Cauți Cazare?

Topul celor 5 cele mai frumoase destinații cu litoral din Europa

destinatii litoral europa

Destinațiile de vacanță sunt un subiect pe care oricine iubește să îl discute, indiferent de ocazie. Fie că ne dorim să cunoaștem țările pe care ni le pune la dispoziție minunata noastră planetă, fie că ne dau banii afară din casă și ne-am săturat de același peisaj, sau fie că dorim să scăpăm de frigul iernilor românești, Europa ne pune la dispoziție o gamă extrem de variată de destinații de vacanță, unele calde pe tot parcursul anului, altele doar în sezonul estival, însă toate extrem de frumoase și bogate în cultură și tradiții, astfel încât și cel mai mare dușman al istoriei să rămână fascinat.

Noi am alcătuit un top al celor mai frumoase destinații cu litoral din Europa și, deși a fost foarte greu să alegem doar 8, suntem convinși că în urma articolului nostru veți avea cel puțin 8 vacanțe foarte ușor de ales. Am împărțit căutările noastre în funcție de un factor extrem de important, care va determina când puteți pleca în vacanță: perioada caldă a țărilor de destinație.

Destinații cu temperaturi calde pe tot parcursul anului

Insulele Canare sunt o destinație de vis pentru oricine, fiind alcătuite dintr-un arhipelag de 8 insule vulcanice în Oceanul Atlantic, situate la Nord- Vest de coasta Africii, alături de Maroc și aparținând Spaniei, dar alcătuind, totodată, o comunitate autonomă a acestei țări. Deși Insulele Canare sunt 8 la număr, noi am ales să prezentăm cele mai frumoase 3 în cele ce urmează.

  1. Tenerife

Plaja Teresitas, în spaniolă Playa de las Teresitas, este o plajă din nisipuri de aur, care se întinde pe o distanță de aproximativ 1,5 kilometri. Înconjurată de palmieri, mângâiată constant de briza oceanului, această plajă este nu numai cea mai frumoasă din Nordul insulei Tenerife, cât și una din cele mai frumoase plaje din Europa.

  1. Lanzarote

Această insula minunată, a patra ca dimensiune din arhipelagul Insulelor Canare, este consemnată Rezervație Naturală UNESCO. Plajele sale sunt alcătuite atât din nisipuri de aur, cât și din nisipuri negre, ceea ce oferă insulei un aspect lunar. Datorită cantităților mari de vând ce vizitează această insulă, plajele sale sunt recunoscute printre iubitorii de surf și alte sporturi acvatice. Cea mai celebră plajă se află în extremitatea nordică a insulei și poartă denumirea de Playa Famara.

  1. Gran Canaria

A doua cea mai populară insulă din arhipelagul Insulelor Canare este mândra deținătoare a unei dintre cele mai frumoase plaje din Europa și din lume, Playa Maspalomas. Această plajă este atât de iubită de locuitori și de vizitatori, încât a primit celebrul Blue Flag și oferă un peisaj deșertic minunat, datorită multitudinii de dune de nisip ce o alcătuiesc.

Destinații cu temperaturi calde în anotimpul estival

  1. Croația

Croația este, printre altele, celebră pentru Moscenika Draga, oraș a cărei plajă poate dezgheța și cele mai reci inimi. Vegetația mediteraneană ce înconjoară cei aproximativ 2 kilometri ai acestei plaje îți oferă nu doar un peisaj spectacular, dar și umbră sub care să te relaxezi în voie. La fel ca Playa Maspalomas din Gran Canaria, Moscenika Draga a primit și ea Blue Flag-ul.

  1. Italia

Pentru cei fascinați de frumusețile Italiei, avem vești bune! Plaja din Montessoro al Mare este un spectacol diafan pentru ochii oricărui vizitator. Cu hoteluri presărate peste tot în jurul ei, această plajă de nisipuri aurii, această plajă este o adevărată bijuterie a naturii.

  1. Cipru

Stațiunea Protaras din Cipru aduce, spre bucuria tuturor iubitorilor de sporturi nautice, o multitudine de posibilități de a le practica, iar la o distanță de numai câteva sute de metri pe mare se află o insuliță perfectă pentru oricine se încumetă să o caute.

  1. Grecia

Tuturor le plac destinațiile de vacanță care ne fac să nu vrem să ne mai întoarcem acasă niciodată și, dacă asta e ceea ce căutați, recomandăm Plaja Navagio. Acest mic colț de Rai este accesibil doar pe cale maritimă, nu există altă cale de acces și tocmai această imposibilitate de acces îi oferă un misticism aparte.

  1. Portugalia

Mai știți când erați copii și visați la un tunel secret între casa voastră și casa celei mai bune prietene? Acum imaginați-vă că în loc de casele fiecăruia dintre voi, e o plajă și există un tunel care le unește. Praia de Camilo este denumirea acestui loc minunat, pe care cu greu îl veți putea uita.

CONCLUZIE

Pe noi ne-au fascinat cel mai mult aceste destinații și aceste plaje în special, dar desigur că există mult mai multe destinații de vacanță cu ieșire la litoral pe teritoriul Europei și vă recomandăm să vă documentați foarte bine înainte de a pleca în vacanță, pentru a fi siguri că sunteți pregătiți cu tot ceea ce trebuie pentru fiecare destinație în parte, pentru a avea o vacanță de vis. Noi vă urăm distracție plăcută și nu uitați aparatul foto!

Comentarii

Fii primul care comentează “Topul celor 5 cele mai frumoase destinații cu litoral din Europa”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles