Cauți Cazare?

Fascinantele trenuri de pe continentul asiatic

trenuri de pe continentul asiatic

Asia, ca și continent, fascinează lumea europeană prin diferența atât de pronunțată între cele două culturi, prin nivelul ridicat de disciplină al popoarelor estice, prin nivelul de curățenie generală publică, prin rapiditatea, eficiența și eficacitatea de care dau dovadă asiaticii în orice muncă pe care o întreprind și, bineînțeles, în ultimele două decenii, prin evoluția uimitoare a tehnologiei din țările asiatice, de la mașini de ultimă fiță la roboți de bucătărie multilateral dezvoltați, de la clasicii tamagotchi la device-uri de ultimă modă de tipul telefoanelor mobile, computerelor și căștilor fără fir. Asia este o minune muncitorească a lumii, locuitorii săi fiind nu doar disciplinați, dar muncitori, serioși și capabili de extraordinare performanțe. Nu este inferior acestei descrieri nici sistemul de căi ferate, ale cărui trenuri sunt de ultimă modă, de ultimă performanță și de mari viteze. Pentru că și noi, la fel ca restul lumii, suntem fascinați de capacitățile de creație ale țărilor asiatice, am făcut astăzi un top al celor 5 cele mai fascinante trenuri asiatice, după cum urmează.

Calea Ferată Transsiberiană din Rusia

Calea Ferată Transsiberiană este o minune a lumii feroviare, făcând posibilă circularea din partea Europeană a Rusiei până în partea sa orientală, Mongolia, China și Marea Japoniei. Proiectul construcției acestei căi ferate a început încă din anul 1891, iar anul 1890 a însemnat un pas enorm în evoluția sa, datorită construirii podului de peste fluviul Ural, făcând, astfel, posibilă intrarea trenurilor de pe aceste căi ferate în Asia. Indiferent în care dintre trenurile care circulă pe această cale ferată alegi să te urci și indiferent de nivelul său de lux sau de condițiile sale de confort, cu siguranță fascinația oricui se va îndrepta spre peisajele siberiene, iar mai apoi spre peisajele asiatice. Dacă vă permite bugetul, încercați să luați drumul acestei căi ferate măcar o dată și veți fi, cu siguranță, mai mult decât fericit cu decizia făcută.

East Express

East Express părăsește Ankara, în drumul său spre Kars, fiind unul din cele mai celebre trenuri, nu doar ale lumii asiatice, dar ale lumii întregi. Turiști din toată lumea vin special pentru a se bucura de cursa cu acest tren, dotat cu vagoane fiecare a câte 10 compartimente pentru 4 persoane. Restaurantul cu care este dotat trenul este deschis non-stop și pune la dispoziția pasagerilor cele trei mese importante ale zilei, împărțite în mese calde sau mese reci, de la sendvișuri la supe, de la tocane la fripturi, dar și gustări pentru între mese, și băuturi și calde și reci. Prețul biletelor este îndeajuns de scump, dar peisajele care vă vor ține lipiți de ferestre merită până la ultimul cent prețul plătit.

Maharajah Express

De la bordul celui mai controversat și luxuriant tren din lume se pot observa, pe lângă peisajele minunate ale Indiei tradiționale, și numeroase obiective turistice cu renume mondial, cum ar fi Taj Mahal, Qutub Minar, Delhi, Jaipur și multe altele. Trenul Maharajah Express oferă tururi de excepție în cele mai renumite locuri ale Indiei, la prețuri piperate, însă la un confort de care se aude, de cele mai multe ori, numai în filme. Trenul face peste 8,000 de opriri în stații într-o zi și străbate aproximativ 70,000 de kilometri. Luxul acestui tren atrage sute de turiști zi de zi, iar restaurantul la fel de luxos pe care îl are la bord permite pasagerilor să se înfrupte din mesele tradiționale indiene și să savureze aromele deosebite ale rețetelor unora dintre cei mai buni bucătari ai țării.

Trenul „Palatul pe roți” din India

Trenul Regal din India, supranumit și „Palatul pe roți” a servit, la originea sa, ca tren dedicat doar capetelor încoronate ale țării, anume Maharajahilor, Împăraților și Regilor. Cu toate acestea, în zilele noastre trenul stă la dispoziția oricui își permite să se îmbarce la bordul său, urmând să îi poarte pe pasageri într-o călătorie de tip tur fascinantă de-a lungul Indiei. Trenul îi duce pe pasageri le-a lungul palatelor, templelor și forturilor cele mai frumoase ale țării, de la ferestrele lui putând observa tradițiile țării, portul natural și peisajele deosebit de frumoase.

Trenul Rusia Imperială

Circuitul trenului Rusia Imperială pleacă de la Moscova și se întinde în partea de Nord a Rusiei. Trenul de lux al Rusiei își poartă cu mândrie pasagerii din marile orașe ale nordului țării, cum ar fi, spre exemplu, Sant Petersburg, în condiții în care altădată erau tratați doar marii regi sau împărați. La fel ca și celelalte trenuri de lux menționate mai sus, prețurile biletelor pentru Rusia Imperială pot urca până la sume care să șocheze, dar nu vor șoca mai mult decât o va face frumusețea circuitului pe care îl pune la dispoziția clienților săi.

Așadar, dacă doriți să vă simțiți cap încoronat pentru câteva zile, oricare dintre aceste trenuri vă va sta la dispoziție și vă va purta prin meleaguri absolut minunate, cu o cultură bogată, cu tradiții care vă așteaptă să le descoperiți și cu bucătării tradiționale delicioase.

Comentarii

Fii primul care comentează “Fascinantele trenuri de pe continentul asiatic”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles