Cauți Cazare?

Experiențe autentice și sporturi extreme în România

climbing in romania

Pe cât de frumoasă este țara noastră, pe atât de unice sunt unele experiențe pe care le puteți avea aici, fie că sunteți români sadea, fie că veniți de pe alte plaiuri și sunteți dornici de explorat locuri și experiențe deosebite. Așadar articolul nostru de astăzi vă vine în ajutor, împărțit în două jumătăți. În prima parte vom discuta despre experiențe autentice pe care le puteți avea în România noastră mult iubită, iar a doua parte va fi dedicată sporturilor extreme care se practică pe meleagurile noastre. Tot ce trebuie să faceți voi este să vă echipați cu dorință de viață, poftă de a descoperi și experimenta și un mijloc de transport pentru a vă deplasa între locurile în care puteți trăi aceste experiențe incredibile.

Experiențe autentice pe teritoriul României

Omul este, în general, curios din fire și la mulți dintre noi, dacă nu chiar la fiecare dintre noi, apare dorința de a încerca ceva nou, ceva inedit, în mare parte pentru a ieși din cotidian, pentru a ne conecta mințile după un an de muncă și pentru a ne descreți frunțile. De aceea, noi am pregătit un top 3 experiențe autentice românești, numai bune de experimentat înconjurați de peisaje extraordinare.

Cimitirul Vesel de la Săpânța

Maramureșul este surprinzător pentru fiecare locuitor al României, darămite pentru străini, prin costumele lui tradiționale extraordinare, prin dansurile tradiționale, prin grai, dar și prin principala sa atracție turistică, Cimitirul Vesel de la Săpânța. Deși mulți suntem tentați să nu considerăm atracție turistică un cimitir, acesta, însă, se deosebește cu mult de orice alt cimitir din lume. Deși multe alte culturi aleg să celebreze trecerea în neființă din același motiv pentru care ar trebui să o celebrăm cu toții, anume faptul că persoana decedată a plecat, la urma urmei, într-un ”loc mai bun”, noi, europenii, suntem axați pe pierderea persoanei dragi. Tradițiile noastre în astfel de situații sunt triste, solemne, încărcate emoțional, cu excepția acestui cimitir, care este vesel, ușor și încărcat cu cruci colorate, cu epitafe optimiste. Se spune că ideea a fost a unui anume Stan Ioan Pătraș, care și-a dorit să învețe pe ceilalți un alt mod de a privi moartea și trecerea în neființă a celor dragi. Deși epitafele de pe pietrele funerare sau de pe cruci sunt ușoare, vesele și descriu succint viața celor decedați, acestea nu își pierd respectul față de ei sau de familiile rămase în viață. Acest cimitir este considerat a fi, într-o oarecare măsură, un muzeu în aer liber pe care orice persoană care vizitează România ar trebui să îl vadă măcar o dată în viață.

Vulcanii noroioși

Carpații, pe toată întinderea lor, sunt încărcați nu minuni vizuale și nu numai. Un exemplu în acest sens se găsește chiar la noi în țară, în județul Buzău, acești vulcani noroioși fiind singurii întâlniți în Europa. Vulcanii noroioși sunt un fenomen care, explicat pe înțelesul tuturor, este alcătuit din gazele naturale din interiorul pământului, ape subterane și un strat de sol argilos. Practic, gazele naturale din pământ își caută drumul spre suprafața pământului, purtând cu ele cantități mici din apele subterane. Atunci când gazele ajung la suprafață, prin aceste mini erupții ale vulcanilor noroioși, ce formează ca niște dune conice de noroi, peisaj care ar putea fi ușor denumit ”lunar”.

Bâlea Lac

Hotelul Bâlea Lac este, cu siguranță, o experiență ce te va lăsa rece. Doar la propriu, însă, căci la figurat are capacitatea să încingă și cea mai înghețată inimă. Acest hotel unic în România este construit, în fiecare an, din blocuri masive de gheată și adoptă, în fiecare an, o altă temă. Dacă nu vă deranjează frigul, sau să dormiți cu paltonul pe voi, această experiență este perfectă pentru orice vacanță în timpul iernii.

Sporturi extreme în România

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru este locul ideal pentru cei pasionați de bungee jumping, fiind cel mai înalt punct de lansare cu coarda elastică din toată Europa, fiind amplasat la o înălține de 166 de metri de la suprafața pământului. Dacă simplul fapt că sari cu coarda elastică nu oferă îndeajuns de multă adrenalină, poate riscul permanent existent al izbirii de pereții barajului o va face.

Bucegi, Piatra Craiului, Piatra Mare și Zârnești

Acestea sunt traseele neoficiale din România pentru pasionații de Mountain Biking. Spunem ”neoficiale” pentru că, la noi în țară, acest sport nu este încă oficial, deși se practică de ani buni.

București, Cluj, Timișoara, Bacău și Constanța

Aceste orașe sunt perfecte pentru cei care vor să se înscrie într-un club profesionist de alpinism. Cluburile de alpinism din aceste orașe oferă atât servicii de cățărare pe pereții munților Carpați, cât și servicii de cățărare de interior, pe pereții special amenajați ai clubului. Vestea bună? Dacă sunteți o familie în căutare de adrenalină într-un mediu sigur pentru toți membrii, aceste cluburi acceptă înscrierile oricărei persoane cu vârsta de peste 6 ani și oferă toate măsurile de siguranță necesare unei experiențe plăcute.

Marea Neagră

Faptul că România dispune de ieșire la Marea Neagră deschide uși spre gama de sporturi nautice atât de mult iubite la nivel global. În Constanța și Mamaia există firme care oferă atât echipamentul necesar scufundărilor, cât și instructajul absolut vital pentru a practica acest sport. De asemenea, Marea Neagră facilitează practicarea sporturilor nautice cum ar fi windsurf, schi nautic sau jetschi.

Fie că sunteți adepții sporturilor nautice sau montane, noi vă recomandăm să vă documentați bine înainte să le practicați, să vă asigurați că dispuneți de toate echipamentele necesare pentru a fi mereu în siguranță și să nu uitați aparatul foto.

Comentarii

Fii primul care comentează “Experiențe autentice și sporturi extreme în România”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles