Cauți Cazare?

Cele mai interesante 5 lucruri de făcut în Maldive

lucruri de facut in maldive

Există multe tipuri de destinații turistice și există multe tipuri de turiști. Pentru cei care își doresc să stea relaxați la căldura soarelui pe plaje exotice, gama de opțiuni este cât se poate de largă, această activitate putând fi întreținută pe orice plajă exotică a lumii. În ultimii ani se pare că Maldivele au devenit un subiect extrem de atrăgător pentru toate tipurile de turiști, de la cei mai aventuroși la cei mai doritori de relaxare într-un peisaj înconjurat de palmieri și ape turcoaz. Deși nu toate zonele Maldivelor sunt atât de bogate pe cât susține internetul, cert este că această destinație de vacanță este în plină dezvoltate și ascensiune pe scara turismului mondial, motiv pentru care astăzi am ales să ne adresăm celor care vor să se aventureze în activități inedite. Cei care doriți să vă petreceți vacanța pe plajă, știți deja ce aveți de făcut, așa că nu uitați acasă costumul de baie, crema de soare și prosopul!

Excursie cu submarinul

Rezervația Biosferică a Maldivelor se află în patrimoniul UNESCO și cei ce se vor aventura să o exploreze cu ajutorul submarinului personal vor înțelege de ce. Spunem submarin „personal” pentru faptul că nu este un submarin obișnuit, cu spațiu pentru număr mare de turiști, ci mai degrabă destinat unei singure familii sau unui singur cuplu. Cei ce se vor aventura în explorarea biosferei Maldivelor cu acest submarin vor avea parte de o experiență unică, pentru că submarinele pentru turiști sunt foarte puține la număr în toată lumea, iar prețurile nu sunt nici ele foarte accesibile. Cu toate acestea, este o experiență unică ce merită trăită, pentru că nu oricine ajunge în Maldive, iar cei care ajung rareori își permit să meargă mai mult decât o dată.

Patinatul pe gheață

Deși nu ne-am aștepta, într-o țară exotică, să întâlnim gheață, patinoare și sporturi de iarnă, iată că Maldivele ne surprind plăcut, punând la dispoziția turiștilor o activitate pentru toată familia. Fostul campion mondial la patinaj, rusul Evgeni Plushenko a avut ideea de a deschide această afacere de patinaj pe gheață într-un peisaj tropical și adevărul este că acest contrast între activitatea de iarnă și temperaturile de vară este ceea ce aduce un adevărat succes afacerii sale. Prețul unui bilet este extrem de accesibil, aproximativ 7 euro, iar patinoarul numit Ice Ice Maybe se află în cadrul resortului OZEN Reserve Bolifushi. Vestea bună e că nu e nevoie să îți aduci patinele proprii, acestea putând fi închiriate la fața locului.

Vizitarea palatului de cherestea

Pasionații de istorie trebuie neapărat să își îndrepte pașii spre Utheemu Ganduvaru, în partea nordică a atolului Haa Alif, unde vor întâlni unul din cele mai importante locuri din istoria Maldivelor. Dacă ați auzit vreodată de Mohamed Thakurufaanu, atunci știți că este liderul care a alungat invadatorii portughezi ce doreau cucerirea insulelor la sfârșitul secolului al XVI-lea și știți, de asemenea, că reședința sa de pe acele vremuri era în Utheemu Ganduvaru. Reședința liderului era în incinta Palatului de cherestea, frumos înconjurat de plaje cu nisip alb, ce îi oferă un aer de libertate tropicală.

Cina într-un restaurant subacvatic

Turismul mondial se bazează pe activități inedite care să atragă clienții dornici de a experimenta activități noi, însă când aceste activități se împletesc cu meniuri delicioase, succesul vine la pachet. Din acest motiv ideea de restaurant subacvatic a luat amploare, iar Maldivele nu au trecut nici ele cu vederea această idee superbă, motiv pentru care restaurante de renume, ca Ithaa, Undersea, Sea, SubSix, M6m și H2O se găsesc peste tot în arhipelag și pun la dispoziția clienților meniuri special alese, cu șampanii scumpe și stridii delicioase, pe care le puteți savura privind viața subacvatică în mediul său natural.

Scufundatul în marea de stele

Insulele înconjurate de corali din Maldive se bucură la sfârșitul sezonului de vară de un fenomen desprins, parcă, din rai, cunoscut sub numele de „marea de stele”. Acest fenomen se datorează unei specii de fitoplancton bioluminiscent, care se remarcă prin luminițe ce par stele pe fundul apei. Aceste luminițe ale fitoplanctonului sunt activate de mișcarea valurilor, însă depinde de condițiile meteo. Cel mai bun loc din care poate fi observat este insula Vaadhoo din atolul Raa, însă se poate produce și pe alte insule. Deși efectul în sine este pur științific, experiența trăită dacă aveți parte de el este pur magică.

De asemenea, există și alte tipuri de experiențe clasice, cum ar fi vizitatul anumitor insule, sau scufundarea în apele pline de corali, însă cele mai extraordinare activități pe care le puteți întreține pentru o vacanță de neuitat în Maldive sunt cele care alcătuiesc topul nostru de astăzi.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai interesante 5 lucruri de făcut în Maldive”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles