Cauți Cazare?

Cele mai interesante trenuri ale Europei pentru o călătorie de vis

cele mai interesante trenuri ale europei

Trenurile reprezintă una din cele mai vechi și cele mai utile modalități de transport. Cu un nivel de poluare a planetei considerabil scăzut față de automobile, cu capacități de transport a unui număr mare de persoane, trenurile din toată lumea își ating destinațiile la viteze din ce în ce mai mari și au condiții de călătorie din ce în ce mai sofisticate. Toate acestea, ca să nu mai menționăm și prețul biletelor, care este cu mult mai avantajos decât ar fi costul benzinei de care am avea nevoie în automobilul propriu pentru aceeași distanță. Este bine știut faptul că trenurile, la fel ca orice altă ramură a existenței umane, sunt în plină evoluție, însă care sunt cele mai interesante 5 trenuri din Europa?

Glacier Express, Elveția

Glacier Express își croiește mândru drumul prin Alpii Elvețieni, trecând neînfricat prin curbe înguste, 91 de tuneluri și peste 291 de poduri, ceea ce îl face să fie cel mai lent traseu feroviar din lume. Cu toate acestea, niciun turist nu s-a plâns până acum de vitezele sale reduse, fiind cu toții practic lipiți de ferestre, complet fascinați de peisaje. La urma urmei, cine n-ar fi, având în vedere faptul că Glacier Express are ca destinații unul din cele mai frumoase resorturi de ski din lume? Acest tren își câștigă faima de la o cursă la alta, fiecare pasager rămânând fascinat de peisajele superbe de care dispune această țară desprinsă, parcă, din filme.

The Jackobite, Scoția

Până nu vedeți o poză a acestui tren, numele nu vă va trezi nimic în suflet. Însă ce-ar fi dacă vă spunem că este printre cele mai celebre trenuri din lume, datorită rolului său în mult iubitul Harry Potter? The Jackobite nu este nimic altceva decât celebrul Hogwarts Express, așa că dacă doriți să adăugați puțină magie în viața dumneavoastră și să simțiți că sunteți în sfârșit în mult dorita călătorie spre cea mai mare școală de magie din lume, acum știți unde să mergeți și ce tren să luați. Desigur, noi nu încurajăm să încercați să intrați în niciun perete magic spre peronul 9 ¾ , nu pentru că nu am crede în existența sa, ci pentru că acest peron se află în Londra, iar trenul pleacă din Scoția.

The Royal Scotsman, Scoția

Unul dintre cele mai luxuriante trenuri ale lumii pleacă din capitala Scoției, făcându-și drum prin Scottish Highlands. Călătoria cu acest tren, pe cât este de scumpă, pe atât este de romantică, trecând peste dealuri și văi, câmpuri de lavandă și multe alte peisaje care fură nu doar ochii, ci și inimile celor mai romantici dintre noi. Partea interesantă la aceste trasee parcurse de The Royal Scotsman este că în prețul biletului sunt incluse câteva excursii făcute la pas la obiectivele turistice întâlnite de-a lungul traseului ales. Să nu uităm, bineînțeles, degustările de whisky.

Calea Ferată Flam, Norvegia

O altă călătorie magică, însă dinafara lumii Potteriene, este reprezentată de cei 20 de kilometri parcurși pe Calea Ferată Flam, care pleacă din orășelul cu același nume, pe care îl puteți întâlni pe unul din cele mai tradiționale fiorduri ale Norvegiei, fiordul Aurlandfjord. Cu titlul de cea mai abruptă cale ferată construită de om vreodată, experiența călătoriei cu acest tren îți oferă șansa să străbați o altitudine de 863 de metri în doar 50 de minute. Priveliștile oferite de această călătorie sunt vaste și trec de la celebra pistă de cicliști Rallar Road, la cascade furioase și peisaje luxuriante de munte.

Calea Ferată Bergen, Norvegia

În continuarea Căii Ferate Flan se întinde, pe un traseu de aproape 400 de kilometri, Calea Ferată Bergen. Acest tren atinge altitudinea maximă de 1222 metri în gara Finse, gară care deține titlul de gara situată la cea mai înaltă altitudine în Norvegia. Acest tren își poartă pasagerii prin frumoasele ținuturi ale Parcului Național Hardangervidda, prin Valea Hallingdal și poate cel mai interesant lucru despre el este plugul atașat în fața locomotivei pe timp de iarnă, care îi permite să-și croiască drumul prin zăpadă. Traseul complet al acestui tren este parcurs, în condiții meteo favorabile, într-un timp de șapte ore în care se trece prin 200 de tuneluri, peste 300 de poduri și face opriri în diferite sate, în care pasagerii își pot întinde picioarele în timp ce savurează aerul proaspăt de sat tradițional montan norvegian.

 

Nu știm cum vă simțiți voi acum, dar noi parcă-parcă am merge să facem bagajele să plecăm într-o drumeție cu oricare dintre aceste trenuri, căci scriind la acest articol ni s-a făcut poftă de o experiență așa specială.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai interesante trenuri ale Europei pentru o călătorie de vis”

Proprietati favorite