Cauți Cazare?

Insulele canare – top 5 lucruri de făcut aici

Insulele canare top 5 lucruri de facut aici

Insulele Canare se mândresc cu temperaturi aproape perfecte pe tot parcursul anului, ceea ce înseamnă că, dacă este vară sau iarnă, vă puteți bucura de peisajul impresionant și variat  pe care trebuie să îl traversați de obicei pe continente pentru a le experimenta. Aici puteți admira verdeața subtropicală a „parcului național La Gomera, a vârfurilor împădurite de pin din interiorul muntos al Gran Canariei sau a cascadelor de la La Palma. Apoi, puteți contrasta toată această plimbare cu extraordinarele câmpii sterpe care înconjoară El Teide din Tenerife, jocul suprarealist de culori al câmpurilor de lavă ale Lanzarote și câmpiile nesfârșite ale Fuerteventura, punctate de cactuși, tufișuri și o mulțime de capre fac din cadru un peisaj epic.

Această diversitate de peisaj, împreună cu acele zile însorite previzibile, face ca activitățile în aer liber să fie atât de accesibile și variate aici. Puteți merge pe potecile semnalizate care traversează insulele, variind de la trasee șerpuitoare la munți și câmpuri vulcanice; scufundări în ape calde atrăgătoare, minunându-vă de cele peste 350 de specii de pești (și de naufragii ciudate sau două); Puteți ciocni un pahar de vin spumant pe puntea unui crucișător cu catamaran; sau puteți pompa acea adrenalină prin prinderea vântului și a valurilor pe un kiteboard sau pe o placă de windsurf. Pentru cei puțin mai energici, aici există plimbări cu cămile, runde de golf, excursii cu caii și plimbări cu barca.

Cel mai evident loc pentru a vă relaxa aici este pe o plajă și există o mulțime de unde puteți alege, de la dunele moi rulante din Fuerteventura până la arcurile largi de nisip auriu din Tenerife. Altor persoane cărora le place să strălucească ar pute vizita un centru spa. Centrele de talasoterapie se extind în toate insulele și oferă o gamă tentantă de tratamente și masaje. Există, de asemenea, un val mare de baruri de pe malul oceanului, unde puteți savura un cocktail la apusul soarelui, contemplând nimic mai provocator decât marea care curge ușor.

În timp ce Insulele Canare s-ar putea să nu se laude cu muzeele grand-slam ale marilor orașe continentale ale Spaniei, aici există încă o mulțime de locuri artistice care să-i oblige pe pasionații de artă și cultură să viziteze locu.

Ce puteți experimenta aici?

  1. Parcul National Teide, Tenerife

Al treilea cel mai înalt vulcan din lume la 3.718 metri altitudine, Teide se înalță deasupra micii insule Tenerife, cea mai cunoscută din Insulele Canare. Parcul Național Teide, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, include întregul munte, iar o excursie în imensul crater este un punct culminant al unei excursii în Insulele Canare.

În interiorul marginii craterului se află o calderă – podeaua craterului – cu 19 kilometri în diametru, iar o călătorie prin acest peisaj lunar sterp este ca și cum ai conduce în centrul pământului. Acest crater este de fapt ceea ce a rămas dintr-un munte mult mai mare care și-a suflat vârful acum aproximativ trei milioane de ani, prăbușindu-se. Pe alocuri, a lăsat ziduri care se ridică la 457 de metri deasupra pardoselii craterului.

Centrul de vizitatori El Portillo este un loc bun pentru a începe, unde un mic muzeu excelent are exponate interactive care arată cum se formează vulcani și explorează mediul craterului. Afară, o cale duce printr-o grădină botanică, unde etichetele îi ajută pe vizitatori să recunoască și să identifice plantele native pe care le vor vedea în parc.

  1. Parcul National Timanfaya, Lanzarote

Lanzarote are o istorie vulcanică mult mai recentă decât Tenerife – erupțiile cataclismice care au acoperit cea mai mare parte a insulei în lavă topită și cenușă vulcanică au avut loc între 1730 și 1736. Seria de șapte ani de erupții a îngropat 11 sate și a alungat populația de pe insulă, care anterior fusese grădina Canarelor.

După oprirea erupțiilor, fermierii s-au întors și au găsit modalități inovatoare de a cultiva părți din pământul lor acoperit de cenușă. Cele mai dramatice dintre peisajele vulcanice, inclusiv un vulcan încă activ, sunt acum protejate ca Parcul Național Timanfaya, inclus în lista UNESCO.

  1. Plajele din Gran Canaria

Coasta de sud a Gran Canariei este o succesiune aproape constantă de frumoase plaje cu nisip auriu. Între Playa de San Agustin din vest și Puerto de Mogán în est, cei care caută soare vor găsi nu mai puțin de șase stațiuni majore pe plajă. Cea mai mare este Maspalomas, probabil cea mai populară plajă a insulei, pictată cu umbrele luminoase și susținută de o promenadă și o linie de restaurante, cafenele, magazine și distracții. Este una dintre cele mai animate plajă ale insulei în orice moment al zilei sau al nopții.

  1. Lucrările lui Cesar Manrique, Lanzarote

Artistul Cesar Manrique este amintit nu numai pentru operele sale de artă și arhitectură, ci și pentru inspirația și dedicația care au salvat caracterul insulei sale natale Lanzarote. După o carieră de artă de succes în New York și pe continent, s-a întors la Lanzarote în 1968, unde a început o campanie pentru a salva Lanzarote de la turismul negativ.

  1. Plajele din Tenerife

La fel ca cele din Gran Canaria, plajele legendare din Tenerife se află de-a lungul coastei sale însorite de sud. Printre cele mai dezvoltate, cu o mulțime de case de vacanță, hoteluri, restaurante și opțiuni sportive, se numără nisipurile aurii ale Playa de Las Vistas, orientate spre familie, și enclavele de lux din jurul Playa del Duque, pe Costa Adeje, spre vest.

Adeje este o zonă de stațiune de lux, cu zonă de cumpărături, spa-uri de lux, golf, windsurfing, jet ski și alte activități. Poate că cea mai bună plajă pentru familii este Playa de las Teresitas, chiar în afara capitalei Santa Cruz. Nisipurile sale aurii, ușor înclinate (importate din Africa de Nord), sunt protejate de recife artificiale de barieră care îl fac perfect pentru copii și înotători.

Comentarii

Fii primul care comentează “Insulele canare – top 5 lucruri de făcut aici”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles