Cauți Cazare?

Cele mai interesante 5 lucruri de făcut în Barcelona

lucruri de facut in barcelona

Despre Spania s-a tot vorbit și se va vorbi în continuare, căci această țară minunată este o sursă de necontenit de atracții turistice, atât cu valoare estetică, cât și cu valoare istorică și culturală, fiind bogată în resurse naturale mult variate și în stiluri arhitecturale amețitoare, menite să fure ochii și inima oricărui vizitator care se încumetă să străbată drumuri lungi și late pentru a se bucura de frumusețile sale. Cu toate acestea, datorită diversității enorme a punctelor turistice ale acestei țări, suntem puși în situația de a le lua pe rând, iar astăzi am decis să vă prezentăm cele mai interesante 5 lucruri de făcut și de văzut în Barcelona.

Sagrada Familia

Sagrada Familia a fost fără doar și poate capodopera lui Gaudi, arhitectul dedicându-i acesteia mai mult de 40 de ani din viață, nefiind finalizată nici până în ziua de astăzi. Din nefericire, Gaudi a trăit să vadă finalizat doar unul din cele 4 turnuri ale Fațadei Nașterii, însă construcția sa continuă încă, nivelul de evoluție de la moartea arhitectului din 1926 până în prezent fiind clar notabil. Devenită simbol al Barcelonei, Sagrada Familia este vizitată anual de milioane de turiști din întreaga lume. Frumusețea zonei este contrastul dintre sutele de turiști adunați în jurul catedralei și pustietatea străzilor de lângă ea, cartierul fiind, de altfel, unul foarte liniștit. Zona din jurul catedralei este împânzită de restaurante, baruri, terase și magazine de unde se poate observa în liniște construcția, în timp ce cumpărați suveniruri pentru cei dragi sau savurați o cafea dis de dimineață.

Parcul Guell

Parcul Guell a fost dorința lui Eusebi Guell, care a avut o viziune în crearea unui parc de înaltă clasă pentru aristocrația din Barcelona vremii sale și a fost proiectat de același Gaudi care a proiectat catedrala Sagrada Familia. Construcția parcului, însă, nu a fost terminată decât după moartea arhitectului. Tema parcului, în general, este delirul și se regăsește în fiecare element al său, de la fântânile acoperite cu mozaic viu colorat, la porțile parcului, de la micile clădiri de dinăuntru la structuri de piatră minunate. Două pavilioane din interiorul parcului reproduc cu succes povestea lui Hansel și Gretel și există chiar și o căsuță pentru cei doi frați. Există în interiorul parcului și o căsuță cu acoperiș în formă de ciupercă, reprezentând casa vrăjitoarei, însă în ea nu locuiește decât paznicul parcului. Casa în care a trăit Gaudi în ultimii ani ai vieții sale este tot în interiorul parcului, însă a fost ulterior transformată în muzeu și a păstrat mobilierul vechi, acesta fiind construit tot de Gaudi.

Parcul Montjuic

Cei dintre voi pasionați de sporturi au auzit, cu siguranță, de Parcul Montjuic, datorită Târgului Mondial din 1929 și a Jocurilor Olimpice din 1992 care au avut loc aici. În ziua de astăzi, Parcul este casa a multor teatre, muzee, facilități sportive, pavilioane, fântâni și grădini. Muzeul de Artă din Catalunya se găsește tot în interiorul Parcului Montjuic și îi invită pe vizitatorii săi să descopere nici mai mult nici mai puțin decât 1000 de ani de artă catalană. Acest parc, prin diversitatea sa culturală, oferă cu siguranță o experiență unică, culturală și istorică, care va fi greu uitată de cei ce își deschid inima să îl viziteze.

Casa Batllo

O altă mare operă de artă care reprezintă în totalitate stilul creatorului său, Gaudi, este Casa Batllo și este localizată chiar în centrul Barcelonei. Este cunoscută locuitorilor săi și sub numele de Casa Oaselor, datorită construcției sale care pare osoasă. Fațada Casei Batllo oferă o vedere excepțională prin design-ul său, fiind construită cu ferestre mari, ovale, din sticlă de mozaic și discuri ceramice, coloane de piatră în formă de oase și balcoane cu aspect de mască. Nici acoperișul nu se lasă mai prejos, fiind decorat cu scări mari, în formă de spare de dragon. Per ansamblu, clădirea este o operă de artă care merită să călătoriți în Barcelona doar pentru a o vedea.

Arcul de Triumf din Barcelona

Construit în stil neo-mudejar, din cărămidă roșie, acest monument este dedicat industriei, artizanatului și afacerilor și este decorat cu sculpturi în piatră. Arcul de Triumf din Barcelona este situat între bulevardele Passeig de Lluis Companys și Passeig de Sant Joan, la capatul unei promenade ce fac legătura spre Parcul Ciutadella, fiind astfel ușor accesibil din orice parte a orașului. Deși majoritatea Arcelor de Triumf din alte țări sunt dedicate caracterelor militare, cel din Barcelona este dedicat caracterelor civile, simbolizând progresul artistic, economic și științific al națiunii. Acest Arc de Trium este, de asemenea, folosit în cele mai importante maratoane din Barcelona, cum ar fi „Jean Bouin” sau „Maratonul de la Barcelona”.

Spania, ca țară, este dedicată civilului, artei, progresului, cu o deschidere foarte mare spre evoluție și noutate, care îmbrățișează rapid orice stil artistic nou și așa a fost din toate timpurile, motiv pentru care noi suntem de părere că țara, în sine, este o operă de artă, de la țăranii care muncesc pământul în satele tradiționale, la cele mai opulente construcții ale sale din marile orașe. Așadar, oricât aveți ocazia, mergeți să o vizitați, vă va deschide orizontul, vă va învăța lucruri noi și vă va oferi experiențe de neuitat.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai interesante 5 lucruri de făcut în Barcelona”

Proprietati favorite