o colecție vastă de lucrări ale artiștilor care au trăit si au lucrat in Bruges. Aici vei putea admira popularele lucrări flamande, piese neoclasice si arta modernă post-război ale unor artiști precum Jan Van Eyck, Hans Memling, Gerard Davis, Pieter Pourbus sau Joseph Suvée. Intrarea in muzeu costa 12 euro/adult.
  4. Muzeul Ciocolatei: un city break în Bruges nu poate fi lipsit de o vizita la acest muzeu. Pe lângă incursiunea în istoria ciocolatei, copiii pot descoperi muzeul printr-un joc interactiv în căutare de ciocolată și pot degusta din mostrele gratuite de ciocolată artizanală. După o vizită la muzeu te poți relaxa în barul tematic Choco-Jungle, situat în apropiere de muzeu, pe strada Vlamingstraat. Prețul unui bilet este de 8 euro/adult, iar intrarea pentru copiii sub 6 ani este gratuită.
  5. Markt(Piața mare): dacă în trecut se desfășurau festivaluri, târguri și concursuri, în prezent aceasta reprezintă un punct de referință de unde poți pleca la pas pentru a descoperi orașul. Pe lângă Turnul Belfry, care este totodată și atracția principală, piața este înconjurată de clădiri vechi transformate în restaurante sau bănci. Dacă te afli în oraș în timpul săptămânii, e bine de știut că în fiecare miercuri, între orele 8- 13, este organizată o piață locală cu produse proaspete, așa că poți degusta tot ce îți face cu ochiul.
  6. Historium Museum: muzeul istoriei din Bruges oferă mai mult decât povești despre trecut. Efectele speciale, muzica de fundal și decorurile istorice ca din filme te vor transpune direct în atmosfera secolului al XV-lea. Poți încerca și Experiența VR, iar copiii pot vizita muzeul pe ruta special creată pentru ei – Family Trail. Prețul unui bilet de intrare pentru un adult este de 14 euro, însă poți achiziționa și bilete pentru grupuri sau familii.
  7. Muzeul Diamantelor: muzeul a fost deschis în anul 1999 și spune povestea fascinantă a acestor pietre prețioase prin expoziții interactive, demonstrații live cu tehnica de tăiere a diamantelor și cu un laborator dotat cu microscoape unde vei descoperi secretele și frumusețea diamantelor până în cele mai mici detalii. Prețul unui bilet de intrare în muzeu este de 8 euro/adult.
  8. Stadhuis (Primăria): este una dintre cele mai vechi clădiri din Țările de Jos și este situată în Piața Burg. Construită în anul 1376, clădirea se remarcă prin stilul arhitectural gotic, ornamentele cu statui si tavanul din stejar, sculptat în întregime. Primăria poate fi vizitată zilnic, ntre orele 9:30 – 17:00, iar prețul unui bilet este de 6 euro/adult.
  9. Oud Sint-Janshospitaal: cu o istorie de 800 de ani în spate, acest spital a fost locul în care călugării au îngrijit ani la rând călători, pelerini, oameni sărmani și bolnavi. Poți vizita secțiile de îngrijire, vechiul dormitor, farmacia, capela și colecția impresionantă cu arhive, instrumente medicale, lucrări de artă, dar și șase tablouri ale artistului Hans Memling. Intrarea în muzeu este 8 euro/adult.
  10. Biserica Sângelui Sfânt: biserica a fost construită în secolul al XII-lea și îmbină arhitectura gotică cu cea romanică. Pe lângă fascinantele picturi murale, aici se regăsește și o relicvă sacră, o bucată de giulgiu cu sângele lui Iisus Hristos- de unde și numele bisericii.

Comentarii

Fii primul care comentează “Bruges – ce puteți face în acest loc plin de farmec și istorie”

Proprietati favorite