Cauți Cazare?

Cele mai interesante 5 activități în Bali

lucruri de facut in bali

Deși Bali a fost de mult timp un centru de interes turistic, în ultimii ani a luat o mare amploare, ceea ce oferă acestei insule indoneziene o reputație de colț de rai. Unii ar putea chiar să afirme că insula Bali e un fel de mostră a ceea ce îi așteaptă pe lumea cealaltă dacă se poartă cum se cuvine în această viață și au o balanță a faptelor bune pozitivă. Revenind la lucruri concrete, în ciuda zonelor puternic vizitate de turiști, unde prețurile au crescut semnificativ și oamenii au doborât natura, dacă vă îndreptați pașii spre zonele mai puțin vizitate, veți rămâne uimiți de frumusețile și bogățiile naturale de care dispune această insulă. Datorită acestor frumuseți naturale și, uneori, ajutate de om, există o multitudine de activități ce pot fi întreținute în Bali, iar noi am ales să vă prezentăm în acest articol un top 5 al celor mai fascinante.

Templul Tanah Lot

Pentru localnici, templul Tanah Lot este unul din cele mai sacre temple din Bali, însă pentru turiștii cu alte credințe decât ale localnicilor, rămâne doar unul dintre cele mai frumoase temple ale insulei. Poziționat la marginea insulei, fiind lovit constant de valurile apei, templul este renumit printre turiști pentru minunatul peisaj pe care îl oferă la răsăritul și la apusul soarelui, turiști venind din toată insula special pentru a-l admira în aceste momente. Turiștii nu au dreptul să intre in templele balineze, dar asta nu schimbă cu nimic popularitatea de care aceste temple de bucură în rândul străinilor, care vin să se bucure măcar de frumusețea lor exterioară.

Muntele Batur

Cu o înălțime maximă de 1717 metri, muntele Batur nu este cel mai înalt din Bali, însă este, cu siguranță, cel mai frumos peisaj montan oferit pe această insulă. Cele patru cratere ale vulcanului încă activ, lacul și cele câteva sate oferă un peisaj lunar asupra acestei părți a insulei, iar activitatea cea mai renumită în rândul vizitatorilor este urmarea potecii până în vârful muntelui, pentru a admira peisajul și apusul de soare de la înălțime. Vestea bună este că urcușul este destul de simplu, putând fi parcurs în aproximativ 2 ore, depinzând de capacitățile sportive ale fiecăruia. Din vârful muntelui, peisajul nu se rezumă doar la satele și lacul din apropiere, ci și la unul din principalele temple balineze, Pura Ulun Danu Batur, care oferă, prin arhitectura sa, un motiv în plus de a face efortul de a urca muntele.

Pădurea Maimuțelor din Ubud

Hoardele de macaci cu coadă lungă și gri umblă în libertate, după poftele inimii, prin terenurile Sanctuarului Maimuțelor Sacre, care se află în interiorul Pădurii Maimuțelor, la doar 10 minute de mers pe jos depărtare de orașul Ubud. Acest Sanctuar este o atracție turistică majoră în rândul turiștilor iubitori de animale, dar și a celor care cochetează cu fotografia, fiind o șansă extraordinară de a surprinde în fotografii superbe viața naturală a macacilor. Unicitatea acestei păduri pare desprinsă din cărțile lui Carlos Ruiz Zafon, căci, atunci când faceți o plimbare pe cărările pădurii de smochini și arbori de nucșoară, la fiecare pas întâlniți statui și temple, cu care pădurea este împânzită. Se spune că această pădure, de altfel, foarte bine conservată, este un simbol al păcii și al vieții comune între oameni și natură. Un lucru extrem de important pentru siguranța voastră este ca, atunci când vă plimbați prin această pădure, să țineți bine de rucsac sau de geantă, să nu hrăniți maimuțele și să nu le zâmbiți, pentru că, în limbajul lor, zâmbetul este semn de agresivitate.

Templul Uluwatu

Arheologii care s-au ocupat de studiul acestui templu au găsit dovezi care atestă vechimea templului, și anume din perioada megalitice, aproximativ din timpul secolului al X-lea. Construit pe stânci, deasupra unuia din cel mai bun loc pentru iubitorii de surf care vizitează această insulă, templul Uluwatu este iubit de vizitatori pentru splendoarea pe care o oferă la apusul soarelui, dar nu numai. Credința acestor zone spune că templul protejează insula de spiritele rele ale mării, iar maimuțele din pădurea mai sus menționată protejează templul de influențele nefaste care ar putea atenta la siguranța lui. La fel ca orice alt templu de pe insulă, este accesibil doar locuitorilor, fiind interzis străinilor să îi calce pragul. Cu toate acestea, chiar și pentru o simplă vizită exterioară, acest templu merită efortul și își face simțită magia chiar și în exterior.

Cascada Sekumpul

Considerată drept cea mai frumoasă cădere de ape din Bali, cascada Sekempul este formată din șapte căderi de apă consecutive și este localizată în nordul insulei, în regiunea Singaraja. Există la dispoziția turiștilor ghizi locali care, într-un tur de aproximativ 3-4 ore, fac cu ei turul teraselor de orez, al satelor tradiționale și al pădurii tropicale în condiții de maximă securitate. Odată ajunși la destinație, turiștii se pot îmbăia în bazinul de jos al cascadei, răcorindu-se după drumul lung pe care l-au parcurs.

Partea sălbatică a insulei este cel puțin la fel de frumoasă ca cea turistică, în special dacă sunteți amatori ai tradiționalului, ai păcii și ai liniștii, aici fiind feriți de civilizația zgomotoasă și aglomerată a zonelor turistice.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai interesante 5 activități în Bali”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles