Aurora Boreală – cele mai frumoase locuri în care să o vezi în vacanță

aurora boreala

Unul din cele mai mari visuri când vine vorba de destinații de vacanță al fiecărui iubitor de nou și inedit este să vadă Aurora Boreală. Deși acest fenomen natural minunat se bucură de o imensă popularitate și oameni de pe tot Globul călătoresc ore în șir pentru a merge în locurile din care să o poată observa nestingheriți, puțin cunosc însă ce este ea, de fapt, sau de unde și-a primit numele.

Ce este Aurora Boreală – mit și adevăr

Nouă ne place, la fel ca și vouă, să credem în mituri, legende și alte lucruri care par ireale, dar care reușesc să stârnească emoție în sufletul fiecăruia dintre noi. Nici Aurora Boreală nu face excepții, motiv pentru care una din cele mai populare legende care se învârte în jurul acestui subiect este cea a vulpii cu coada de foc. Practic, se crede că această vulpe cu coadă de foc cutreieră acele zone și, datorită luminilor cozii sale, care se reflectă în zăpadă și se proiectează pe cer, cerul ia aceste culori.

Deși iubim această legendă- cine nu ar iubi o vulpe cu coada de foc?- există, totuși, o explicație logică pentru frumoasele lumini de pe cer. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că frumosul efect optic de pe cerurile nocturne din apropierea zonelor polare, nu sunt altceva decât particule de vânt solar care intră în contact cu câmpul magnetic terestru, rezultând în aceste lumini frumoase pe cerul nostru.

Și dacă, în trecut, se credea în magia cozii de foc a vulpii, de unde a apărut numele? Ce semnifică ”Aurora Boreală” și de la ce vine? Prima persoană care a folosit această denumire pentru acest superb efect a fost nimeni altul Galileo Galilei. Sursele sale de inspirație au fost zeița romană a zorilor, cunoscută sub numele de Aurora, și titanul care reprezenta vânturile, cunoscut sub numele de Boreas.

În ciuda faptului că noi toți asociem termenul de ”auroră boreală” cu ideea de lumini puternice pe cerurile din apropierea celor doi Poli, știați că acest efect vizual perfect natural poate fi reprodus, artificial, de om? În urma unei explozii nucleare, oamenii de știință spun, va apărea același efect de lumini strălucitoare. Noi preferăm, totuși, să nu încercăm această variantă.

Deși a fost dezamăgitor să aflăm că nu există nicio vulpe și nicio coadă de foc, fenomenul este, totuși, spectacular și va rămâne, cu siguranță, una din atracțiile de top ale lumii. Unde putem, însă, merge, pentru a ne bucura cu adevărat de frumusețea sa?

Locuri turistice ce trebuie vizitate pentru a vedea Aurora Boreală

  1. Insulele Lofoten din Norvegia

Insulele Lofoten au fost ”premiate” de National Geographic cu locul 3 în topul celor mai frumoase locuri din lume, așadar, dacă nu ai avut inspirația să vizitezi Norvegia în perioada în care apare acest fenomen, vei avea, totuși, parte de niște peisaje incredibile.

  1. Rezervația naturală Kluane din Canada

Canada este recunoscută la nivel mondial pentru populația sa extrem de politicoasă, cu un nivel ridicat al fericirii la nivelul întregii țări și cu o criminalitate redusă. Păi bineînțeles că poporul canadian e fericit, cine nu ar fi dacă ar avea, pe lângă o țară extrem de frumoasă, posibilitatea să vadă Aurora Boreală în propria țară?

  1. Peninsula Snaefellsnes din Islanda

Dacă sunteți fanul peisajelor vulcanice, dar nu sunteți atât de înfocat în ceea ce privește temperaturile ridicate care însoțesc, în general, zonele vulcanice, Islanda este locul perfect pentru dumneavoastră. Peninsula Snaefellsnes este situată în partea vestică a Islandei și oferă un spectacol vizual ce taie respirația, prin ghețarii de care dispune, prin câmpurile de lavă vulcanică de mari dimensiuni, prin peșterile de gheață și prin formațiunile sale pietroase nemaiîntâlnite. Toate acestea sunt înconjurate de mici sate de pescari. Chiar dacă veniți în perioada Noiembrie-Martie, când apare efectul Aurorii Boreale, chiar dacă veniți în altă perioadă, Islanda vă va fermeca, mai mult ca sigur.

  1. Parcul Național Denali din Alaska, Statele Unite

Cine nu își dorește să trăiască ”visul American”, când America demonstrează și a demonstrat de-a lungul istorie, dorința sa de independență, atât geo-politică, cât și spirituală, ce poate fi regăsită în fiecare locuitor? Americanii, deși unii tind să îi condamne, pentru faptul că istoria lor este mai scurtă decât cea a Europenilor și par uneori că nu au rădăcinile foarte bine înfipte, sunt un popor puternic, luptător și drept, situat pe o bucată de pământ presărată cu frumuseți rare. Mai mult decât atât, în Parcul Național Denali din Alaska, care este întins pe o suprafață de 25,000 de kilometri pătrați, datorită lipsei sale de poluare, Aurora Boreală își face simțită prezența încă din August.

  1. Groenlanda

Kangerlussauq, în Groenlanda, se presupune că are 300 de zile senine pe an, ceea ce nu este o veste bună doar pentru localnicii iubitori de soare, ci și pentru vizitatorii aflați în cautarea Aurorei Boreale, pentru că un cer senin înseamnă întotdeauna șanse mai mari de a o vedea. În ciuda curiosului fapt că în acest orășel trăiesc doar 500 de oameni, există, totuși un aeroport. Dacă alegeți Groenlanda pentru a vedea Aurora Boreală, nu uitați să vă echipați cu cele mai bune haine de iarnă pe care le aveți în garderobă, căci temperaturile acestui frumos colț de lume sunt foarte scăzute.

Indiferent de destinația pe care o alegeți pentru a savura minunile Aurorei Boreale, trebuie să fiți siguri că aveți câteva sute de euro sau dolari în buzunare, pentru că niciunul dintre aceste locuri nu este ieftin, și pe bună dreptate. În schimb, în ciuda prețurilor lor ridicate, noi considerăm că merită acest efort financiar, pentru că efectul vizual al Aurorei este unic în lume și merită să îl vedeți măcar o dată în viață.

Comentarii

Fii primul care comentează “Aurora Boreală – cele mai frumoase locuri în care să o vezi în vacanță”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles
cazare booking

Alții au citit și...