Unde poți să faci rafting în România?

rafting in romania

România este cunoscută la nivel mondial pentru minunații săi munți acoperiți de zăpadă, care atrag anual mii de turiști din alte țări, pentru a practica sporturi de iarnă. Străinii preferă, în general, România, pentru prețurile sale mult mai mici, datorându-se diferenței între moneda noastră și moneda Euro, dar și pentru frumusețile oferite de tărâmul nostru, România fiind una din puținele țări care se poate lăuda că este constituită din toate formele de relief.

În schimb, ceea ce nu mulți știu, este că România este o țară absolut deschisă și pentru sporturile nautice, datorită râurilor și lacurilor sale care facilitează practicare acestui tip de sport. Raftingul nu a fost uitat nici el, așa că astăzi vom vorbi despre posibilitatea de a practica Rafting pe teritoriul României, unde, când și cum.

Unde se poate practica Rafting în România

Nu trebuie să fii expert în geografia României pentru a găsi pe hartă cele patru râuri considerate cele mai bune pentru practicarea Raftingurlui, pentru că tehnologia din zilele noastre face totul pentru noi. Echipează-te cu cele necesare și pregătește-te să scrii pe GPS una din următoarele destinații, pentru că urmează să ți le spunem pe cele mai bune:

  1. Lunca Calnicului

Traseul acesta, care începe la Lunca Calnicului și coboară până la Podul Olt, este indicat începătorilor. Oltul, în acest sector al său, are o adâncime mică, de aproximativ un metru și jumătate și, mai mult decât atât, are o curgere lină, cu șerpuituri mici, ceea ce îl face ideal pentru novici. Nu prezintă pericole și permite, totodată, să admirăm priveliștile minunate situate de-o parte și de alta a râului.

  1. Valea Lupului din zona Nehoiu

Situat la doar 170 de kilometri distanță de la capitala țării, acest punct de start al excursiei de Rafting pe râul Buzău este perfect nu doar pentru bucureșteni, dar și pentru străinii care coboară din avion în București. Punctul de start este, așadar, în zona Nehoiu, în Valea Lupului și traseul este compus din două zone. De-a lungul barajului Siriu și datorită barajului, zona aceasta oferă un curs constant al apei, perfect pentru începători sau cei cu o experiență relativ mică în ale Raftingului. Desigur, există, totuși, stânci în apă, sau bușteni, pe care trebuie să îi ocoliți cu multă grijă, însă nivelul de pericol este scăzut. Albia râului Buzău, în această zonă, este ideală pentru Rafting, deoarece este îngustă și dispune de niște valuri puțin mai mari, perfecte pentru practicarea acestui sport, pentru că Raftingul, la urma urmei, presupune puțin mai mult efort, mai multă coordinare, mai multă încredere și muncă în echipă și, desigur, mai mult pericol decât o simplă plimbare cu barca pe râu. A doua parte a traseului este destinată și recomandată doar experților. Această parte este cu un nivel ridicat de periculozitate, plină de valuri învolburate, stânci în apă și vârtejuri. Din fericire, există o multitudine de companii care pun la dispoziția oricui echipe bine pregătite de instructori, gata să vă însoțească și să vă ghideze prin apele Buzăului și nu numai.

  1. Livezeni

O altă zona minunată a României în care multe persoane aleg practicarea Raftingului, este Defileul Jiului. Cu punctul de plecare al traseului în Livezeni, Jiul oferă o distanță de aproximativ 12 kilometri, până în Bumbești Jiu. Această zonă pentru practicarea acestui sport nautic este deschisă în orice anotimp și, în funcție de orice anotimp, crește sau scade nivelul de pericol . Așadar este indicat pentru începătorii care vor să se aventureze în tainele acestui sport pe porțiunea situată între Livezeni și Bumbești Jiu, să se prezinte aici vara, când pericolul este la cel mai mic nivel, datorită apelor Jiului mai domoale.

  1. Bistrița Bargăului

Datorită existenței lacului de acumulare pe râul Bistrița, se poate practica Raftingul pe tot parcursul anului. Nivelul pe pericol pe traseul aflat între Bistrița Bargăului și Prundu Bargăului este mediu, cu excepția momentelor când se uzinează apa din lacul Colibița, moment în care apa râului devine agitată, rapidă, cu mulți curenți de apă și, astfel, cu un nivel de periculozitate mult mai ridicat.

Fie că sunteți expert sau începător în acest sport și indiferent cât de bine cunoașteți traseele, noi vă recomandăm să nu vă aventurați singuri în acest sport, ci să închiriați mereu echipamentul profesionist care vine la pachet cu instructori specialiști, puși la dispoziție de nenumărate companii și firme.

Comentarii

Fii primul care comentează “Unde poți să faci rafting în România?”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles
cazare booking

Alții au citit și...