Cauți Cazare?

Cele mai frumoase 5 stațiuni de ski elvețiene

statiuni de ski elvetiene

Elveția este, din toate punctele de vedere, un fel de țară a tuturor posibilităților, însă când vine vorba despre serviciile sale de ski, despre pârtiile nemărginite, despre serviciile de cazare oferite în apropierea pârtiilor și despre serviciile de transport din interiorul resorturilor de ski, Elveția reprezintă un colț de Rai pentru toți iubitorii sporturilor de iarnă din lume, de la începători la experți. Când ne gândim la ideea de Elveția, ne vine în minte tuturor un peisaj montan, cu vârfuri și piscuri de munte acoperite cu zăpadă, cu oameni îmbrăcați gros și, bineînțeles, cu zâmbete largi pe chipuri. Ei bine, exact aceasta este descrierea perfectă și pentru stațiunile de ski ale acestei țări, așa că hai să vedem exact care sunt cele mai frumoase 5 resorturi de ski elvețiene.

Laax

Resortul Laax este unul dintre cele mai diversificate resorturi de ski elvețiene, atât în ceea ce privește varietatea nivelului de dificultate al pârtiilor, cât și în ceea ce privește complexitatea și nivelul de lux al spațiilor de cazare. Resortul beneficiază de patru snowparkuri, întinzându-se pe un total de 235 de kilometri de pârtii, cea mai lungă atingând 17 kilometri. Cu peste 30 de instalații de cabluri care facilitează urcarea și coborârea pârtiilor, acestea sunt ideale atât pentru snowboarderi, cât și pentru skiori, și nici  practicanții de free-riding nu vor fi dezamăgiți în urma alegerii acestui resort ca stațiune de vacanță de iarnă. Acest domeniu de ski este format din trei sate, cate variază între tradițional și modern, oferind astfel locuri de cazare potrivite gusturilor tuturor vizitatorilor săi și tuturor bugetelor acestora.

Saas-Fee

Stațiunea Saas este considerabil mai mică față de oricare altă stațiune de ski elvețiană, întinzându-se pe doar 100 de kilometri de pârtii. Cu toate acestea, skiori din toată lumea vin să o vadă datorită faptului că se află la o altitudine mai înaltă și rezervă unele atracții turistice unice în lume. Prima atracție turistică ce îi oferă popularitate la nivel mondial este restaurantul rotativ situat la 3500 de metri altitudine, de pe Mittelallalin, restaurant care asigură o vedere extraordinară. Mai mult decât atât, restaurantul este accesibil cu telecabina, deci cu siguranță veți avea destulă respirație care să vă fie tăiată de sus, în loc să o pierdeți pe drum. O altă atracție turistică ce îi oferă renume pe scară mondială este pavilionul de gheață de 5000 de metri pătrați, care oferă o vedere extraordinară asupra ghețarului Fee. Această stațiune este frecventată și de iubitorii anotimpului rece, care nu practică sporturi de iarnă, dar care se bucură de frig, zăpadă și priveliști amețitoare.

Zermatt

Cei 360 de kilometri de pârtii al resortului Zermatt sunt situați la o altitudine de 3900 de metri, ceea ce face practicarea sporturilor de iarnă în această zonă posibilă din noiembrie până la sfârșitul primăverii, acesta fiind unul din motivele pentru care Zermatt este una din stațiunile de ski preferate de vizitatorii Eveției. De asemenea, pe parcursul verii este posibilă practicare sporturilor de iarnă în zona ghețarului Theodul, pe o suprafață de 20 de kilometri de pârtie. Frumusețea acestei zone, în materie de ski, este dată de faptul că nivelurile de dificultate ale pârtiilor sunt variate, de la începător la expert, cu trasee mai simple, dar și cu trasee dificile, ceea ce o face un punct major de interes atât pentru familii, care vor să schieze cu copii, cât și pentru cei ce vin singuri sau în cuplu și doresc o experiență unică, încărcată de adrenalină. Cea mai frumoasă modalitate de a ajunge la această stațiune este cu trenul cu un nume sugestiv, Glacier Express, care trece prin nici mai mult, nici mai puțin de 91 de tuneluri, peste 291 de poduri și prin trecătoarea Oberalp. Simpla călătorie cu trenul dă fiori pe spate și ridică părul de pe brațele iubitorilor de peisaje montane, darămite vederile puse la dispoziție de altitudinile pârtiilor.

Engelberg

Deși Engelberg dispune de doar 82 de kilometri de pârtii, fiind, așadar, aproape de patru ori mai mică decât Zermatt, această stațiune este extraordinar de populară printre schiorii experți cărora le face plăcere să se aventureze pe drumuri nemarcate. Cele 24 de instalații de cablu facilitează accesul și deplasarea în jurul pârtiilor și nu trebuie ratată nici plimbarea cu telecabina Rotair at Stand, care ajunge pe vârful Klein Titlis, la o altitudine de 3028 de metri și care se rotește, de-a lungul traseului său, la 360 de grade, pentru a oferi o priveliște de poveste. Când alegeți o stațiune de ski elvețiană, dacă considerați Engleberg, nu uitați că această stațiune este dedicată experților sau celor cu nivel experimental avansat, deoarece aici se găsesc multe pârtii roșii, așadar trebuie să aveți mereu grijă să alegeți o stațiune care să se potrivească cu nivelul vostru de dificultate, pentru a vă putea bucura de sporturile de iarnă în siguranță.

Wengen

Wengen este stațiunea de ski ideală pentru începători. Cu un total de 135 de kilometri de pârtii cu nivel de dificultate redus, acest resort este ideal atât iarna, pentru doritorii practicării sporturilor de iarnă, cât și vara, pentru peisajele sale rurale și montane de vis. Situată la doar 1274 de metri altitudine, este preferată de începătorii din toată lumea, oferind trasee relativ ușoare, și, așadar, perfecte pentru familiile cu copii.

Întotdeauna, când vine vorba despre ski sau orice alt sport extrem, indiferent de anotimpul în care se practică, noi ținem să menționăm că trebuie neapărat să aveți grijă de voi și de cei dragi și, așadar, trebuie să aveți mereu grijă să nu alegeți o zonă cu terenuri peste capacitățile voastre sau ale celor dragi, pentru atunci când suntem cu persoanele potrivite distracția vine singură și nu e nevoie să facem nimic extrem pentru a o atrage. Noi suntem de părere că mai bine vă întoarceți acasă întregi și în viață, să puteți povesti distracțiile de care ați avut parte, decât să vă puneți viața în pericol.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai frumoase 5 stațiuni de ski elvețiene”

Proprietati favorite