Insulele Galapagos – arhipelagul briliant de lângă Ecuador

insulele galapagos arhipelagul briliant de langa ecuador

Insulele Galapagos fac parte din țara Ecuadorului, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și un renumit Parc Național. Acestea sunt situate în Oceanul Pacific la aproximativ 1.000 de kilometri vest de nordul Americii de Sud. Insulele au ieșit din fundul mării sub formă de uimitoare răsturnări vulcanice. Una peste alta, arhipelagul este format din 19 insule și zeci de insulițe și stânci care prezintă o zonă vastă de 45.000 de kilometri pătrați de ocean. Datorită lipsei de prădători naturali, viața sălbatică din Galapagos nu se teme de oameni, făcând din insule una dintre cele mai mari minuni ale lumii și o destinație incredibil de magică de vizitat.

Insulele Galapagos sunt rezultatul activității vulcanice care a avut loc în urmă cu aproximativ 5 milioane de ani. Viața animală a început să migreze către arhipelag la aproximativ 2 milioane de ani după formarea insulelor inițiale. Aceste animale au trebuit să se adapteze la un mediu și un climat drastic diferit (în comparație cu habitatul lor nativ), determinându-i să evolueze în moduri unice.

Diversitatea și caracteristicile surprinzătoare ale acestor animale l-au determinat pe Charles Darwin să-și expună teoria evoluției în cartea sa revoluționară „Originea speciilor”. El a numit insulele un laborator viu, iar astăzi au devenit un sit monumental pentru cercetare științifică și investigație.

Prima persoană cunoscută care a pus piciorul pe Insulele Galapagos a fost Tomas de Berlanga, un episcop spaniol. Descoperirea sa a Insulelor Galapagos a fost complet accidentală și a avut loc în 1535, în timp ce naviga spre coasta Peru din America Centrală într-o misiune apostolică.

Secole mai târziu, în 1832, Ecuadorul a intrat în posesia arhipelagului și a dat insulelor numele lor oficial. La mai bine de un secol după aceea, Metropolitan Touring a fost pionier și a dezvoltat conceptul de turism responsabil în Galapagos, proiectând itinerarii planificate cu atenție pentru a arăta frumusețea delicată a arhipelagului fără a afecta procesele naturale inerente ecosistemelor lor unice.

Vremea este excelentă pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, este important să știm că există două sezoane distincte în Galapagos:

Sezon cald: decembrie până în mai – Condițiile sunt tropicale, temperaturile sunt calde și umede între 26 ° C – 30 ° C și  Sezon uscat: iulie-noiembrie – Vremea este mai înnorată, mai rece și mai uscată, cu temperaturi ale aerului cuprinse între 23 ° C – 26 ° C.

Cele mai interesante insule sunt:

  1. Insula Bartolome

Situat în centrul arhipelagului, Bartolome este unul dintre cele mai frecvent vizitate locuri din toate insulele. Cel mai înalt punct este la doar 374 ft (114 m) deasupra nivelului mării și este separat de insula Santiago de Golful Sullivan. Insula are o suprafață de 1,2 km. Este un loc excelent pentru snorkeling, plin de peisajele vulcanice uluitoare care fac acest colț de lume atât de unic.

Aici, într-o zi senină, mai mult de zece insule pot fi văzute din vârful punctului de vedere. Diversitatea și bogăția acestei insule este legată de fenomenul Upwelling Phenomenon, apa foarte rece înconjoară malul și oferă hrană pentru multe specii marine. Este o insulă nepopulată.

Stânca Pinnacle, formată dintr-un con toba erodat, este cea mai emblematică formațiune a arhipelagului. Pe baza sa, o mică colonie de pinguini conviețuiește cu leii de mare și păsările marine. Pe locul vizitei plajei, se pot observa rechini tineri înotând de-a lungul liniei de țărm și, uneori, în împrejurimi, un șoim domină aerul.

  1. Insula San Cristobal

Unul dintre cele mai vechi și mai apropiate de continent, situat la estul arhipelagului, ceea ce înseamnă că este cel mai îndepărtat punct fierbinte dintre toate, la aproximativ 200 de kilometri distanță de acesta, fără activitate vulcanică. Este format din patru vulcani legați între ei și este cea mai umedă insulă datorită acviferelor subterane și fluxurilor de apă dulce.

Această insulă este capitala arhipelagului, Puerto Baquerizo Moreno, cu o populație de aproximativ 7 mii de oameni. Dezvoltarea umană a început la începutul anului 1832, în primul rând pe zonele de munte, în cadrul unei așezări de producție a zahărului. În oraș a fost dezvoltat un centru de interpretare, unde vizitatorii pot afla despre faptele biologice și istorice care constituie insulele.

  1. Insulele Santa Cruz

A doua cea mai mare insulă din grupul Galapagos, cu toate cele șapte zone de vegetație incluse pe întinderea sa. Cea mai mare populație umană trăiește pe această insulă, în principal în Puerto Ayora, cel mai mare oraș din arhipelag. Multe caracteristici urbane se găsesc aici: bănci, bancomate, suveniruri, artă, restaurante și baruri.

  1. Insula Santiago

Are cel mai mare și mai lung flux de lavă, care se află în Golful Sullivan. Geologic vorbind, această insulă este una dintre cele mai frumoase și mai incredibile formațiuni. Peisajul vast bazaltic realizează suprafețe netede și neîntrerupte, cu ondulații și încuviințări formate din lava fluidă care a creat sculptura. Este situat în vestul central al arhipelagului și este format din doi vulcani suprapusi. Este o insulă nepopulată.

  1. Insula Fernandina

Aceasta este cea mai tânără insulă dintre toate, doar 300 de mii de ani și este încă activă. Este situat pe partea de vest a arhipelagului; așezându-se deasupra punctului fierbinte. Este numită și pământul dragonilor deoarece această insulă are o populație mare de iguane marine care supraviețuiesc datorită adaptării sale la hrănirea cu alge. Acesta este unul dintre cele mai bune locuri pentru a evidenția caracteristicile care, în timpul zilei, au împins iguanele să evolueze în animale marine, aici puteți vizita cele mai negre și mai mari iguane din toate site-urile de vizitare.

Natura sa geologică conferă acestei insule o lumină foarte specială, datorită reflectării sale asupra mineralelor și a solului, care prezintă o imagine polarizată a realității. Are o atmosferă foarte distinctă de orice altă locație din arhipelag.

Putem spune că insulele insulele Galapagos sunt foarte bogate în animale sălbatice și au fost bine conservate pentru ca vizitatorii să petreacă mult timp în aer liber și să se bucure de măreția naturii.

Comentarii

Fii primul care comentează “Insulele Galapagos – arhipelagul briliant de lângă Ecuador”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles
cazare booking

Alții au citit și...