Cele mai frumoase destinații de munte din Europa

destinatii munte europa

Fie că sunteți genul de persoană care preferă să meargă în vacanță vara, să vă bucurați de frumusețea verde a naturii, fie că preferați să mergeți în vacanță iarna, să practicați sporturi de zăpadă, peisajele muntoase taie mereu respirația prin frumusețea lor extraordinară și prin modul impunător în care domină orice peisaj. Pentru că noi știm că cititorii noștri sunt pasionați de natură, de frumos și de vacanțe, am pregătit pentru voi un top al celor mai frumoase destinații de munte din Europa. Trebuie să ne credeți că este mereu o provocare pentru noi să ne rezumăm la un număr atât de redus în articolele noastre, dar așa cum voi acceptați provocările unor vacanțe active și noi acceptăm provocarea alegerii celor mai frumoase locuri pentru voi.

Un punct cheie în fiecare țară

  1. Slovenia

Slovenia este una dintre cele mai frumoase țări ale Europei Centrale, situată pe buza Mării Adriatice și înconjurată de Austria, Ungaria și Croația. Cine își dorește să aibă șansa să se îndrăgostească de Slovenia trebuie neapărat să viziteze orașul Bovec, care este, mai mult ca sigur, perla acestei țări. Unicitatea acestui oraș este reprezentată de râul Soca, supranumit Frumusețea de Smarald, care are de-o parte și de alta a sa munții Julian. Claritatea apei este de neimaginat, fiind presărat cu stânci și oferind o priveliște nepământeană pasionaților de zbor cu parapanta, activitate foarte des întreținută de vizitatorii canioanelor din această zonă.

  1. Elveția

În ciuda dimensiunii sale relativ mici, Elveția se întinde pe partea Nordică și Sudică a Alpilor, ceea ce face ca această țară să dețină o varietate de neimaginat în ceea ce privește peisajele spectaculare. Un punct de interes major pe care îl au în vedere vizitatorii acestei țări este orașul Lucerne care îmbină într-un mod de poveste vârfurile înzăpezite ale munților din fundal cu stilul arhitectural medieval al clădirilor sale. Tot în acest oraș există un minunat lac ce îi poartă numele, în care se varsă râul Reuss. Noi vă propunem, dacă ajungeți în această destinație, să luați frumosul drum spre vârful Muntelui Pilatus și vă promitem că, odată ajunși sus, priveliștea va fi de neuitat.

  1. Norvegia

Cine nu iubește orașele montane? Mici, compacte, răsărind dintr-odată parcă de nicăieri, pe câte o latură a unui munte, cu aer proaspăt zi de zi și cu cele mai frumoase peisaje la orice oră din zi sau din noapte. Exact așa este și orașul Olden, din Norvegia, care se află situat pe unul dintre cele mai lungi fiorduri ale acestei țări. Pe lângă toate cele enumerate mai sus, acest oraș este presărat cu cascade imense, lacuri glaciare și munți cât cuprinde.

  1. Austria

Austria, când vine vorba despre peisajele montane, aproape că nici nu mai are nevoie de introducere, dar astăzi vrem să vă vorbim despre una dintre cele mai romantice destinații austriece: orașul Hallstatt, situat pe digul Lacului Hallstatter. De ce o considerăm romantică? Datorită activităților sale sportive, cum ar fi ski sau snowboard, acest mic orășel este perfect pentru cuplurile tinere, și nu numai. Oferă liniște, peisaje minunate și o istorie un pic diferită. Știați că aici există o salină din care se extrage sare încă din Epoca Neolitică? Accesul în salină este permis, oferindu-se tururi ghidate, iar priveliștea este spectaculară.

  1. Italia

Toată lumea iubește Italia, pentru stilul său, pentru fetele frumoase și pentru stilul vestimentar mereu de ultimă modă. Mai puțin cunoscută decât Roma sau Milano este Valea Fasa, care adăpostește un sătuc, în zona Tentino, sub denumirea de Canazei. Acest sătuc este perfect pentru iubitorii de sporturi de iarnă, în special pentru amatorii de ski, pentru că pune la dispoziție aproape 40 de kilometri de pârtii. Să nu uităm că după o zi plină de evenimente sportive, vă puteți bucura de bucătăria tradițională, specifică Italiei.

  1. România

România, casă dulce casă! România este una din puținele țări europene care se poate lăuda cu toate formele de relief, de la munți, la văi, de la dealuri la depresiuni și podișuri. România este bogată în natură, în faună și floră și în peisaje incredibile. Carpații Românești sunt extraordinari, și țara noastră nu face excepții în ceea ce privește capacitatea de a atrage turiștii amatori de sporturi de iarnă. Destinațiile sale de vacanță de iarnă sunt în număr foarte mare și Brașovul este, de departe, cea mai frumoasă dintre toate. Presărat cu castele și palate, Brașovul este un oraș extraordinar, cu un stil arhitectural desprins, parcă, din poveștile pentru copii, care pune la dispoziția tuturor doritorilor pârtii recunoscute la nivel european, pentru ski și snowboard.

  1. Munții Tatra

Munții Tatra reprezintă cei mai înalți munți din lanțul Carpatic și sunt situați la granița dintre Slovacia și Polonia. Acești munți adăpostesc orașul Zakopane, care este considerat Capitala de Iarnă a Poloniei și care reprezintă una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță de iarnă pentru iubitorii de sporturi extreme. Lacurile turcoaz, câmpiile întinse, văile adânci și periculoase fac ca această destinație să fie la fel de iubită și pe timp de vară, în special pentru alpiniștii amatori de senzații tari.

  1. Caminito del Rey

Caminito del Rey, din Spania, tradus în română Drumul Regelui, este cu siguranță cel mai periculos traseu montan nu doar din Europa, ci din întreaga lume, motiv pentru care traseul a fost închis. Cu toate acestea, alpiniștii doritori de senzații tari nu încetează să îl urmeze, pentru a-și testa limitele și pentru o porție bună de adrenalină.

Noi suntem de părere că orice vacanță, indiferent de vârstă, curaj sau nevoie de adrenalină, trebuie petrecută într-un nivel minim de siguranță. Așadar, oricât de împătimiți în ale sporturilor de iarnă sunteți, aveți grijă de voi, pentru a vă putea bucura de cât mai multe vacanțe!

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai frumoase destinații de munte din Europa”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles
cazare booking

Alții au citit și...