Cauți Cazare?

Cele mai interesante 5 activități în Zanzibar

lucruri de facut in zanzibar

Deși zonele tropicale sunt adesea renumite pentru ofertele lor de plaje largi, cu nisipuri albe și fine, prețurile la fel de tropicale ne îndeamnă, atunci când ajungem să vizităm aceste zone, să nu petrecem prea mult timp pe plajă, ci să profităm cu adevărat de această vacanță. La urma urmei, nu ar fi păcat să călătorim mii de kilometri doar pentru un strat frumos de bronz? Noi suntem de părere că vizitarea unei țări străine presupune-sau ar trebui să presupună- cunoașterea și învățarea lucrurilor specifice acelei zone, cum ar fi modul de trai al localnicilor, mâncărurile tradiționale, băuturile tradiționale, modurile în care se distrează tinerii localnici și modurile în care își petrec timpul liber bătrânii localnici. Așadar astăzi am ales să vă vorbim despre cele mai interesante 5 activități pe care le puteți face în Zanzibar.

Stone Town și Prison Island

Pentru iubitorii de muzică bună este important de știut că Stone Town este zona de baștină a nimănui altul decât marele Freddie Mercury, vocalistul marii și celebrei trupe de muzică rock Queen. Simplul fapt de a vizita locurile prin care s-a născut și a copilărit vedeta oferă un sentiment aparte, știind că pășim pe pământul pe care a pășit acesta încă dinainte de a deveni cunoscut. Din păcate, însă, publicitatea care să facă conexiunea între Stone Town și celebrul Freddie Mercury este precară, singurul lucru care amintește de el fiind ușa unui actual hotel, aflat în incinta fostei sale case. Cu toate acestea, Stone Town este extrem de frumos prin străduțele sale care par parte a unui labirint, iar datorită îmbinării amețitoare între stilurile arhitecturale ale popoarelor ce au dominat această zonă pe parcursul istoriei, orașul este parte a patrimoniului UNESCO din anul 2000.

Prison Island, pe de altă parte, are o istorie mai puțin fericită, fiind cunoscută și sub denumirea de Insula Carantinei. Situată la 6 Kilometri de Stone Town, această insulă a fost folosită ca centru de detenție pentru sclavii rebeli, înainte de a fi vânduți în piețele din Zanzibar, căci Zanzibar-ul a fost cunoscut în timpurile sale de demult pentru comerțul de condimente și de sclavi. În anul 1893, însă, insula a fost cumpărată în numele Zanzibarului de către prim ministrul britanic al acelor vremuri, urmând a fi utilizată pe post de închisoare, însă scopul acesta nu a fost atins niciodată, deoarece  pandemiile de Febră Galbenă ale vremurilor au făcut din Prison Island loc de carantină pentru suspecții acestei boli.

Ferma de condimente

Revenind la o notă mai veselă, comerțul de condimente din Zanzibar a avut încă din vechi timpuri o importanță nemărginită în dezvoltarea sa financiară. Fermele de condimente din Zanzibar au o gamă largă de fructe deosebite, de condimente aromate, cultivate manual de localnici. Tururile în astfel de ferme sunt o șansă de a învăța despre obiceiurile lor, dar în special despre tradiții și credințe locale. Localnicii folosesc condimente pe post de leacuri pentru diverse boli, iar ghizii care vă vor însoți în acest tip de tururi prin interiorul fermelor vă vor învăța despre cultura bogată de care dispune această insulă fascinantă. Localnicii sunt mereu cu zâmbetul pe buze și întâmpină cu brațele deschise pe oricine dorește să afle mai multe detalii despre ei, fiind deschiși la conversații și activități cu turiștii.

Satele tradiționale

Deși turismul este bogat în această zonă, stilul de viață al localnicilor satelor tradiționale nu se ridică la nivelul așteptărilor noastre. Localnicii își duc viața desculți, fără apă curentă, fără canalizare, cu haine rupte și murdare, însă întotdeauna primitori și cu un zâmbet larg. Poate că satele tradiționale din Zanzibar sunt un mesaj pentru noi toți care devenim individualiști atunci când ajungem la un anumit statut financiar, poate că satele sărăcăcioase din Zanzibar sunt un mesaj bun pentru cei care uită că putem fi fericiți și când avem puțin. În orice caz, nivelul de trai scăzut al satelor tradiționale nu îi împiedică pe locuitorii desculți să se bucure de viață, să se distreze cu prietenii și să aprecieze micile bucurii ale vieții. Vizitarea acestor sate este, cu siguranță, o experiență inedită, pe care ar trebui să o trăim cu toții, pentru a ne aminti mereu de unde venim, cine suntem și cât de norocoși suntem să avem viața pe care o avem.

Snorkeling

Snorkelingul este, oriunde în lume, o activitate de neratat pentru toți amatorii de sporturi nautice, însă în Zanzibar este o adevărată delectare. Viața acvatică din jurul insulei Kwale este de o diversitate amețitoare, iar echipele de profesioniști de la diversele centre de scufundări și snorkeling sunt bine echipate cu tot ce este necesar pentru întreținerea acestui tip de activități. Vestea bună, când vine vorba despre skorneling este că nu este absolut necesar să știi să înoți, pentru că această activitate se desfășoară la suprafața apei, nu este necesară scufundarea, iar cu o vestă de salvare se poate bucura oricine de peisajele marine absolut superbe.

Pădurea Jozani

Pădurea Jozani este împânzită cu tot felul de specii de animale pe care, cu un ghid experimentat, pe putem observa în mediul lor natural. Spre exemplu, coloniile de maimuțe Red Colobus, celebre pentru salturile lor de nivel olimpic din copac în copac, oferă întotdeauna o priveliște de neuitat pentru iubitorii de natură. De asemenea, în interiorul pădurii se găsesc sate tradiționale, cu localnici la fel de primitori ca peste tot în Zanzibar. Iubitorii de natură și de tradițional vor fi plăcut surprinși să descopere viața acestei păduri, de la ploile de vară torențiale la căldura copleșitoare, de la animalele sălbatice dar blânde la localnicii satelor din interiorul pădurii.

Indiferent ce activitate alegeți să întrețineți în Zanzibar, va fi una revelatorie. Zanzibar este un fel de ceas deșteptător pentru cei ce au ochi să privească cu adevărat fericirea acestui popor care are tot cu puținul pe care îl are. Este o experiență aproape unică în lume și merită trăită iar când ajungeți aici, noi vă propunem să uitați pe timpul vacanței de telefonul mobil și să vă conectați cu adevărat la natură, la popor, la cultură, la tot.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai interesante 5 activități în Zanzibar”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles