Cauți Cazare?

Frumusețea stațiunilor de ski austriece

statiuni ski austria

Austria, la fel ca și România, rămâne una din cele mai iubite atracții turistice destinată sporturilor de iarnă printre turiștii din toată lumea, dar în special din Europa, datorită faptului că nivelul luxuriant al serviciilor hoteliere se ridică la așteptările clienților săi, iar prețurile sunt mai scăzute, comparativ cu Franța sau alte țări care oferă servicii potrivite sporturilor de iarnă, incluzând servicii de cazare, masă, pârtii de ski, telecabine, telescaune și toate cele. De ce este, totuși, Austria preferată de europeni nu se rezumă, însă, doar la prețuri, ci și la faptul că pârtiile de ski sunt accesibile pe tot parcursul anului, ghețarii locali furnizând gheață și zăpadă tot anul, iar stațiunile sunt la aproximativ o oră distanță de la aeroporturile importante. În vederea întocmirii unui top 5 al celor mai frumoase stațiuni de ski din Austria am luat în considerare nu doar prețurile locale, ci și dimensiunile pârtiilor, accesibilitatea și distanțele între aeroporturi și destinația propriu-zisă.

Innsbruck

Innsbruck nu este în sine o stațiune de ski, ci este un orășel micuț și elegant, vechi al Austriei, dar care face posibil accesul către șase stațiuni de ski care îl înconjoară. Domeniul de ski accesibil pe cablu din Innsbruck este un domeniu skiat la nivel mondial, care se bucură de o celebritate copleșitoare. Unele din cele șase zone de ski din jurul orașului sunt accesibile și cu autobuzul, însă toate sunt ușor de accesat prin cablu. Cu toate acestea, modalitatea de acces nu este singurul criteriu care le diferențiază între ele, diferența nivelului de dificultate pe care îl dispun pentru iubitorii de ski fiind cel mai important. Așadar, există pârtii pentru începători, pentru intermediari și pentru experți, cu un total de peste 300 de trasee. Spre exemplu, ideale pentru experți sunt Nordkette, Hungerburg-Seegrube și pârtiile de pe Ghețarul Stubai, iar pentru intermediari cea mai bună opțiune este Axamer-Lizum. Tot în Innsbruck este localizată și Igls, care reprezintă cea mai populară zonă de ski a acestei regiuni, care a fost, totdată, casa Jocurilor Olimpice de iarnă a anului 1964.

Solden

Cu o altitudine de 3250 de metri, Solden este una dintre preferatele turiștilor veniți la ski, datorită faptului că această zonă poate fi skiată din septembrie până în iunie. Fiind conectată cu doi ghețari, această zonă dispune de zăpadă pe tot parcursul anului. Probabil cunoașteți această zonă, la fel ca toți turiștii din lume, după filmul lui James Bond din 2015, Spectre, anul lansării filmului fiind și anul de boom al popularității acestei zone de ski austriece. Popularitate Solden vine și din faptul că din cei 150 de kilometri de pârtii, aproape toți sunt potriviți skiorilor cu un nivel intermediar de experiență, însă există și o groază de zone destinate experților, printre ghețari și zone neamenajate, pe care cei din urmă le explorează cu înflăcărare.

Lech- Zurs am Arlberg

Satul Lech a fost recent conectat de St. Anton printr-o instalație de cablu, fiind ușor accesul între cele două zone de ski. Cu toate acestea, Lech rămâne printre favoritul celebrităților, datorită faptului că este dotat cu numeroase stațiuni de lux și cu un aer general de zonă exclusivistă. Din cauza acestei reputații, prețurile cazărilor au crescut considerabil, însă, după niște căutări mai amănunțite, se pot găsi și cazări cu prețuri accesibile, destinate, în general, familiilor și cuplurilor tinere și cu buget redus. Datorită numărului mare de pârtii neamenajate, acest sat este preferat de experți, și este considerat a fi cel mai exclusivist resort de ski din Austria.

Kitzbuhel

Atingând nivelul de lux al stațiunilor elvețiene, Kitzbuhel este preferatul amatorilor de ski ne-experți. Intermediarii și începătorii găsesc aici pârtii amenajate, cazări șarmante și, în general, un orășel romantic. Această așezare, considerată a fi printre cele mai frumoase așezări austriece, cucerește fiecare vizitator în parte cu aerul său romantic, fiind ideală pentru cupluri, dar și pentru familii. Cei 170 de kilometri de pârtii sunt casa anuală a HahnenKamm, cea mai dură cursă downhill din lume. Există în Kitzbuhel trei zone destinate skiorilor: cea mai mare, HahnenKamm, Kitzbuheler Horn și Bichlarm, destinată free rider-ilor. Încă un avantaj al acestei zone îl reprezintă scurta cursă cu autobuzul între Kitzbuhel și Skiwelt, care adaugă încă 280 de kilometri de pârtii pentru desfătarea vizitatorilor săi, susținute de 90 de instalații prin cablu, care facilitează urcarea și coborârea de pe pârtii.

Anton am Arlberg

Cu siguranță cea mai populară stațiune de ski austriacă, St. Anton este cunoscută și accesată nu doar la nivel european, ci la nivel mondial, de asemenea. Fiind reputată pentru pârtiile cele mai provocatoare din Europa, St. Anton este preferată de skiorii experți, însă deține și pârtii cu nivele de dificultate reduse. Fanii ski-ului cunosc acest oraș ca fiind casa primului club de ski din Alpi, care a fost înființat în anul 1901. Cei 280 de kilometri de pârtii de ski sunt împrejmuiți de locuri de cazare de lux, cu prețuri pe măsura serviciilor, și servicii de apres-ski bogate. Această stațiune are un avantaj în plus față de celelalte menționate anterior, deoarece este accesibilă publicului și cu trenul.

Dacă sunteți pasionat de ski, aveți, așadar, o listă a celor mai bune și frumoase pârtii de ski austriece, însă nu uitați să practicați acest sport cu precauție, să nu vă aventurați mai mult decât vă permit limitările personale și să nu vă aventurați pe trasee necunoscute, pentru că riscurile sunt mari pentru cei mai puțin cunoscători. Altceva decât cele menționate, spor și distracție plăcută!

Comentarii

Fii primul care comentează “Frumusețea stațiunilor de ski austriece”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles