Cauți Cazare?

Cateva dintre traditiile europene si asiatice

turism mestesuguri locale

Lumea în care trăim este atât de diversificată, cu atât de multe diferențe de la o regiune la alta, de la o țară la alta, de la o cultură la alta, încât ar fi păcat să nu încercăm, măcar o dată în viață, să învățăm ceva nou de la o altă cultură, în afară de a noastră. Vom vorbi în acest articol despre traditiile cele mai frumoase ale diferitelor țări și unde să mergeți pentru a le învăța direct de la sursă, în timp ce vă bucurați de liniștea și pacea vacanței.

Tradiții europene

Bosnia

Orașul Zenica așteaptă cu brațele deschise pe vizitatorii săi, însă în fiecare an, în primăvară, dar în special în luna lui Martie, vizitatorii sunt primiți cu omlete speciale, tradiționale, care sunt împărțite acestora pe gratis. Acest festival poartă numele de Cimburijada și vizitatori din toată lumea vin să îl petreacă cu localnicii, nu neapărat pentru gustul omletei, dar pentru faptul că este amuzant, interesant și o șansă foarte bună de a cunoaște oameni noi. Poți învăța să faci propria omletă pe care să o împarți, la rândul tău, străinilor.

Germania

Fiecare țară are tradițiile proprii când vine vorba despre nuntă, dar iată că încă o dată Germania își demonstrează practicitatea. Înainte de nuntă familia și prietenii mirilor sparg în pragul casei porțelanuri și îi pun pe miri să strângă dezastrul rezultat. Această tradiție învață mirii importanța lucrului în echipă și să prețuiască munca fiecăruia. Fie că ești prieten cu un neamț care urmează să se căsătorească sau pur și simplu îți place să spargi vesela, Germania este locul ideal să faci asta.

Danemarca

Danemarca are o tradiție pe cât de ciudată, pe atât de interesantă și deosebită. La împlinirea vârstei de 25 de ani, dacă sărbătoritul este încă celibatar, va primi un ”duș” cu bețe de scorțișoară. Ideea este aceea de a-i motiva pe tineri să-și găsească un partener și să înceapă viața de familie, așa că dacă îți place ideea de a arunca scorțișoară în cineva, te sfătuim să îți faci prieteni celibatari care urmează să împlinească 25 de ani.

Spania

Orășelul spaniol Bunol organizează în fiecare an, în luna lui August, cea mai mare luptă cu roșii din lume. Oricine poate lua parte la acest mic festival, care nu are nicio explicație în spate, ci este realizat doar pentru că este amuzant. Data viitoare când vizitezi Spania în August, asigură-te că ai suficiente roșii la tine.

Tradiții asiatice

Asia reprezintă pentru tot restul lumii un mister continuu. De la diferența dintre alfabetul nostru și al lor, la structurile complet diferite ale limbilor vorbite în orice alt continent în raport cu cele vorbite în Asia, până la festivaluri și tradiții. Dacă plănuiți să vizitați o țară din Continentul Asiatic în viitorul apropiat, vă vor captiva cu siguranță următoarele curiozități la care sunt bine veniți să participe și vizitatorii.

Filipine

Filipinezii sunt, la fel ca restul Asiei, un popor plin de mituri și tradiții. O tradiție importantă la ei este suspendarea sicrielor pe creste de munți. Filipinezii sunt de părere că în acest fel, sufletul persoanei plecate pe lumea cealaltă se va purifica mai repede și că, de asemenea, corpul persoanei decedate va fi, astfel, protejat de monștri sau bestii. Oricine poate atârna sicriul unei persoane dragi, dacă își permite să îl transporte până în Filipine.

Tailanda

Festivalul lampioanelor din Tailanda are, de obicei, loc în Noiembrie și oferă niște senzații de nedescris. Tradiția îndeamnă persoanele care aprind lampioane să își pună o dorință înainte și se crede că dorințele se îndeplinesc în urma aprinderii lampionului. Oricine, fie localnic, fie vizitator, este bine venit să aprindă lampioane și cine știe, poate chiar o să vi se îndeplinească dorința.

Tradiții africane

Africa, în general, este un continent plin de tradiții adânc implementate în sufletul localnicilor, tradiții, legende și mituri în care cred cu toată ființa lor. De aceea și arta africană este la fel de mistică și plină de creaturi mitice. Indiferent de țara lor de proveniență, locuitorii acestui continent își prețuiesc istoria, rădăcinile și tot ceea ce ține de trecutul lor.

Madagascar

În Madagascar există o tradiție printre familiile înstărite, care își permit să facă praznice mari, să dezgroape ruda decedată și să îi ofere un dans. Așa se și numește această tradiție, Dansul Morților. Această tradiție are ca scop celebrarea persoanei decedate și comemorarea sa, pentru a nu fi lăsată uitării. Fie că doriți pur și simplu să gustați din bucătăria specifică, sau doriți să oferiți un dans unei persoane decedate, localnicii vă vor primi cu brațele deschise

Ghana

Dacă visul dumneavoastră a fost dintotdeauna să învățați să faceți bijuterii, Ghana este cel mai bun loc pentru a-l face realitate. Cu o istorie plină de conducători împodobiți cu tot felul de bijuterii de aur, tradițiile în materie de confecționarea bijuteriilor se păstrează și în ziua de astăzi. Ghanienii sunt oameni extrem de sociabili, mereu cu zâmbetul pe buze și care cu siguranță vă vor primi cu brațele deschise să vă învețe tainele bijuteriilor lor.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cateva dintre traditiile europene si asiatice”

Proprietati favorite